Päiväunet

  • Viestiketjun aloittaja kysymys
  • Ensimmäinen viesti
Esikko kohta 6v nukku tänäänkin melkein 3 tunnin päikkärit. Poika on pk:ssa kolme päivää viikossa ja siellä ei nukahda mut kotipäivinä nukahtaa suunnilleen kerran viikossa kun käy makaamassa sängyssä sen aikaa että keskimmäinen 2v nukahtaa.
3-vuotiaaks asti nukku päivittäin ja sen jälkeen vielä ainakin vuoden pari kertaa viikossa.
 
Hassua, ettei ole tarkkaa mielikuvaa miten isompien lasten kanssa päiväunet jäivät pois.. Luulisin, että 3-4 -vuoden kieppeillä.

Kuopus jätti päiväunet jo kaksivuotiaana (pari kuukautta yli) ja ei kotipäivinä nuku siis kuin yöunet (klo 21-9.00), lukuunottamatta ihan satunnaisia päiviä. Päiväkotipäivinä nukkuu tunnista puoleentoista päiväunia, mutta aamulla herääminenkin on yleensä aikaisemmin. Vuorokaudessa unimäärä pysyy siis vakiona.
 
Meillä
esikoinen ei enään yli 3v. olis päikkäreitä tarvinnut,yöunet meni päin persettä pk:n pakkonukutusten vuoksi.
Kuopus jotti 2v. kotihoidossa välillä,mutta nyt 3½v. nukkuu yleensä aina pienet päikkärit (45-60min.),viikonloppuisinkin,eikähaittaa yöunia mitenkään.
 
Meillä kohta 3v täyttävä nukkuu päikyssä pääsääntöisesti päikkärit. Joskus ei suostu sielläkään nukahtamaan. Kotona onkin sitten työn ja taistelun takana että saa sen nukahtamaan. Reilun tunnin taistelulla saattaa nukahtaa tunniksi. Jonkinlaiset unet kyllä tarvitsisi, mutta pois ovat varmaankin jäämässä varsinkin kun jää parin viikon päästä kotihoitoon.
 

Yhteistyössä