päiväunet

Moikka,
Mulla on 4kk vauva ja haluaisin kysellä teidän päiväunista. Minä nukutan pitkät päikkärit noin 11-14 ja lisäksi vauva nukahtaa noin 20min aamulla ja iltapäivällä myös. Vauva on iltakärttynen niin mietin voisiko päikkärit vaikuttaa siihen. Nukutatteko te kahdet päikkärit vai yhdet ja mihin aikaan? Tarvisi helpotusta jo vähän noihin iltoihin niin mietin olisiko unilla vaikutusta.. Kiitos jo etukäteen vastauksista
 
mulla kanssa vähän yli 4kk, enkä kyllä yhtään tiedä unet menee :eek: riippuu ihan päivästä aina. mutta varmaan ainakin 4 päiväunet nukkuu tai enemmänkin, nukkuu tosin aika lyhyitä unia, pitkille päiväunille ei saa millään... mutta siis noin pienen kanssa en oo ees yrittäny mitään tarkkaa päivärytmiä, kun on väsyny, laitan nukkumaan ja kun on nälkänen annan ruokaa.
 
Kun meijän esikoinen oli 4kk (nyt jo reilu 2v), niin hän nukku kahdet 2-3 tunnin päikkärit ulkona joka päivä. Muistaakseni nukku toiset puolenpäivän aikoihin ja toiset myöhemmin alkuillasta. Yhtiin päikkäreihin siirryttiin vasta lähempänä vuoden ikää.
 
Alkuperäinen kirjoittaja HAS2006:
Kun meijän esikoinen oli 4kk (nyt jo reilu 2v), niin hän nukku kahdet 2-3 tunnin päikkärit ulkona joka päivä. Muistaakseni nukku toiset puolenpäivän aikoihin ja toiset myöhemmin alkuillasta.
Meilläkin neiti (nyt 11kk) nukkui just tuolleen kanssa tuon ikäsenä. Siirty yksiin päiväuniin jo varmaan pari kk sitten.
 
Alkuperäinen kirjoittaja MinsQ:
Alkuperäinen kirjoittaja HAS2006:
Kun meijän esikoinen oli 4kk (nyt jo reilu 2v), niin hän nukku kahdet 2-3 tunnin päikkärit ulkona joka päivä. Muistaakseni nukku toiset puolenpäivän aikoihin ja toiset myöhemmin alkuillasta.
Meilläkin neiti (nyt 11kk) nukkui just tuolleen kanssa tuon ikäsenä. Siirty yksiin päiväuniin jo varmaan pari kk sitten.
Heräskö vauvanne itsekseen vai herätittekö päiväunilta?

 
Meidän poitsu on nyt 5 kk ja kuukausi sitten nukkui kahdet unet ulkona (3-4 tuntia + noin tunti) ja sisällä vielä tissillä/sylissä noin tunnin alkuillasta. Ei paljoa yli 2 tuntia jaksanut valvoa kerrallaan. Nyt sitten on unipätkät alkaneet lyhentyä ja rytmi muotoiútumassa uudestaan...

Mutta ap teidän tapausta aattelin, että tarvitsisikö pikkuinen vielä pienet unet siinä alkuillasta, kuulostaa aika pitkältä tuo viimeinen valvomispätkä? Vai milloin hän käy yöunille? Kyllä meillä ainakin on kärtty-ilta jos alkuillan unet jää pois... Eli meillä päiväunet vaikuttaa iltoihin niin, että jos on liian vähän unia, niin sitten ollaan äkäisiä.

Muoks. Lisään vielä että näin pieniä ei kyllä kannata herätellä päikkäreiltä eikä muutenkaan noita rytmejä itse yrittää määrätä... Lapsi nukkumaan kun on väsynyt, oli se sitten yksi tai kymmenen kertaa päivässä ;)
 
tyttö menee yöunille 19.30, pitänee lisätä yhdet vaunu unet iltaan, mietin vaan että lyhentääkö se yöunia.. herää nytkin jo kuudelta.. jos meillä vauva saisi päättää niin nukkuisi tissillä koko päivän :) pakko vähän rytmittää, ei ihan kokonaan pysty elämään hänen ehdoilla vaikka pitkälti niin mennäänkin..
 
