Paljonko teillä katsellaan videoita? (1v)

Meillä tyttö on aivan hurmaantunut Teletapeista ja katsoisi sitä vaikka kuinka paljon. Täytyy myöntää, että jos kotona ollaan, niin kyllä toi elokuva 2 kertaa pyörii päivässä. Onkohan se liikaa :ashamed:
 
Paavo-Riikka
Meillä katsellaan kans kyllä pari kertaa päivässä jotain. Aika usein laita aamulla jotain pyörimään, että saan vähän kotihommia tehtyä ja sitten katsotaan usein pikku kakkosta tms. illan suussa vähän aikaa. Eipä kai se niin vaarallista ole, kunhan ei kokoajan ole joku toosa mölyämässä taustalla.Välillä pottaillessakin katsellaan jotain dvd:tä. Moralisoikoon joku jos jaksaa...
 
äiti81
\
Alkuperäinen kirjoittaja 23.05.2006 klo 14:48 jenni87 harmaana kirjoitti:
Ei meidän 1v 3kk kato ikinä videoita. Joskus saattaa lauantaiaamuisin kiinnostua hetkeksi katsomaan sinisen talon nallea. Siinä se.
:wave: Näin on meilläkin ja poika saman ikäinen

Joskus kun leikkii ja telkkari on päällä saattaa jonkun minuutin katsoa jos tulee esim. jotain musiikkiohjelmaa tai jotain muuta mielenkiintoista. Mutta ei meillä ihan katsomalla katsota :)
 
Miskan äiskä
Kyllä mun mielestä on pikkasen liikaa, jos 1v. katsoo noin tunnin videota joka päivä. Etkö keksi mitään muuta tekemistä ja ulkonakin voisi olla varmaan välillä? Meillä ei videoita katsella oikeestaan ollenkaan eikä miitä ole myöskään hankittu. Ja ikää on 1v9kk.
 
kuu
Meillä ei edes ole televisiota.

Ei kyllä kuulosta kamalan hohtavalta lapsuudelta tuijottaa laatikkoa.

Poika leikkii ihan tyytyväisenä itsekseen kun teen taloustötä/opiskellessa... välillä kyllä vähän mietityttää miten paljon on terveellistä antaa toisen touhuta vaan itsekseen.
 
mamma -75
Videoita ei katsella koskaan, ja telkkua tosi harvoin pikkuneidin kanssa. Ikää neidillä 1v3kk. Eiköhän sitä töllötintä ehdi vielä katsella myöhemminkin. Päivisin meillä on aivan muuta tekemistä, ja iltaisin en halua virkistää neitiä kovilla äänillä& liikkuvilla kuvilla. Jokainen kuitenkin tehkööt, kuten parhaaksi näkee.
 
Paavo-Riikka
Tässä teille, jotka uskaltaa antaa lastensa katsella liikkuvaa kuvaa mainosvideo, joka on meillä ainakin ihan hitti:

http://www.universalmusic.fi/schnappi/video.htm

:)
 
Meillä 1v9kk katsoo ainakin tunnin verran päivässä videoita, telkkaria. Tämä on melkein pakkokäytäntö, koska meillä on vauva ja että saisin imettää rauhassa on esikoiselle keksittävä jotain tekemistä jossa viihtyy. Titi-nallea katsoo ja en ymmärrä mitä haittaa siitä voi olla jos oppii lauluja ja leikkejä sieltä ja sitten lauleskellaan niitä yhdessä. Sama kai se on musiikin kanssa joka tulee radiosta, eikö sitäkään saisi kuunnella? Tai jos lapsi lukee yksin kirjaa ja kuuntelee tarinaa samalla kasetilta, onko sekin kiellettyä??? En kyllä jaksa ymmärtää miks tämmösten JÄRKEVIEN lastenohjelmien kattominen on niin pahasta? Nehän on vaan opettavaisia ja antaa virikkeitä eli titi-nalleissa lauluja ja leikkejä ja teletapeista oppii vaikkapa sanoja. Onhan se aikuinen kuitenkin lapsen kanssa päivässä muuten, mutta jos kerran tai kaksi kattoo niin minusta on vaihtelua lapsellekkin vaan jos kotona ei jatkuvasti ole jotain järkevää tekemistä ja aika kuluis esim. "pahuuksien" tekoon.
 
