Paras kakkupohja? Sienipohjako? Ohjeita kaipailen! =)

  • Viestiketjun aloittaja "Rouva"
  • Ensimmäinen viesti
"Rouva"
Mitä ohjetta käytät kakkupohjissa? Mulla tuppaa perusohje aina meneen pieleen; siinä vaiheessa kun sekoitan jauhot muna-sokerivaahtoon, taikina lässähtää... :(

Vois kokeilla nyt jotain ihan uutta, mutta en oikein löytänyt esim. sienipohjan ohjetta, löytyiskö teiltä hyväksi havaittua?
 
"Anne"
Taikina saattaa lässähtää siksi että laitat jauhoja liian nopeasti tai liian aikaisin tai liikaa.
Sienipohjankin saa helposti lässähtämään jos on malttamaton.
Taikinaa kulhossa tai uunissa ei saa säikytellä, sekin lässäyttää.
 
raansa
Mä en oo mikään kakkumestari, mutta mulla onnistuu tällanen: teen 2 kääretorttulevyä, niistä muotoilen haluamani muotoiset levyt. Viimeksi tein voipaperimuotilla 3 pyöreää levyä ja siitähän syntyi sit ihan mukavan korkee kakku.
 
Kohtalaisen hyviä pohjia olen saanut sillä ohjeella että kaikkia yhtä paljon.
Otat 2 samankokoista lasia.
Riko toiseen niin monta munaa kuin aiot tehdä kakun, toiseen lasiin yhtä paljon sokeria.

Kaada sokeri kulhoon, samaiseen lasiin tilalle jauhoja suhteessa 2/3 osa vehnäjauhoja ja 1/3 osa pernajauhoja + 2tl leivinjauhetta.
Kaada munat sokerin sekaan ja vatkaa kuohkeaksi.

Lisää jauhot siivilän läpi, varovasti. Vaikka vaan nuolijalla käännellen. Tai vatkaimen pienimmällä nopeudella.

Äläkä vatkatessa mene kulhon reunoja pitkin koluutellen.
 

Yhteistyössä