Paljon teidän 3vkoa vanhat syö korviketta? Ja siis vastauksia kaipaan korvikevauvojen äideiltä tai osittain imettäviltä.

ok. Mulla tuntuu et tulee kyllä maitoa rinnoistakin, mutta silti vetää kerralla 60-80ml vielä siihen päälle ja tosiaan noin 3-4 tunnin välein.. sehän tekee noin 500-600ml/ vrk jos siis söis ton 3h välein koko ajan. Minusta tuntuu aika paljolta.
 
-
En muista enää meidän määriä, mutta kun taannoin kotiuduin keskoskaksosteni kanssa, oli lääkärin ohje, että maitoa tulisi mennä 1/6 vauvan painosta. Eli esim. 3-kiloisen vrk-annos olisi 500 ml ja sitten 6-kiloisen jo se litra. Ja litraa enempää ei olisi hyvä mennä, koska liika maito voi aiheuttaa anemiaa. Eli kun se litra ei enää riitä, tulee ottaa kasvissoseet jne kehiin, tai kokeilla vaihtaa osa maidosta tuhdimmaksi velliksi (meillä juotiin 3 kk iässä aamuin illoin maissivellit, ja yöt nukuttiin jo sen voimin läpi).

Yksilöllistä heittoa toki on, eikä kannata huolestua pienistä. Meidän tyttö veteli aina suositustaan pienempiä määriä, mutta tosi hyvin kasvoi. Nyt 3-v:näkin niukka syömäri.
 
"Minna"
Jos vauvaa painaa esim. 4kg, niin minimäärä on n.750ml vrk.
188 * vauvan paino, on vuorokausiannos. Tosin käyttäisin tätä kaavaa vain ensimmäisen kuukauden jos vauva on muuten terve.
 
"Minna"
Ja tarkoitin tuolla vuorokausiannoksella sitä, mikä vauvan tulisi saada. Voivathan ne syödä paljon enemmänkin. En nyt tiennyt kummasta tässä oltiin huolissaan, liian vähästä vai liiallisesta syömsestä.
 
Mie luulin, että saattas syödä liikaa =) näin ei ilmeisestikkään ole kun painoa taitaa olla nyt jotain 3800g. Enhän mie voi tietää paljonko rinnasta saa, mutta eiköhän tämä tästä sit mene ihan ok.
Tyytyväinen on ja kasvaa kyllä.
 

Yhteistyössä