Paras uunilohi-reseptinne

Hei
Kertokaa minulle mistä ostatte lohen? Minkälaisen palan? Saako sitä ruodottomana?
Minä en kovin usein isoihin kauppoihin pääse enkä tuolta s-kaupasta ole uskaltanut mitään kalaa sitten ostaa kun en tiedä minkälainen ja miten sen valmistaisin.
Uunilohi kuulostaa taivaalliselta :p
 
tiivi
öljytilkka vuoan pohjalle, lohi nahkapuoli alaspäin, suolaa pinnalle,
eri värisiä paprikoita, tomaattia, sipulia, (valkosipulinkynsi), öljyä -
pilko salsaksi, kuullota hieman öljyssä ja peitä kala tällä.
sama 200 astetta kunnes kala kypsää.

Tästä tulee ruokapöydän uusi hitti! mielettömän, eksoottisen makuista herkkua!
 
kaitsu
pari ns annosfilettä, lisää vähän merisuolaa päälle ja sitruunapippuria. käräytä pannulla pintaan mukava rusketus ja sen jälkeen nosta vuokalle ja sittemmin pikkaisen ruokakermaa päälle. anna muhia 200c uunissa muutaman minutin ja sen jälkeen lisäät sipulirenkaat päälle. annat muhia hetken ja sittemmin lisäät hieman ruokakermaa ja annat kypsyä 20 minuuttia. tämä on malli mitä myö lapissa tehhään :)
 
Jani
Creme fraichea, sitruunan mehu ja kuortakin raastettuna, pippurisekoitusta, suolaa, punasipulia (saa olla reilusti), dijonsinappia, sambal oelekia hiukan ja tilliä pikkusen. Koko mössö sekaisin ja vuokaan lohen päälle ja eikun uuniin. Keitetyt perunat kyytipoikana.
Taatusti hyvää!
 
Laitan vuokaan 2-3 sipulia ja 1-2 fenkolia silputtuna, ja lohenpuolikkaan näiden päälle (nahka ylöspäin!). Kalan pintaan laitan etukäteen sitruunapippuria ja tilliä. Puolen tunnin uuunissaolon jälkeen nahan voi kuoria haarukalla pois, ja lisätä päällekin mausteita. Namnam!
 
t 77
Lohifileen päälle suolaa ja mustapippuria, sitten uuniin. Sillä aikaa palotellaan tomaatti(siemenet otetaan pois) ja silputaan basilikan lehtiä. Kasariin öljyä,lämmitetään tomaatin palaset öljyssä ja lisätään vähän suolaa,lopuksi laitetaan balikan silppu sekaan. Komeus kipataan uunista otetun lohen päälle. On hyvää ja raikasta,mukavaa vaihtelua kermamössökalan tilalle :)
 
"emmuliini"
Lohifilee ja päälle ensin suolaa, ripaus sokeria ja mustapippuri rouhetta, sitten levitetään päälle noin 2 rkl makeaa sinappia( esim. Aura), sinapin päälle tilliä karkeasti silputtuna ja tillin päälle ranskankermaa noin 3 rkl, tai siten että lohi peittyy. Lopuksi koko komeuden päälle pari lorausta ruokakermaa ewli noin 0,5 dl. uuniin 200 C noin. 30-35 min. Aaah, juuri vatsa tätä täynnä ja ol niin hyvää. Tarjoilu suositus on porkkana- peruna muussi (suhteessa 3:2), muusin sekaan kermaa, tilliä ja ruokalusikallinen ranskankermaa..
 
omnom
Lohifileen päälle suolaa, sitruunapippuria, sitruunamehua ja purjo silppuna --> uuniin. Puolessa välissä lisätään päälle kermaviilikastike, jossa mausteena sinappia, valkopippuria, sitruunapippuria, pikkasen sokeria, suolaa ja paljon tilliä. Namnamnam!
 
