paistetun lohen ohje?

  • Viestiketjun aloittaja elina83
  • Ensimmäinen viesti
elina83
löytyskö keltään hyvän uunilohen ohjetta? eilen iski kauhea lohihimo ja nyt siitä pitäs saaha viel jotain aikaseksikkin, ku eilen ostettiin lohikimpale.. ;)
kauanko lohta pitää paistaa?
 
KIA
Hei,

Laita lohenpala uunivuokaan (itse nypin ruodot aina valmiiksi pois, paljon miellyttäväpi syödä), ripottele päälle yrttisuolaa, sitruunapippuria ja tilliä reilusti. Lisäksi kaada päälle 1 purkki ruokakermaa, sen jälkeen täytä se purkki vedellä ja kaada myös se "kermavesi" vuokaan. Lisää vähän samoja mausteita liemeenkin, lisäksi murusta vaikka vähän kalaliemikuutioita joukkoon tai kalafondia. Sitten vaan uuniin, aika riippuu kalan koosta. Itse laitoin eilen aika ison fileen n.20 min n.200astetta. Valele paiston aikana liemellä. Hyvää perunamuusin tai ihan keitettyjen perunoiden kanssa.
 
uunilohiohje
Lohifile voideltuun uunivuokaan.Nypi perunankuorimisveitsellä ruodot veke Laita valmis pestoa pintaan.Lisäksi tuoreita herkkusieniä 4kpl pilkot sekaan, sipulia,kaltattuja tomaatteja(prk) suolaa ja sitruunapippuria ja purkillinen kermaa.Uuniin!Älä paista liian kypsää!Ei saa mennä valkoseks!puol tuntia riittää.Tarjoa perunaporkkanamuusin kanssa ja eikun herkuttelemaan.
 

Yhteistyössä