paras suolainen piirakka mitä olet syönyt? :)

Kippuravarvas
pienet pekonipiiraat, ihan perus kinkkupiirakka :p

pekonipiiráat

taikina:
3dl vehnäjauhoja
125g margariinia
3rkl vettä

täyte:
140g pekonia silputtuna
10-15cm purjoa viipaleina
puolikas punainen paprika kuutioina
2-3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
50g kanttarellisulatejuustoa tai muuta sulatejuustoa
suolaa
pippurisekoitusta
2 munaa
2dl kermaa
2,5dl juustoraastetta

Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi nopeasti sekoittaen. Painele taikina voideltuun muffinipellin koloihin.

Paista pekoni rapeaksi, lisää purjo, paprika ja valkosipiuli. ´Kääntele muutama minuutti.
Laikkaa sulatejuustosta pala jokaisen pikkupiirakan pohjalle. Lusikoi täytettä päälle.
Sekoita kerma, munat, juustoraaste ja mausteet. Kaada täytteiden päälle.

Paista 200 asteessa alimmalla tasolla 20-25 min.
 
MySelene
tonnikala-katkarapu-juusto-piirakka. :p

1 pkt sunnuntai valmis piirakkataikina
1 purkki tonnikalaa vedessä
katkarapuja
juustoraastetta (esim. emmental tai muu vahva)
tilliä (tuoretta)
1 muna
ruokakermaa

paistamisohjeet löytyy paketin kyljessä. :D
 
Mä teen rahkavoitaikinan, ja täytän savuliharouheella, juustoraasteella, smetanalla, joskus paprikalla ja paistetulla sipulilla. Ja siis kannen teen myös piirakkaan, muhii täyte ihanaksi. Eikä ole sitten kenellekään pisteenlaskijalle mikään ihannepiirakka. :LOL:
 
mie
Tosi hyvä ohje oli jossakin Kaksplus lehdessä, siihen tuli kylmäsavulohta, perunaa, maustekurkkua..... hitsi kun en muista sitä tarkemmin mutta se oli älyttömän hyvää, olisko jollakin sitä ohjetta?
 
Piirakka, jossa on täytteessä fetaa tai muuta vuohenjuustoa ja parman kinkkua. Paistamisen jälkeen pinnalle ripotellaan rucolaa. Pohjataikina on ihan tavallinen sekoitettu voitaikina, jossa parmesaaniraasteta hieman joukossa.
 
mie
Löysin ohjeen tuolta Reseptit-osiosta


Lohi-perunapiirakka

12 palaa
1 pkt (400 g) valmista piirakkataikinaa
Täyte:
2 rkl sinappia
2 keitettyä perunaa (noin 250 g)
150 g kylmäsavulohta
1 maustekurkku
1 dl tuoretta hienonnettua tilliä
150 g juustoraastetta
mustapippuria
Munamaito:
2 dl maitoa
2 munaa

Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista 225 asteessa 10 minuuttia.
Viipaloi keitetyt perunat. Kuutioi lohi ja maustekurkku. Sivele piirakkapohjalle sinappia. Lado päälle perunaviipaleet, maustekurkut ja lohi. Ripottele pinnalle tilli ja juustoraaste. Rouhi pinnalle mustapippuria. Vatkaa munamaidon ainekset ja kaada täytteen päälle. Kypsennä 225 asteessa noin 25 minuuttia.
 
Mun suosikki on tämä kasvis-fetapiirakka:

Eli olen laittanut siihen paprikaa ja sipulia freesattuna, tomaattiviipaleita, fetaa ja muna-maidon sekä juustoraastetta päälle. Mausteeksi oreganoa, mustapippuria ja hieman suolaa. Pohjan teen jonkun vanhan ohjeen mukaan, ei mulla sitä tässä nyt ole. Mutta melkein mikä tahansa suolainen piiraspohjahan tuohon kyllä käy.
 
Tonnikalapiirakka.

