Päästäisitkö 8- ja 10-vuotiaat yksin luistelemaan?

  • Viestiketjun aloittaja "yksin"
  • Ensimmäinen viesti
"Beck"
Kyllä päästäisin. Meillä 7- ja 9- vuotiaat pojat ovat käyneet luistinradalla keskenään luistelemassa. Toki huolehdin, että toisella ainakin on puhelin mukana ja kypärät päässä.
 
"mai"
Juu. Kulkevathan ne kouluunkin itsekseen ja koulun pihalla lähin luistelukenttä.

Mutta riippuu tietysti minkälaisella alueella antaa lasten liikkua ja onko sillä alueella luistelujäätä.
 
"vieras"
[QUOTE="Beck";27690633]Kyllä päästäisin. Meillä 7- ja 9- vuotiaat pojat ovat käyneet luistinradalla keskenään luistelemassa. Toki huolehdin, että toisella ainakin on puhelin mukana ja kypärät päässä.[/QUOTE]

Anteeks,mutta jos et sä oo siellä kentänlaidalla vahtimassa niin mistä tiedät että on kypärät päässä? Nimim. lapsena pyöräilykypärän kulman takana riisunut..
 
"vieras"
Jos
- Alue on turvallinen
- Ei liian myöhä
- Lapsilla kypärät

Uimahalliin en päästäisi uimaan, mutta luisteleminen ei vaadi sen kummempaa valvontaa joten sinne päästän.
 
niin no
[QUOTE="vieras";27690650]Anteeks,mutta jos et sä oo siellä kentänlaidalla vahtimassa niin mistä tiedät että on kypärät päässä? Nimim. lapsena pyöräilykypärän kulman takana riisunut..[/QUOTE]

Meillä ainakin lapset luistelee kiltisti kypärät päässä vaikka ilman aikuista olisivatkin luistelemassa! Ja tiedän varmaksi koska olen muutaman kerran mennyt luistinradalle katsomaan kertomatta lapsille että mitä siellä tekevät.
 
Ylpeä äiti
Minun seitsenvuotias lähtee L:saaresta bussilla Kamppiin ja vaihtaa kaukoliikenteen bussiin ja ajelee Sipooseen mummin ja ukin luo visiitille. Luistimetkin on mukana ja luistelua sitten ukin kanssa perillä. Sama seuraavana päivänä suuntana koti.
 
giltsi
Kyllä. Meidän tytöt 7v ja 8v ovat juuri parhaillaan luistelemassa kaksistaan. Tai soitin sinne äsken ja oli siellä kuulemma kummankin luokkakavereitakin.

Meidän kenttä on koulun vieressä. Kulkevat kouluunkin yksin/kaksin, miksi ei luistelemaan?
 
nkaa
itsekin ihmettelen että miksi ei?? riippuu tietty alueesta mut eiköhän tuon ikäiset kaksin jo pärjää melkein missä vain.. itse 10 vuotta sitten 9-vuotiaana käytiin bussilla kavereiden kanssa aina tampereen keskustassa "shoppailemassa" (montaa kymppiä ei kylläkään rahaa mukana). Huomaa kyllä että tavat on nopeasti muuttuneet kun mulla on 5 vuotta nuorempi pikkusisko niin hän on käynyt n. 12-13-vuotiaana vasta yksin kaupungissa (tosin vanhemmat olis päästänyt aikaisemminkin).
 
[QUOTE="vieras";27690650]Anteeks,mutta jos et sä oo siellä kentänlaidalla vahtimassa niin mistä tiedät että on kypärät päässä? Nimim. lapsena pyöräilykypärän kulman takana riisunut..[/QUOTE]


Tässä suhteessa luotan omiin lapsiini (vielä) sen verran, että pitävät kyllä kypärää päässä, koska olemme niin sopineet ja kertaakaan he eivät ole asiaa kyseenalaistaneet, sillä onneksi he mieltävät että luistellessa tulee käyttää kypärää ja mieluusti kaulasuojaakin. Ja veljeksillä tosiaan ns. "omavalvonta" pelaa, eli jos toinen on tehnyt tyhmyyttä, toinen kyllä raportoi ja soittaa siitä hyvin helposti. Mikäli saan selville, että "annettuja sääntöjä" on rikottu, niin sitten luistelemassa käynti yksin loppuu siihen joksikin aikaa, ja muksut kyllä tietää tämän.
 

Yhteistyössä