Pahin juttu synnytyksen jälkeen?

  • Viestiketjun aloittaja Jorma
  • Ensimmäinen viesti
Pahinta: ekan synnytyksen jälkeen epparihaavan kipu, toisen jälkeen kun todettiin 4. asteen repeämä (joka onneksi parani ekassa tehtyä epparia paremmin, mutta sillä hetkellä tuntui tosi rankalta)
Parasta: raskauden loppuminen, ja vauva tietenkin
 
Pahinta:Sairaalassa se kun pissa ei tullut ja piti katetroida. Kotona huomasin kamalat raskausarvet ja ylimääräiset kilot..
Parasta: Tietenkin maailman ihanin poika. Ja se että kaikki meni hyvin. Ja että pääsi kävelemään melkein heti ilman kipua (raskauden 3 viimeistä kuukautta oli kävellessä yhtä tuskaa)
 
Pahinta oli se kun ei oman heikon olon takia joka tuli runsaan verenvuodon takia pystynyt edes istumaan,saati sitten ottaa omaa pientä vauvaa syliin.

Parasta se suunnaton rakkaus mikä heräsi,mitä ei etukäteen voinut kuvitellakaan että tulisi niin vahvasti!
 
Pahinta jatkuva väsymys, alapään arkuus, rutiinit.
Parasta melkein kaikki mikä liittyy vauvaan, varsinkin kun tyttö nauraa, jokeltelee ja nukahtaa syliin vellipullollisen jälkeen. Sekä todella hyvä suhde mieheeni; me ollaan nyt perhe.
 
Pahinta on ulkoiset peräpukamat, jotka varmaan joudutaan leikkaamaan, kun vaivasivat jo ennen synnytystä. Repeämiltä vältyin, en tiedä olisiko ollut pahempi vaihtoehto. Parasta oli kipujen loppuminen hetkellisesti kuin seinään, kun vauva syntyi!!
 
Pahinta: maidon nousun aiheuttamat kivut ja muutenkin imetyksen alkutaipale. Edes sektiohaava ei tuntunut miltään siihen verrattuna :'(

Parasta: se kun pääsi sairaalasta kotiin oman perheen kanssa :heart:
 
pahinta: se kun kätilö painoi kohtua heti synnytyksen jälkeen, se sattui. ja sitten kun alapää oli ihan turvoksissa ja pirun kipee 3 viikkoa.

parasta: nähdä kuinka isi heti rakastui tuohon pieneen ja tietysti tää oma rakkaus pientä kohtaan. ja se ponnistamisen loppuminen!! :LOL:
 
Pahinta:Sektion jälkeinen toipuminen hidasta ja mies meni isyyslomalla töihin,väsyin totaalisesti ku kivut,väsymys,rinnat,hormonit yms.vaivas.Onneksi mies tajus tilanteen ja alkoi auttaa kotona ja vauvan kaa,mut ketuttaa vieläkin et yks valitsi ekaksi työn vaikkei ollu mikään pakko!
Parasta:SULOINEN TYTÖNTYLLERÖ!ja se että uusperheessä asiat sujuu (paitsi tietenkin miehen ex sotkee parhaansa mukaan,mutta onko täysin ongelmatonta uusperhettä olemassakaan).
 
pahinta: synnytyksessä paikat osittain repes sisälle päin ja jouduttiin myös leikkaamaan väliliha ja sain 12 tikkiä etten pystynyt istumaan kunnolla enkä päässyt ylös jos vauva oli sylissä, kädet olivat turvoksissa nesteestä ja puuduksissa seuraavat 2 viikkoa etten pystynyt pesemään tytön pyllyä ja kun mieheltä loppui isyysloma ja meni töihin, jouduin pyytämään äitini avuksi siihen asti kunnes kädet taas pelasivat ja paikat oli suht kunnossa että pääsin vauvan kanssa ylös sohvalta ilman että joku tulee nostamaan hänet pois sylistä.

parasta: saada ehdottomasti tyttö syliin piiiiiitkän odotuksen jälkeen (vauvaa odoteltiin 3 vuotta). ja se että näkee kuinka huimaa vauhtie pienokainen kehittyy ja joka päivä sitä rakkautta tulee lisää pikkusta kohtaan
 

Yhteistyössä