"Soikio"
Aamulla suolaan lohen kevyesti. Muutaman tunnin päästä laitan sen leivinpaperille nahka ylöspäin 200 asteeseen. Viimeistään 15 minuutin päästä otan kalan uunista ja irrotan nahan sekä heitän sen pois. Tässä vaiheessa lisään päälle sitruunamehua ja tarvittaessa lisää suolaa (voi maistaa) sekä tilliä. Jos haluan todella herkullista lohta, voin murustella päälle Aura-juustoa tai peittää lohen tomaatti- tai paprikaviipaleilla, basilikalla ja juustoraasteella.
 
"pallo"
Lohifileen päälle suolaa, mustapippuria, tuoretta korianteria, hienoksi hakattua sipulia ja tomaattikuutoita. File asetetaan kaksinkerroin taitetun leivinpaperin väliin, jonka reunat sivellään munanvalkuaisella ja suljetaan tiiviisti vielä taittelemalla. Lohi höyrystyy tiiviissä "pussissa" mehukkaaksi ja ilman rasvaa. Sopii myös vaaleille kaloille.
 
"Hanna"
iso sipuli, herkkusieniä, pari eriväristä paprikaa, tomaattia ja kesäkurpitsaa. Kuulota sipulit, lisää herkkusienikuutiot ja loput. Kala uuniin ensin yksikseen (suolan ja pippurin kanssa). Hetken päästä kasvisseos päälle ja vielä vuohenjuustoa viipaleita. Tää on niiin paras!
 
jeesus
Se on hienoa ku 2 ihmistä on jo sanonut laittavansa lohensa päälle sitruunapippuria, suolaa, tilliä ja tuorejuustoa/smetanaa/kermaa tai muuta vastaavaa, niin kymmenen tulee perässä ja kommentoi, että hei mä laitan muuten sitruunapippuria ja kermaa! Oikein järkevää ja hyödyllistä.
Uunilohen väliin/päälle/reunoille voi heittää periaatteessa ihan mitä vaan. Vain mielikuvitus on rajana.

Ja lähiö-lohi: ihanaa että joku täällä on sarkastinen!! (Ainakin toivon näin)
 
"onja"
Minä laitan lohen uunivatiin, siihen sitten sipulia, herkkusieniä ja katkarapuja ympärille. Maustan suolalla ja sitruunapippurilla. Päälle vielä kolmenjuuston kermaa! NAMNAM
 
hyi
Peitetään koko kala ketsupilla ja voi laittaa jos kaapista löytyy niin sinappia ja vaikka salaatinkastiketta. Sitten vaan tulikuumaan uuniin tunniksi pariksi niin että se kama jämähtää kunnolla siihen kalan pintaan. Vieraille kannattaa tehdä vähän isompi määrä. Jos kalaa jää yli niin koko loppusatsi vaan kattilaan ja litra maitoa perään ja levy kutoselle tulee kalakeittoa.
:X hvä ettei oksennus tullut jo lukiessa, oikeata etikkakalaa
 
"ääliö"
Se on hienoa ku 2 ihmistä on jo sanonut laittavansa lohensa päälle sitruunapippuria, suolaa, tilliä ja tuorejuustoa/smetanaa/kermaa tai muuta vastaavaa, niin kymmenen tulee perässä ja kommentoi, että hei mä laitan muuten sitruunapippuria ja kermaa! Oikein järkevää ja hyödyllistä.
Uunilohen väliin/päälle/reunoille voi heittää periaatteessa ihan mitä vaan. Vain mielikuvitus on rajana.

Ja lähiö-lohi: ihanaa että joku täällä on sarkastinen!! (Ainakin toivon näin)
Niin että jos joku toinen laittaa myös kermaa ja sitruunapippuria ja tekee vielä jotain muutakin niin ei saa kertoa miten kalansa valmistaa kun onhan siinä jo 2 samaa ainetta jota on jo muutkin käyttäneet?
 

Yhteistyössä