Paketin nouto postista

  • Viestiketjun aloittaja "..."
  • Ensimmäinen viesti
"..."
Kun nykyään täytyy olla henkilöllisyystodistus näyttää pakettia noutaessa, niin kuinkas toimitaan kun paketti tulee lapsen nimellä? Ja lapsella ei ole muuta kuin tavallinen kelakortti, saapiko huoltaja siinätapauksessa noutaa paketin omalla henkkarillaan??
 
"Vieras"
pitää aina näyttää henkkarit! Ja paketin voi hakea kuka tahansa, valtakirja on sen lippulapun takana. Tarvitsee siis vain henkkarit. Ja alaikäisen lapsen lähetykset hakee lähes aina vanhempi (omalla henkkarillaan). Vain henkilökohtaisesti kirjatut lähetykset voi hakea nimetty vastaanottaja, tosin tässäkin tapauksessa huoltajalla on siihen oikeus.
 
"ninnananna"
Eilen juuri hain MIEHELLENI tulleen paketin. Mies oli saanut tekstari ilmoituksen että paketti noudettavissa ja sillä koodilla hain. Ei mitään henkkareita tarvinut näyttää.
 
"Toimipisteestä noudettavat lähetykset luovutetaan kirjattua lähetystä lukuun ottamatta saapumisilmoituksen esittäjälle tai sille, joka toimipisteessä tiedustelee lähetystä sen yksilöllisellä lähetystunnuksella. Itellalla on oikeus tarkastaa lähetyksen noutajan henkilöllisyys.
Vastaanottajan osoitteeseen jaettavat lähetykset luovutetaan toimitusosoitteesta tavatulle henkilölle. Kirjattu lähetys luovutetaan vain vastaanottajaksi merkitylle tai tämän valtuuttamalle.
Lähetys luovutetaan kuittausta vastaan."

http://www.itella.fi/liitteet/hinnatjamaksutavat/ehdot/Kotimaan_kuljetukset_ehdot_1_6_2011.pdf
 
"pirre"
Paketti noudetaan postista joko kotiin jaetulla saapumisilmoituksella tai ilman saapumisilmoitusta lähettäjältä saatavalla lähetystunnuksella. Noudettavasta paketista on mahdollisuus saada myös sähköinen saapumisilmoitus tekstiviestillä tai sähköpostiin. Edellytyksenä on, että lähettäjä on tehnyt sopimuksen Itella Postin kanssa sähköisen saapumisilmoituksen lähettämisestä.
Postin toimitus- ja sopimusehtojen mukaan toimipaikasta noudettavat paketit luovutetaan lähetystunnusta vastaan. Noutajan ei tarvitse olla vastaanottajaksi merkitty henkilö eikä noutava henkilö tarvitse valtakirjaa. Nykyinen käytäntö mahdollistaa esimerkiksi perheenjäsenten kesken joustavan asioimisen. Jos lähetys noudettaisiin nimellä, kelpaisi noutajaksi vain pakettiin merkitty henkilö tai tämän valtakirjalla valtuuttama henkilö. Sen sijaan kirjattu ja vakuutettu lähetys luovutetaan vain vastaanottajalle tai tämän kirjallisesti valtuuttamalle.
 

Yhteistyössä