Paljon taaperonne syö nami nameja viikossa?

  • Viestiketjun aloittaja Äitinkullat
  • Ensimmäinen viesti
vieras1
Ei yhtään nami namia. Meille ei ole ostettu niitä ainakaan 5 vuoteen ja tyttö on 1v 4kk. En muista millon olen viimeksi syönyt nami namia. Minusta ne maistuu keinotekoiselle. Mutta maku on saatanut vuosien varrella muuttua paremmaksi (heti kauppaan ostamaan ;) ).
 
vauvantuoksu
meillä 1.5v tyttö syöny yhden(täti toi). perus viiliä johon sekaan esim mansikkakiisseliä tai ei mitään ja itse tehtynä tietenki noi kiisselit, mustika puolukat, vadelmat ym. ja kyllä on hyvää!!!!!en viitsi kaupan mehukeittojakaan ostaa, kun vaivautuu itse syksyllä metsään niin antimista voi nauttia koko talven=) niin ja rahaaklin saa näin säästetyksi=) joskus perus jogurtteja ollaan ostettu, tahtoopi olla vaa nii sokerimömmöä=) elikkäs ilman vanukkaitakin laps pärjää, se on vaa mihin lapsen oppettaa!! :heart:
 
2v2kk poika ei syö niitä yhtään. Ainakaan kotona, sitä en tiedä syökö hoidossa. Yhden on muistaakseni syönyt kotona ja hyvin kyllä kelpas. Mutta ei tiedä niiden olemassaolosta, eikä kaupassa osaa vaatia. Vaikka meille niitä välillä ostetaan, katoavat kyllä äidin suuhun :p (ja saa isäkin joskus).
Meillä kelpaa parhaiten maustamaton viili ja marjoja ja hedelmiä söisi vaikka kuinka paljon. Naminameja ehtii syödä myöhemminkin, en aio niitä vähään aikaan tarjotakkaan. Karkkii ja suklaata osaa kyllä pyytää jos niitä näkee ja piparia (ja välillä saakin vähän). Täytyis äidin ja isän vissiin alkaa vähän rajoittamaan tuota makean syöntiä :(
 
Kaukomaija harmaana
Ei oo neiti 1v4kk vielä vanukasta maistanut. Pulla ja letut on herkkuja joskus jälkkärinä. Maustamattomasta jogurtista tykkää myös, viilejä ei meiltä saa kaupoista =) Makeisista saanut suklaata maistaa toisinaan...muita namuja en tarjoile eikä taitas syödäkään. Puuroihin ei saa sotkea makeaa eikä jogurttiin. En kyl muuten rajota makean syömistä, jos tavan ruoka maistuu ja makeaa menee normaalissa rajoissa. Rajansa kaikella...rajoittamisellakin :kieh:
 
tyttö on 1v ja 2kk, eikä ole maistettu. viilis on herkkua. suklaata on saanut maistaa muutaman murusen ja tykkää kyllä, mutta rajoitan vielä makeiden syöntiä, kun ei juuri niitä osaa itsekkään kaupasta vaatia. :D :D :D
 
No meillä on sitten poikkeus koska meillä poika 1v4kk tykkää kovasti ja annetaan silloin kun niitä nami nameja sattuu oleen. Kun otetaan itelle purkki niin ensin saa poika muutaman lusikallisen ja loput menee äitin ja isin nassuun.
Muutenkin pojalle uppoaa sekä makea että maustamaton.
Kaikkea vetelee suurella ruokahalulla =)
 
Meille ei enään osteta mitään noita vanukkaita. Esikoinen (5v) söi niitä yli 2 vuotiaana ja kaupassa käynti oli tuskaa jos niitä ei ostanut lapsen mielen mukaan. Ja muutenkin poika tuli niistä tosi villiksi. Muutenkaan meillä ei enään tai todella harvoin lapset syö mitään kauheen sokerisia tai lisäaineellisia tuotteita.

Marjat, hedelmät, rusinat, jugurtit, rahkat, kiisselit on herkkuja meidän lapsille. Meidän 1v11kk tyttö on muutaman kerran saanut maistaa jotain karkkia, mut vanukkaita ei ole maistanut yhtään. Häntä kiinnostaisi karkit mut ei mielellään annettä. Kyllä ne vielä ehtii herkutella jos tahtoo. Ehkäpä sitten kun ovat koulussa.
 
Kyllä niitä jonkun viikossa saapi, esim oikeen ruuan jälkeen jälkkäriks, ja tykkää kovasti. Meillä poika ollut aina todella kova syömään , mutta silti on tuollainen kirppusarjalainen, mä annan ihan mielelläni niitä jälkkäriks jos sattuu olemaan!
 
Kotiin en osta koskaan, tavan jugurtti kelpaa vielä, mutta mummolassa saa ehkä yhden viikossa. En ole siitä kehdannut heille huomauttaa, mutta minusta näin pienelle vielä ihan tarpeettomia sokeripommeja ja toisaalta kun ollaan päästy näinkin pitkälle ilman, niin hyvä. Onneksi ei kaupassa osaa vielä itse vaatia niin helppo on ollut kieltää. Ainoa mikä kaupassa aiheuttaa tahtoo-tahtoo-huutoja on leluhyllyt, karkkia tai muuta ruokaa ei vielä osaa pyydellä. Ikää 1v10kk
 
äitinkullat
Taisin olla ainoa joka antaa lapselle toisinaan nami nameja, ja totta, annamme myös limsaa joskus ja muutakin missä sokeria. Pesemme hampaat aamuin illoin ja ei siittä ole niin paljoa haittaa. Meillä ei olla tarkkoja ja annetaan lastenkin nauttia asioista ;)
Menee meillä jogurtit ja viilit ja viiliksetkin ja ruokaa syö 2 ateriaa päivässä,aamuin illoin puuron. Ja namia namia saa aika useasti,välillä ei halua kun kyllästyy ja välillä taas syö sen purkillisen :p
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 02.04.2006 klo 23:50 äitinkullat kirjoitti:
Taisin olla ainoa joka antaa lapselle toisinaan nami nameja, ja totta, annamme myös limsaa joskus ja muutakin missä sokeria. Pesemme hampaat aamuin illoin ja ei siittä ole niin paljoa haittaa. Meillä ei olla tarkkoja ja annetaan lastenkin nauttia asioista ;)
Menee meillä jogurtit ja viilit ja viiliksetkin ja ruokaa syö 2 ateriaa päivässä,aamuin illoin puuron. Ja namia namia saa aika useasti,välillä ei halua kun kyllästyy ja välillä taas syö sen purkillisen :p
Et muuten ollu ainoa jos kelaat hiukan taakseppäin...nimittäin kirjoitin että meillä saa kyllä jos sattuu oleen ;)
 
Meillä ei syö ollenkaan.. mutta en silti kato pahalla jos joku syöttää. kyllä meilläkin namia poika noin muuten saa,esim.pätkiksen sillon tällön. vielä on nuo hedelmäiset maistunu loistavasti..

poika siis 1v2kk.
 

Yhteistyössä