Palstatohtoreita paikalla? Voiko astma olla syynä 1,5v jatkuneelle yskälle? Ja mikä avuksi?

Kyllä, lääkärissä on käyty. Tietenkin.

Mutta kun se nyt vain kuulostaa niin hassulta, että jo rapiat 1,5v kestänyt yskä johtuu vain ja ainoastaan astmasta. Ja että tilanne on nyt ikään kuin vain "voi voi", sillä mitään varsinaista hoitokeinoa tähän ei ole.

Sinänsä vaan vähän kurjaa, kun tuo jatkuva yskiminen sattuu sekä kurkkuun, että suunnilleen koko kropan lihaksiin. Enkä ihan järettömästi nauti myöskään siitä, että oksennan (tänäänkin jo muutamaan kertaan) yskänpuuskan päätteeksi. Ja olisi ihan kiva pystyä puhumaan ilman, että yskin toistuvasti...koita siinä sitten selittää muille, että "ei, en mä ole kipeä, mulla on vaan tää ys *köhköhkööööh* kä".

Kokeiltuna on refluksilääkitys (kahdesti), puheterapia (jolla saatiin äänihuulet parempaan kuntoon, mutta yskin silti edelleen), höyryhengitys (helpottaa, mutta ei poista ongelmaa kokonaan), juomisen lisääminen (sama homma), tavallinen astmalääkitys ja kortisonipitoinen astmalääkitys (hyödyn määrä lumelääkkeen tasolla) ja hiljaa oleminen (selvä apu, mutta kun ei se oikeen pidemmän päälle onnistu...).

Lääkärin mukaan yskä siis johtuu astmasta. Mutta astmaahan ei saa pois, joten yskinkö lopun elämäni? Olen myös yrittänyt olla yskimättä, mutta eipä sekään ole ongelmaa poistanut.

Ei kellään mitään vikkkiä ois antaa?:D
 
Onko teidän asunto tutkittu ettei olis mitään sisäilma tai homejuttuja?
Ei ole tutkittu. Mutta mikäli syy olisi asunnossa, niin voitaisiinko tuolloin olettaa, että myös joku toinen perheenjäsen reagoisi edes vähän?

Perhekoko on siis 6 hlöä, eikä kenelläkään muulla ole ollut pitkittynyttä yskää, tms. Ja lapset ovat olleet muutoinkin varsin terveinä nyt viimeisen vuoden ajan. Siis jopa keskimäräistä terveempiä, eli ei aiuttakaan korvatulehdusta, silmätulehdusta, eikä (ainakaan kaikilla) ole ollut edes flunssaa.

Huoneilmamme on kyllä melko kuiva (koneellinen ilmanvaihto, suodattimien vaihto hoidettu säännöllisesti), mutta mitään homeeseen viittaavaa en kyllä oikein löydä, vaikka asiaa enempikin miettisin.
 
Kyllä se voi jos astma on vaikea. Tutulla on tosi vaikeahoitoinen astma ja hän yskii aina eikä lääkkeet kunnolla auta. Äänikin on käheä jo.
Tätä en halunut kuulla! :D :D

Oma astmani on (ainakin siis tähän saakka) ollut hyvin lievä. En ole käytänyt lääkitystäkään vuosikausiin. Hengitykseni ei vingu, eikä astma ole siis vaikuttanut elämässäni mihinkään ainakaan niin, että tietäisin jonkin asian johtuvan nimenomaan astmasta.

Ainoa ongelma, joka saattaa johtua astmasta (tai sitten äänihuulista) ovat kurkkukipu hengästyessä. Jos teen viileässä säässä pienen juoksupyrähdyksen ja hengästyn, kurkku tuntuu rutikuivalta ja hengittäminen on tuolloin hieman kivuliaan tuntuista. Mutta sisätiloissa ongelmaa ei juurikaan ole, eli pystyn crossaamaan vaikka 45 min, ilman kurkkukipua, vaikka olenkin hengästynyt.
 

Yhteistyössä