Paljonko teillä menee lasten talvivaatteisiin rahaa?

  • Viestiketjun aloittaja Kata
  • Ensimmäinen viesti
Todennäköisesti paljon :headwall: vaikka en mitään reimatecciä ostakaan, yksinkertaisesti ettei ole siihen varaa. Yritän löytää jotain hyvälaatusta huomattavasti halvemmalla...

Esikoiselle pitää hommata kengät, ulkoiluun ja kaupunkikengiksi, ja puku kun viime talven puku oli käytetty ja hiukankaan kosketammalla ilmalla kastuu heti peppu ja polvet läpi. Vaikkei mikään loskakeli olisikaan. Pojalle on kengät jo huudettuna huutonetistä postareineen n. 50e (uudet Vikingin goret). Ja villapuku pojalle pitäisi myös hommata. Yritän noita löytää kaikkia käytettynä n. 100e mielellään, ehkä menee vähän yli...
 
Ostin viime vuonna alesta jo esikoiselle, nyt meni siis vain kuopuksen haalariin ja lakkiin 129?. Vielä ajattelin hanskat "samaa sarjaa" käydä ostamassa, kunhan vaan tulisi tehtaalta ne kauppaan... Vielä kyllä tekisi mieli tuolle esikoiselle Reimatecin takkia niin ja talvikengät pitää vielä molemmille ostaa!
 
Fleur de la Cour
Kengät pitää ostaa uudet, lisäksi luulenpa etä toi reimatecin haalari mikä viime vuonna ostettiin saattaa tuntua tytöstä liian lapselliselta joten vaikka mahtuiskin päälle niin päädyn varmaan ostamaan kaksiosaisen lasketteluhaalarin hänelle.. Ja hanskoja ja pipoja sit taas iso pino ettei lopu kesken.. 300 euroa ehkä..
 
Kengäthän tekee sen 50 euroa, kuopus varmaan käyttää esikoisen vanhoja kenkiä, kun ovat kuin uudet. Ja kuopukselle tulee myös esikoisen vanha toppapuku ym. joten siihen ei kulu. Toppapuku on ostettu alesta ens talveksi (40 euroa) ja hanskoja varmaan pitää vielä molemmille uusia. Että vielä menee toi 50+hanskoihin.
 
Kaikki ostettu jo viime keväänä. Netanttilasta tilasin esikoiselle ja keskimmäiselle Netanttilasta takki+housu puvut 25euroa/puku. Lisäksi esikoinen sain Anttilan Kids -toppahaalarin hintaan 20e. Keskimmäinen saa rymypuvuksi esikoisen vanhan Lassien ja kuopus käyttää isoveljien vanhaa Lassie -haalaria, joka on hyvässä kunnossa. Talvikengätkin ostin alesta kaikille. Ne on nilkkurit, joten vielä uudet kuomat pitäisi esikoiselle ja kuopukselle hankkia. Noin 200 euroa on talven hinta, kun vielä niitä kenkiä pitäisi ostaa.
 
Sirkkeli
No en jaksa hirveesti miettiä talvivaatteita kesällä, mutta luulenpa että toppahousut ja kengät on likalle ostettava...takkeja on ihan älyttömästi, ja ne varmaan sopii kaikki tulevana talvenakin. Elikkä 100 euroa varmaan menee. Paitsi että heräteostoksia tulee varmaan 200 eurolla lisää...
 
Kaktus
Ei varmaan yhtään. Sai lahjaksi viime jouluna toppapuvun ja se mahtuu vielä. Samoin kelpaavat vanhat pipot ja hanskat.
Kengistä en ole varma... jos eivät enää mahdu, niin täytyy ostaa uudet. 50e ehkä.
 
Tyttösenäiti
Mikäli muistelen oikein niin vain yksi poikanen tarvitsee vaatteet talveksi, Tyttöselle on kengät ja haalari isonveljen jäljiltä, isoille mahtunevat vielä viime talviset takit ja kengät.

Edukkaasti koetan käytettynä kaiken löytää, 100? riittää varmasti.
 
vieras
Luulen, että vuodessa pari sataa per koululainen. Sisältää ns. pitovaatteet tykötarpeineen ja kengät sekä kyläilytakin tms. Pienesksi jääneet käyttökelpoiset periytyy nuoremmalle joten ihan koko settiä ei joka vuosi tarvitse hankkia.
 
nessunasu
jos hyvä tuuri käy niin pärjätään tammikuuhun saakka vanhoilla ja sit alesta uuet lopputalveksi.....onneksi kolme tyttöä pienellä ikäerolla niin aika paljon saa kierrätettyä..
 

Yhteistyössä