painonpudotus,eikö saa syödä NORMAALIA kotiruokaa?

  • Viestiketjun aloittaja -15kg
  • Ensimmäinen viesti
Sehän
Sehän on normaalia kotiruokaa. Kyllä meillä ainakin syödään kanaa, salaattia ja raesalaattia ihan tavallisena kotiruokana. Jos meinaat tavallisella kotiruualla perunoita ja pastaa, kyllähän sitäkin saa syödä ihan samalla tavalla, kunhan pasta on täysjyvää ja sitä on vähän, ja perunoidenkin kanssa muistat pienet annoskoot. Periaatteessa voit syödä ihan mitä vaan, kunhan annoskoot ovat pieniä, mutta nopeiden hiilihydraattien kanssa on syytä olla pidättyväinen.
 
normaalipainoinen aina
Kyllä saa syödä. Sitä normaalia kotiruokaa pitäiskin just syödä niin oppii hyvälle ruokamallille. Herkut vaan pois kun laihduttaa. Eikä kukaan jaksa syödä montaa viikkoa kanaa ja salaattia, siihen se laihdutus sitten jää kun alkaa tympiä
 
"vieras"
Riippuu paljon siitä mitä se normaali kotiruoka on? Jos se on kermaperunoita tai makkarakastiketta, niin en suosittele.

Lisäisin kasviksia ja proteiineja ja vähentäisin hiilihydratteja, aterialla 1,5 perunaa tai 2dl makaronia maksimimäärä.
 
Kunnon inventaario kaappeihin - mitä kotona on ja surutta vaan sitä omaa päivittäistä syömistä keventämään, jos tosiaan kahvin kanssa on tottunut syömään pullaa niin keksii siihen vaikka jonkun hedelmän ennen kahvia tai kahvin jälkeen.

Tekee vaikka yhden viikon ajan ruokapäiväkirjaa, netissä on ilmaisia kuten Kiloklubi jos haluaa oikein laskelmallisesti tehdä tai sitten perinteisesti paperille. Siitä on hyvä lähteä liikkeelle, kun säntillisesti sen tekee niin näkee hyvin mitä oikeasti syö.

Ja sitten ruoka-ajat ja annoskoot, tarvitseeko yötä vasten syödä itseänsä ähkyyn? Onko aamupala tarpeeksi täyttävä, että jaksaa sinne lounaaseen saakka ilman välipaloja tai onko niin sudennälkä, että ahmii sitten kunnon satsin, että jaksaa päivän loppuun.

Pienillä muutoksilla, siitä se lähtee :)
 
"höh"
Juurikin noin kuin joku vastasi, ihan sama mitä syöt kunhan kulutat enemmän. Toki kotiruoka on pitkässä juoksussa hyvä, kun siinä oppii samalla ihan arjessa syömään suht terveellisesti.
 
"pottu"
Älkää rinnastako perunaa ja pastaa!! Pastassa on n. 320 kcal /100 g, perunassa 60 kcal/100g. Pottuja saa kiskoa melkein puoli kiloa että saa saman määrän kaloreita kun jostai 70g (n. 2 dl) pasta-annoksesta.
Ihme höpinää jostain puolestatoista perunasta aterialla.. Onkohan se puoltoista edes sitä 100 grammaa.
Ja mitä laihdutukseen noin muuten tulee, ei voi antaa yleispätevää ohjetta, montako puolikauhallista kellekin riittää. Isokokoisempi laihduttaja tarvitsee enemmän kaloreita kuin vähästään tiputtava.
Oikean kalorimäärän saa selville kun vähentää omasta vuorokausikulutuksetaan 500 kcal. Vuorokausikulutuksen laskemiseen löytyy netistä hyviä välineitä. Esim 90 kg painavan, 25 -vuotiaan naisen kulutus on jossain 2300 kcal tienoilla. Hänen pitäisi syödä silloin päivässä vähintään 1800 kcal. Tuo määrä pienenee sitä mukaa kun paino laskee.
Mutta älkää toki antako faktojen häiritä hyvää fiilistä. Ehkä tuollaset mutuarviotkin jotain iloa tuo, pysyvää laihtumista tuskin. Että hyviä ja onnistuneita laihdutuksia vaan kaikille sitä tahtoville.
 
Kalorien kannaltahan sillä ei ole väliä, paistaako lihan voissa vai öljyssä. Itseasiassa voissa on vähemmän kaloreita kuin esim. rypsi- tai auringonkukkaöljyssä.

edit. Tämä siis vastaus Phoebsille.
 
Viimeksi muokattu:
ihmettelijä2
Miksi ei voisi?! Itse laihdutin juurikin kotiruaalla, en siis syönyt mitää pussikeittoja sun muita diettiateroita ja liikuin 3-5krt viikossa! kiloja tippu 15, 8viikon aikana ;) !

EN MUUTENKAAN YMMÄRRÄ DIETTEJÄ, MISSÄ VEDETÄÄN VAAN KANAA/KALAA JA SALAATTIA!
 

Yhteistyössä