Ei oo vielä ollu mitenkään tarpeellista laittaa yksvuotiaalle videota pyörimään....kovasti tykkää musiikista, tanssii ja keinuu hullun lailla aina, kun laitan cd:ltä musiikkia, mutta ti-ti-nallet saa neiti katsoa telkusta vasta sitten, kun jaksaa siihen tosissaan edes keskittyä =) päivät on niin täynnä muuta ohjelmaa, että telkkarille "ei löydy aikaa".
 
kuu
Edelliseen vaan, että eihän televisiossa suoranaisesti mitään pahaa ole (edes niissä hölmössä lasten ohjelmissa), lähinnä se on sitä mistä se sitten on pois.

Sittemmin kun itselläni ei ole ollut enää televisiota, sitä vaan huomaa miten yllättäen jää aikaa kaikken muuhun. Tämän haluan lapsilleni antaa, kyvyn keksiä itsenäisesti kehtittävää puuhastelua (en laske laatikon, edes äänellisen+kuvallisen) tuijottamista tälläiseksi.
 
Meillä ei edes ole televisiota.

Ei kyllä kuulosta kamalan hohtavalta lapsuudelta tuijottaa laatikkoa.

Poika leikkii ihan tyytyväisenä itsekseen kun teen taloustötä/opiskellessa... välillä kyllä vähän mietityttää miten paljon on terveellistä antaa toisen touhuta vaan itsekseen.


Niinpä. Jonkun mielestä on kertakaikkisen kamalaa jos lapsi katselee vähän videoita / televisiota päivittäin. En ymmärrä kyllä miksi? Ei se tee kenenkään lapsuudesta vähemmän "hohtavaa", jos vanhemmat pääsääntöisesti ulkoilevat ja touhuavat lapsen kanssa.

Meidän poika ei muuten hirveän kauaa viihdy yksinään, vaan tulee hakemaan minusta leikkikaveria aika pian. Pidemmät opiskelut ja hommat jää pojan päiväunien aikaan ja nukkumaanmenon jälkeen.

Jos haluan saada tehtyä jotakin pojan hereillä ollessa, niin laitan hänet leikkikehään (meillä on aito 1950-luvun puinen ihanuus), jonne kaveri menee tosi mielellään - vie itse lelunsa ja tyynynsä sinne. Sitten laitetaan Muumi pyörimään ja hän lekottelee tyytyväisenä 15 min - 30 min. Olen huomannut, että nimenomaan leikkikehä rauhoittaa hänet: ei kertakaikkiaan pääse hiki päässä juoksemaan ja on "lupa" olla rauhassa.

 
Meillä katsellaan aamusta Tuomas Veturi, jos ei olla hoidossa. Viikonloppuna "katsellaan" lasten ohjelmia, mutta ei ne jaksa kauaa innostaa. Huvituttia jaksaa katsella.
Videoita ei meillä vielä olla edes tarjottu. Telkusta oikeestaan ihan ykköstä on mainokset, etenkin Biolanin multamainos.
 
Kaukomaija harmaana
Neiti 1v6kk. Englanninkielinen lastenkanava kiinnostaa ja sielläkin vain tietty hahmo. Sitä saa katsoa pätkän pari kertaa päivässä. Tellusta katto siis keskittyneesti 10-15 min/ vrk. Tietty illalla minun tuijottaessa uutisia tai hömppäohjelmaa, typy lueskelee ja leikkii ja on valppaana, jos näkyy eläimiä tai lapsia telkusta =) Vannottelin raskausaikana, ettei meillä telkku ole lapsenvahti. On vaan aamusta ihanaa, jos saa kupin kahvia juoda rauhassa tytön kattoessa piiroshahmoa. kyllä leikkii ja lueskelee yksikseenkin ja ulkoillaan päivittäin, joten telkku silloin tällöin ei ole mistään pois :wave:
 
Meillä 1 v. poika katsoo videoita silloin kun leikataan kynnet, muuten ei jaksa olla aloillaan niin kauan. Eikä muulloin jaksa asettua katsomaan mitään videota 1-2 minuuttia pidempään. Kipeänä katsoi videoita vähän enemmän, kun oli ihan reporanka. Schnappi-videota joskus tietokoneelta katsellaan ja netistä lyhkäsiä musiikkijuttuja, mutta siinäpä se.
 
meillä ei lastenohjelmat vielä kiinnosta, ikää nyt 1v1kk. meillä musa tv pauhaa koko päivän, sitä herra kattoo jos tulee hyvä biisi. :D on oppinu et mitkä on hyvii biisei ja mitkä ei. juoksee toisest pääst kämppää kauheel vauhdilla jos herran korviin kantautuu joku semmonen kipale mistä tykkää.. :LOL:
 

Yhteistyössä