TONNIKALAPIIRAS

Pohjataikina:
150gr margariinia
3dl vehnäjauhoja
3rkl vettä

Margariini ja vehnäjauhot sekoitetaan.Lisätään vesi.Painellaan taikina
voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.Paistetaan uunissa 5-10min. 200 asteessa.

täyte:
1-2 prk tonnikalaa
1pkt tilliä
1/2-1pkt koskenlaskija tai tuorejuustoa
2dl kermaa
2 munaa

Kaikki aineet sekoitetaan keskenään.Kaadetaan jo hieman paistuneen pohjan
päälle.
Paistetaan 200asteessa,kunnes piirakan pinta hieman ruskistuu.
 
kaisla
Alkuperäinen kirjoittaja Ilkimys:
Alkuperäinen kirjoittaja kaisla:
Mikä on suomalainen piirakka? Olen syöny monia hyviä, mutten tiedä onks ne suomalaisia. :ashamed:
Onko mustikkapiirakka suomalainen?? Se on namein.
Lukihäriö.. sepä se.
Siis mitä. Onko sen niminen piirakkakin? Enpä ole kuullu.
On omenapiirakkakin ok, jos on päällä se kermaviilijuttu.
Mutta eikös se ole amerikkalainenkin?
 
The titityy
Ei ole sen jauhelihapiirakan voittanutta. :D

Lohipiirakka (uunipellillinen)

Pohja:

250 g pehmeää margariinia
250 g vehnäjauhoja
250 g maitorahkaa

Täyte:

2 tlk. säilykelohta
punainen paprika
tilliä
4 dl Turunmaa juustoa

2 munaa
2 dl maitoa
suolaa ja valkopippuria

Nypi rasva ja jauhot sekaisin. Lisää maitorahka.
Laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.

Siivoile säilykelohet, niissä on pientä ruotoa. Sipertele hienoksi.
Pilko paprika pieniksi kuutioiksi.
Silppua tilliä.
Tee munamaito.

Levitä pohja uunipellille. Päälle lohet, paprikat, tillit ja raastettu juusto.
Kaada päälle munamaito jossa mausteet.

225 ja n. 25 min.


:p :wave:


Broileripiirakka (piirakkavuoka)

Pohjaksi käytän pakastetaikinalevypaketin. Voihan toki tehdä itsekin.

Täyte:

hunajamarinoituja broilerinfileesuikaleita rasia (250-300g)
purjoa
tomaattia

3 munaa
2 dl kermaviiliä
persiljaa
emmental-mozzarella juustoraastetta
paprikajauhetta
chilijauhetta
(aurajuustoa halutessasi)

Painele taikina vuokaan.

Ruskista broiskut.
Leikkaa purjoa ohuiksi renkaiksi ja käytä niitäkin hetki pannulla broilerin seassa.

Laita vuokaan broileri-purjot.
Viipaloi tomaatti siivuiksi päälle.

Sekoita munat, kermaviili, silputtu persilja, juustoraaste ja mausteet.
Kaada seos vuokaan.

200 astetta 30-40 min.
 
"helluska"
Hei, antakaa linkkiä tai ohjetta sellaisesta suolaisesta piirakasta, jota voit tarjota yo-juhlissa. Kriteerinä pidän seuraavia seikkoja:
- koostumus sellainen, että voi leikata valmiiksi paloiksi eikä "hajoa"
- sisältää yleisimpiä tavallisia aineita, joita lähes kaikki "sietävät" ja voivat syödä (ei kalaa tai äyriäisiä)
- pohja ei ole liian sitkeä, syöminen onnistuu lusikalla tai kuten leipää syömällä
- voi valmistaa uunipellillä
- tuhtia saa olla!
Varmaan iihan perusjutuista löytyy, mutta jostain syystä yhtään hyvää ei osunut silmiin-
 
"joo"
poropiirakka, nam nam

piirakkataikina pohja

poronkylmäsavupaistia
brie juustoa
200g ranskankermaa
2 munankeltuaista
mustapippuria
1. painele taikina piirakkavuokaan
2. paloittele poro ja brie, lado taikinan päälle
3. sekoita munankeltuaiset, ranskankerma ja rouhi mustapippuria, kaada seos poron ja juuston päälle
4.Uuniin 200 astetta noin 25-30 min

tämä menee meillä juhlissa aina kokonaan, lapsetkin tykkää tosi paljon.

eilen tein jauheliha-jalopeno piirakkaa

300g jauhelihaa
1 pss texmex maustetta
jalopenoviipaleita
cheddarsiivuja
punasipulia
1,5 dl kermaa
1 muna
suolaa
piirakkataikina

1.paista jauheliha ja lisää texmex seos ja 1,5 dl vettä, anna hautua hetki
2. painele taikina vuokaan, sen päälle jauhelihaseos, jalopenoviipaleet, punasipulin viipaleita ja pieniä cheddarpalasia
3.sekoita kerma, munat ja suola kulhossa, kaada täytteiden päälle
4. uuniin 200 astetta, noin 30 min

piirakan kanssa raikasta salaattia, jos iltapalan syö nam
 

Yhteistyössä