Paras / ekologisin kertis kestojen rinnalle

Meillä kestoillaan kotona, mut öisin ja reissuillla laitetaan kertis käytännön syistä (joita en nyt lähde käymään läpi). Tähän mennessä ollaan käytetty Muumi-vaippoja kertiksinä ja ollaan oltu ihan tyytyväisiä. Syyt: pehmeä, ei yleensä falskaa, kotimainen, valmistuksessa syntyvä jäte hyöötykäytetään klooriton, hajusteeton jne. Ruotsalaisia eko-vaippoja kokeiltiin myös, mut ne oli koppuraisia ja huonosti istuvia meidän mielestä. Joskin nyt kun vauva on jo 4kk, ne vois istua paremmin.

Olen ollu luulossa, et Pampersit sun muut sisältää hajusteita, voiteita ym mut nin ei taida ollakaan? Reissusa ostettiin Pamperseja ja todettiin ne paljon imukykysimmiksi kuin Muumit! Joskin ne geelipallot epäilyttää, vaikka tuote on saanut allergiaystävällismerkin.. Toisaalta aloin miettiin, et kun Pampers on niin imukykyinen ja yöllä 1 Pampers saattaa riittää samaksi ajaksi mitä 2 Muumia niin onhan se ekologisempaa käyttää 1 vaippa 2 sijasta.

Toisaalta haluaisin tukea suomalaisa yritystä ja samalla haluaisin kertakäyttävaipan, joka on mahdollisimman vähä-kemikaalinen, ihoa ärsyttämätön, pehmeä, hengittävä jne. Plussaa myös lyhyisä kuljetuksista (tässä kotimainen voittaa), biohajoavudesta (onko se ruotsalainen baby tässä paras?), imukyvystä (onko Pampers tässä paras?). Mitähän vielä?

Epäilyttää onko se ruotsalainen oikeasti ekologisin kun sithän ei edes valmisteta Ruotsissa, eli kuljetuspäästäjä syntyy, ei voi kompostoida jne.

Ja onko muut kuin Muumi-vaipat ja ne ruotsalaiset Babyt täynnä kemikaaleja, geelipalloja, hajusteita jne?

Pää meinas ensin seota kestovaippoja kaa ja nyt se sekoaa uudelleen kertakäyttävaippojen kaa!! :D

Kertokaahan mihin kertikseen ootte päätyny (joko pelkästään tai kestojen ohella) ja mitkä on ollu syyt!
 
Heippa!

Meillä on kestot kanssa kotosalla mutta kyläilyt ym sekä yöt mennään kertiksillä. Merkkinä on Libero ja tähän on syynä se, että niitä käytettiin sairaalassa ja niihin on oltu tyytyväisiä.

Itse en ole ollenkaan miettinyt käyttämieni kertiksien ekologisuutta ym asiaan liittyvää koska niitä menee max 10 viikossa. Jos käyttäisin kertsejä koko ajan tai edes huomattavasti enemmän niin sitten olisi mielestäni syytä funtsia näitä seikkoja.

Tärkein juttu mielestäni on se että vaippa sopii takapuolelle ja että mitään ärsytystä tms ei tule. Liberoiden housuvaipoissa on näitä geelipalloja ja ne tulevat "esiin" kun vaippa on ääriään myöten täynnä, mutta en ole huomannut että niistä mitään haittaa olisi.

Jos jokainen käyttäisi edes yhden kestovaipan päivässä niin sillä olisi huomattavasti suuremmat vaikutukset kuin sillä että kestoilijat harovat hiuksiaan miettiessään mikä kertsi olisi se kymppi ympäristön näkökulmasta =)
 
Hei!

Kiitos vastauksesta! Meillä menee kertiksiä sellanen 4-5 päivässä (yöllä 2-3 ja siihen yleensä 1-2 päälle päivisin, matkustellaan ja kyläillään aika paljon). Tuon 4-5 kun kertaa 7 eli viikossa menee noin 30, kuukaudessa jo reilusti yli 100. Eli tuolla määrällä ajattelun mieluusti jo ympäristöä, sen vauvan ihon hyvinvoinnin ja kemikaalittomuuden lisäksi. :) Tän lisäksi meillä vessahätäviesteillään - ehkä sekin säästää jokusen vaipan per päivä ja tulevaisuudessa toivottasti vielä enemmän (kun aikanaan kuivaksi opitaan).

Ehkö eniten mua hämmentää mainokset ja markkinointi - kun toiset merkit markkinoi itseään tietyillä seikoilla joita annetaan ymmärtää muilla joko olevan / ei olevan ja kun ei oikeasti tiedä, mitä eroa niillä vaipoilla on (sen istuvuuden lisäksi, minkä voi itse todeta). Sit tosi hippisivustot kuten tämä Kestovaipat "pelottelee" kertiksillä ja niiden sisältämillä osilla. Onko näin nykyisissä kertiksissä?
 
Itse käytän pelkkiä kertakäyttöisiä, merkkinä paras on ollut Libero. On selvästi imukykyisempi ainakin 1,2 ja 3 kokoisissa kuin Pampers, johon olen verrannut. Eli jos käytettyä määrää ajatellaan ekologisuudesta perusteena, niin valintani on Libero. Se taitaa olla myös halvempi kuin Pampers. Kummastakaan ei ole mitään iho-oireita tullut. Iho on joskus hiukan nihkeä, ja vaippa on päässyt ihan likomäräksi asti, joten jos kovin kovia kemikaaleja sisältyisivät, luulisi että siitä tulisi oireita. Muumia kokeilin 90-luvulla syntyneille, eikä sen teho vakuuttanut ainakaan silloin.
 
Ne biohajoavat ovat tosi kinkkisiä, sillä niitähän ei saa laittaa Suomessa biojätteeksi ainakaan kerrostaloissa, koska sisältävät ulostetta. Eivät siis ole lopulta ekologinen vaihtoehto.

Meilläkin päivät kestoillaan ja aiemmin käytin tuota em. liberoa. Mutta sitten kaupassa erehdyin ostamaan Muumi-merkkisiä vaippoja ja pois en vaihtaisi! Peppu kestää paljon paremmin, Muumit eivät sisällä hajusteita ja Allergia ja astmaliitto niitä suositteleekin. Ja kaiken lisäksi ovat suomalaisia. Eivät tietenkään vedä vertoja kestojen ekologisuudelle, mutta suomalainen vaihtoehto on mielestäni ulkolaista parempi varsinkin luonnon kannalta, sillä hiilijalanjälki pysyy huomattavasti pienempänä rahtien takia.
 

Yhteistyössä