Paljonko teillä 2-3 vuotiaat nukkuu vuorokaudessa?

  • Viestiketjun aloittaja Keeri
  • Ensimmäinen viesti
Keeri
Eli monelta herää aamulla, mihin aikaa päikkärit ja siis montako tuntia, ja monelta menee illalla nukkumaan?

Joudutteko koskaan herättelemään lasta unilta? Nukahtaako helposti ja nopeasti?

Meillä 2,5v kanssa uniajat vähän hakusessa. On aina nukkunut aamulla pidempään (kotihoidossa) eli yleensä herää 8.30-9 maissa. Vaihtelee kyllä.. päiväunia nukkuisi kolmekin tuntia, ei vaan meinaa yleensä nukahtaa ennen klo 15-16 ja viimeistään 17.30 olen koittanut herättää. Silti yöunille meno (nukahtaminen siis) venyy yleensä klo 22, jopa 23. En haluaisi herättää lasta mutta tuntuu että päikkäreiltä on pakko jos on myöhään nukahtanut, tai sitten aamulla että saisi aikataulua aikaistettua vähän. Vuorokaudessa nukkuu keskimäärin noin 12-13h. Lapsi nukahtaa itsekseen omaan sänkyyn mutta usein leikkii ja hyörii sängyssä pitkäänkin ennen kuin nukahtaa.
 
Meillä
oli 2½v. vielä kotihoidossa ja nukkui yleensä näin : 21-21.30 nukkumaan ja herasi 8-8.30,päikkärit n.13-14.30. joskus kaksikin tuntia. Nyt päiväkodissa,ikäät vähän yli 3v. ja unentarve hiukan vähentynyt,nukkumaan n.21.30 ja herää/herätetään 7.-7.30,nukkuu n. tunnin päikkärit.

Jos alkaisit herättämään viimeistään 8 ja laittaisit päikkäreille klo.13,viimeistään 13,30,saisit varmaan eiemmin nukkumaankin.
 
Melko sama rytmi meilläkin. Herää 9-10 aikaan, nukkuu päikkärit iltapäivällä, max tunnin tai ilta menee hulinaksi. Yöunille käydään 21 aikaan. Hankalina päivinä lapsi käy myöhemmin nukkumaan, mutta aamulla heräämiset ei siitä kärsi. Vain päikkäreiltä täytyy herätellä.
 
Keeri
Kiitos vastauksista. Meillä aiemmin mentiinkin päikkäreille noin klo 13 ja se oli hyvä, ehti nukkua eikä tarvinnut herätellä. Nyt tuntuu että tosi vaikea (mahdotonta?) saada enää noin aikaisin nukkumaan päivällä. Täytyy ehkä yrittää. Tänään nukahti noin 14.45.. Aionkin nyt muutamana aamuna herätellä hiukan aiemmin että vähän aikaistuisi rytmi. Tuntuu että illalla menee liian myöhään, sekä lapsen että meidän vanhempien kannalta.
 
"vieras"
Meillä jätettiin päikkärit pois juurikin siinä vaiheessa, kun illalla nukahtaminen alkoi venyä aina sinne klo 23 asti. Ensin koitettiin päikkäreiden rajoittamista, mutta poika oli vaan silloin tosi huonolla tuulella loppuillan. SItten koitettiin herättää aamulla vähän aiemmin, mutta poika oli vaan koko aamupäivän huonolla tuulella. Lopulta jätettiin päikkärit pois, poika oli n. 2,5-vuotias. Nyt nukahtaa helposti, herää tyytyväisenä ja jaksaa touhuta koko päivän.
 
asiak
Meil 2v menee illalla nukkuun n.klo 21 ja herää n. 7-7:30. Nukkuu päikkäreitä n. 1h (ei ihan joka päivä)

3½v Menee nukkuun n. klo 21, herää n. klo 8 ja nukkuu 2-3 krt/vk n. 1½h päikkärit (herätetään).
 
3-vuotias nukkuu yöllä n. 20.00-07.00, päiväunia ei nuku, ellei autoon nukahda. On siis jättäny päiväunet pois jo 1,5-vuotiaana. Kun taas veljensä on 1v9kk ja nukkuu 20.00-06.00 ja päivällä 3 tunnin päiväunet, välillä nukkuis enempikin, mutta hoidossa sit herättelevät jo jos menee yli tuon 3 tunnin.
 
rree
Meillä juuri 3 vuotta täyttänyt nukkuu n.20.30-07.00 ja päiväkotipäivinä n. tunnin päikkärit päiväkodissa. Kotipäivinä jotakuinkin sama rytmi, tosin parina ekana vapaapäivänä saattaa nukkua kaksikin tuntia päikkäreitä. Sitten kahtena vikana vapaapäivänä ei välttämättä nuku päikkäreitä ollenkaan. Meillä lapsi siis osa-aikaisena 3 päivänä viikossa pk:ssa.
 

Yhteistyössä