Paha vaippaihottuma - mikä vaippamerkki paras?

  • Viestiketjun aloittaja Paha vaippaihottuma
  • Ensimmäinen viesti
Paha vaippaihottuma
Meillä on pienellä, vasta 3 viikon ikäisellä todella paha vaippaihottuma.

On kokeiltu talkit, sinkkivoiteet, lanoliinit, perusvoiteet, pesu jokaisen vaipanvaihdon yhteydessä, pesujen välttäminen ja kosteusliinojen käyttö, vaippamerkin vaihto jne.

Nyt kokeilussa bacibact -puuteri. Mutta mitä vaippamerkkiä suosittelisitte, mistä vaippamerkistä olette itse löytäneet avun vaippaihottuman hoitoon/ennaltaehkäisyyn?

Meillä liberon vaipat ovat selvästi parempia kuin pampersit, mutta olisiko jokin muu merkki vielä "hellävaraisempi"?
 
"vieras"
Meillä pampersit aiheuttivat tytölle aika pahan ihottuman. Liberot sopivat hyvin! Tosin hänellä oli maitoallergia, mutta pepun punoitus ei siitä yksikseen johtunut, koska helpotti vaihtamalla vaippamerkkiä.

Kun itsekkin kokeilee kädellä sitä pampersia, niin onhan se aika "ärsyttävän" tuntuinen.
 
"vieras"
Ne ekat pampersit oli tosi huonoja meidän kummallekin vauvalle (niissä oli omituinen verkko joka jäi peppuun kiinni) mutta muuten pampersit on ollu parhaita. Kuopukselle käy myös liberot kun on sen verran pyöreämpi. Liberoissa vaan pissa haisee läpi, pamperseissa ei.
 
[QUOTE="vieras";28443796]Meillä pampersit aiheuttivat tytölle aika pahan ihottuman. Liberot sopivat hyvin! Tosin hänellä oli maitoallergia, mutta pepun punoitus ei siitä yksikseen johtunut, koska helpotti vaihtamalla vaippamerkkiä.

Kun itsekkin kokeilee kädellä sitä pampersia, niin onhan se aika "ärsyttävän" tuntuinen.[/QUOTE]

Musta se on taas kädellekin paljon pehmeämpi kuin muut vaippamerkit o.o vaikka muut kyllä pitää kosteuden sisällä vähän pidempään, mutta pampersit mukailee niitä pepun muotoja tosi hyvin. Olen kyllä huomannut ettei tässä ole mitään oikeaa/väärää vaan on tosi lapsikohtaista mikä sopii ja mikä ei..
 
meillä
Meillä ei käyneet mitkään kosteuspyyhkeet, ihottuma tuli niistä. Pelkkä vesipesu siis ja joka vaipan jälkeen. Ja Bebanthenia reilusti ja ilmakylpyjä aina edes vähän vaipanvaihdon välissä. Pamperssit ei käyneet kummallekaan lapselle, niissä on joku pinnoiteaine kuulema joka allergisoi. Liberot ja Muumivaipat kävi. Muumit on vaan tosi isokokoisia ja kömpelöitä pikkuvauvalle. Housuvaipat on hyviä vähän isommalle ja ovat kotimaisia.... siksi niitä meillä.
 
"äitee"
Meillä kaikilla lapsilla toimineet Liberot parhaiten, juuri Pampersit haisivatkin kaamealle. Mutta meillä ei ole kovin helposti pylly alkanutkaan punoittaa eli silleen ollut eri tilanne. Ilmakylpyjä minäkin suosittelen.
 
"hei"
Jos vaippaihottuma on paha, on paras käyttää vauva ihan lastenlääkärillä näytillä. Kyseessä ei välttämättä ole vaipan aiheuttama ihottuma.

Ja siksi ihan lastenlääkärillä, että kokemukseni mukaan esim. streptokokkitulehdus voi neuvolalääkäriltä mennä ohi, kun taas lastenlääkäri sen äkkäsi ekalla vilaisulla...
 
"Hmm"
Mä kans suosittelen tähän ihan akuuttiin vaiheeseen ilmakylpyjä ja kestovaippoja. Tai oikeastaan niin, että pelkkä puuvilla- tai bambuharso vaipaksi taiteltuna ja näpsyllä kiinnittettynä. Päälle ei kuorivaippaa, jollei sitten laita villavaippahousuja. Vaihto aina, kun pissa on tullut, eli pyykkiä tulee.

Näin siis päivällä kotioloissa. Yöllä ja muualla kertakäyttöiset. Luulisin, että pahin vaihe olisi viikossa ohi?
 
"TMV"
Meilläkin oli vaippaihottumaa tuossa vaiheessa. Vaihdoimme Pampersista Liberoon ja pidimme PITKIÄ ilmakylpyjä vähintään kerran-pari päivässä, jopa pari tuntia kerrallaan (vauva pötkötteli pyyhekasan päällä, pyykkiä toki tuli paljon). Lisäksi rasvasimme peppua sinkkivoiteella ja tietysti vaihdoimme vaippaa usein, myös öisin joka syötön jälkeen eli meidän tapauksessa n. 3 tunnin välein. Vaippaihottuma parani muutamassa päivässä eikä ole sen koommin palannut.
 
öhöm...
Vastauksia on kai yhtä monta kuin vauvojakin.

Minun reseptini on ollut harsovaippa ilman kuorta, vaipanvaihto joka pisun jälkeen, vesipesu hanan alla tai märällä harsolla, huolellinen kuivaus, ei mitään voiteita eikä missään nimessä kosteuspyyhkeitä.
 
"mie"
Meillä pampersit aiheuttivat ihottumaa. Kuin myös perussinkkivoide. Apteekista ostin sinkkivoidetta mikä sisältää lanoliinia (sitä samaa mitä suositellaan nänneihin), se auttoi. Myös kaikki muut kosteuspyyhkeet paitsi libero ei sopineet.
 
"vieras"
Streptokokki-/bakteeritulehdus kannattaa tosiaan sulkea pois, sillä se ei vaippamerkkiä vaihtamalla parane, vaan vaatii antibioottia voiteen tai kuurin muodossa. Etenkin jos iho on paikoin ihan rikki tai visvoo, on bakteeritulehdusta syytä epäillä. Lastenlääkärille mars!
 
tupahiiri
Melkkein kaikki ovat vastanneet että Pampers on ollut huono iholle ja en yhtään ihmettele. Kaikista vaippamerkeistä juuri Pampers käyttää eniten kemikaaleja ja niiden turvallisuudesta ei ole edes tarkkaa tietoa. Itsellä on myös sama tuntuma että Pampers on kerttiksistä huonoin niin iholle kuin myös inhottavat vuoto-kuminauhat ovat vaipan sisällä teräviä.

Kestovaippailu on ehdottomasti terveellisin ja turvallisin, vaikka kestoissakin vauvan pylly joskus punoittaa niin se on harmittomampaa punoitusta kun se ei ole kemikaalien aiheuttamaa. Hengittävät puuvilla- ja harsovaipat sekä bambuiset ovat hyvin siedettyjä, myös kuivaliinakankaiset. Välttäkää ehdottomasti fleeceä, se ei ole luonnonkuitua eikä ole ihoystävällinen materiaali.
 

Yhteistyössä