Päiväunien pituus

Kuinka pitkiä unia teitin lapsoset nukkuu?

Meillä nukkuu keskimäärin 3h ulkona. Iltasin menee nukkumaan viimestään 20.30. Aamulla sitten herää 5-7 maissa. Enemmän herää lähempänä viittä.
Sanoinkin ukolle, kun ovat viikonlopun keskenään kotona, että nukuttaakin sisällä. Sisällä nukkuu tosi harvoin ja silloin lyhyemmät unet. Jos se vaikka auttas noihin aikasiin aamuihin.
Meillä on kyllä herätty lähes aina aikasin, mutta oli nyt jonkin aikaa vaihe, kun nukuttiin yli kaheksaankin!
 
Meillä pian 1-vuotias tyttö nukkuu aamupäivällä 2-3 tuntia, iltapäivällä 1½-2 tuntia ja yöunille käy klo 21, herää 4-6 välillä, nukahtaa takas ja herää ylös klo 7.30-9. Ihanaa kun nukku jo noin hyvin..valvottikin meitä ensimmäiset 7kk lähes kaiket yöt!!! =) Nukkuu muuten kaikki unet sisällä.
 
citrus82 harmailee
poitsu nyt 1v4kk

päivällä nukutaan 2½-3tuntia siin 12-15(tänään tosin valvoo vielä... :whistle: kun heräs vast puol8)ja siis vain yhdet päikkärit ja sisällä.

ja yöunet kestää 21-7.00 normaalisti.

mut vielä saattaa välillä herätä klo5 yöllä huutamaan..yöheräämiset loppui jo vastasyntyneenä mut se otettiin sitten takaisin ja yöheräily alkoi n8kk iässä mut onneks nyt alkaa helpottaa...siirrettiin poika vuoden vaihteessa omaan huoneeseen niin luulen sen auttaneen =)
 
Meidän neidillä ikää 1v6kk ja nukkuu päiväunia about 1½-3 tuntia ja nukkuu siis nykyään pääsääntöisesti yhdet unet. Jos sattuu jäämään unet liian lyhykäiseksi niin silloin "yritetään" laittaa vielä toisille unille noin puoleksi tuntia että jaksaa iltaan saakka, mutta niinkun esim eilen ei onnistunut tuo toisille unille laitto ja ihmeesti se neiti jaksoi silti iltaan saakka.
Nukkuu nykyään ERINOMAISEN hyvin, syynä tähän luultavasti se että huonejärjestyksen muututtua tytär nukkuu omalla puolellaan vaatekomeroiden takana ja jos sattuu heräämään yöllä, ottaa itse vesipullon sängyn vierestä tuolilta ja jatkaa uniaan vanhempia herättämättä. :)
 
Meidän poika 1 v 2 kk nukkuu yönsä heräämättä silloin kun hampaiden tulo ei vaivaa. Menee nukkumaan aina klo 20 maissa ja nukkuu vaihtelevasti 10- 12 tunnin unet. Tosin huonojakin öitä vielä mukaan mahtuu!
Päiväunia ottaa enää yhdet tuossa puolilta päivin ja nukkuu yleensä 1h-1,5h. Enemmän kuitenkin kääntyy tuohon tunnin mittaisten unien suuntaan, korkeintaan vartti päälle.
On aina nukkunut mielestäni PALJON VÄHEMMÄN kuin muut ikäisensä. Ihan pienenä vauvanakaan ei nukkunut niin paljon kuin vauvat yleensä.Eikä oikeestaan koskaa ole nukkunut yli kolmea tuntia putkeen päivällä, hyvä jos yhteensä. (toki vauvana unta kasaantui hieman enemmän)

Jo 7 kuukauden ikäisestä nukkui yönsä klo 20-05.

Siinä sen näkee kuinka erilaisia nukkujia lapset ovat!

 

Yhteistyössä