SEE
Meillä ton ikäsenä nukuttiin 4 unet. 2 lyhyemmät kestoltaan n. 40min aamulla ja illalla sekä 2 pidemmät n. 1 1/2h. Jaksoi olla hereillä n. 1 1/2h kerrallaan. Harvemmin yksiin uniin päästään ennen 1 ikävuotta. Nykyään poika nukkuu 2 unet kestoltaan n. 2h ja ikää on muutama päivä vajaa 9kk.

Ja ikinä en ole unilta herättänyt...
 
molemmat lapseni ovat 4kk iässä nukkuneet vielä 3 unet ja pitkiä sellaisia.tosin yhdet eli ne iltaunet oli 30min-1h vaan.
koskaan en ole unilta herättänyt vaan antanut lapsen nukkua kun nukuttaa.kummallakin unet muotoutuneet omaan tahtiin ja rytmittyneet.
nyt kuopus kohta 10kk ja nukkuu pääsääntöisesti 2 tuntia aamupäivällä ja iltapäivällä ja jos´kus nukantaa vielä illemmalla torkuille.
 
Alkuperäinen kirjoittaja katte81:
Heräskö vauvanne itsekseen vai herätittekö päiväunilta?
Muistelisin, että joskus herättelin iltapäivän päiväunilta, kun niitä tais nukkua n. 16-18, että jos ei siis 18 mennessä heränny, niin sitten herätin. Ja meillä tuolloin tyttö taus mennä yöunille jo joskus 19 jälkeen, ennen puolta kasia kuitenkin. Mutta nyt en saa mieleeni, että moneen asti tuolloin nukkui. Ja meilläkin on jotain vajaasta 2 kk iästä asti nukkunu päiväunet ulkona. Tosin tässä loppukesästä (eli noin 9 kk tienoilla) piti nukuttaa pikku aamu-unet aamupäivällä, muuten ei ois jaksanu ruoka-aikaan kunnolla, niin ne annettiin nukkua sängyssä, ne unet oli noin puol tuntia.

 
Meillä poika (reilu 3 kk) nukkuu noin 1+1+2 tuntia päiväunia ja valvoo pari tuntia aina välissä. Jos poju nukkuu pari tuntia jo tuossa keskellä niin iltaunille voi olla vaikea saada vaikka hän ne selvästi kaipaakin. Jos näytää siltä että illasta on tulossa levoton ja, jos varsinkin on yksin kotona, niin olen lähtenyt pienellä kävelylle unien aikaan ja aina on nukkunut. Tällöin ilta menee paremmin kun on nukkunut pienet tirsat illalla.

Onneksi nykyään poika osaa mennä nukkumaan silloin kun väsyttää, eikä taistele vastaan. Iltaunille meno oli vaikeampaa lähinnä tuossa 2 kk iässä.

En ole pystynyt vaikuttamaan pojan unien pituuksiin koskaan. Enemmän tiedän vaan että valvoo nykyään pari tuntia ja sitten on kypsä nukkumaan. Poika nukkuu sitten sen minkä nukkuu ja valvoo sitten taas sen pari tuntia. Meillä nukkumista helpotti, kun annoin pojalle rauhan mennä nukkumaan eli en nukuttanut. Laitoin väsyneenä vaunuun ja tutti suuhun. Tämä kyllä riippuu niin lapsesta. Kun laitan illalla pojan sänkyyn niin en voi jäädä viereen, muuten poika vain juttelee eikä nukahda ollenkaan. Kun poistun niin jo rupeaa uni maistumaan.
 

Yhteistyössä