Parvorokko?

Voisitteko auttaa? Lääkäriin emme tähän hätään pääse, ja apua kaivataan mahdollisen parvorokon tunnistamiseksi. Lapsella 2,5 v on punaiset posket, iho karhea poskista ja leuasta, ihan kuin olisi paleltumaa. Eilen pojalla oli vatsassa ja selässä ihan pikkuista näppyä, pienissä näppyryhmissä. Näpyt katoavat ja sitten taas palaavat. Tänään näppyjä tuli myös jalkoihin isoille alueille ja pakaroihin. Voihan olla hikinäppylääkin, vaikea sanoa! Mutta vieraita olisi tulossa huomenna ja yksi heistä odottaa lasta. Parvorokkohan on vaarallinen sikiölle.
 
"Vieras"
Lapsen hoitopaikassa oli ennen joulua parvorokkoa ja se ilmaantui juurikin tuollaisena ihottumana. Lisäksi joillakin oli kuumetta, mutta ei jokaisella, joka sairastui. Sinuna ilmoittaisin vieraille oireista.
 
"vieras"
Meillää ollut samantyyppisillä oireilla Parvo - sinuna soittaisin tulevalle äidille, ja kertoisin tilanteesta. Voihan olla, että hänellä on rokko jo ollut tai on saanut rokotuksen. Muutoin muistaakseni lääkäri neuvoi oireenmukaisen hoidon - lepoa ja tarvittaessa lääkettä kuumeen alentamiseen. Ja näpyt & punoitus voi tulla uudestaan vielä muutaman viikon kuluttuakin.
 
hhkkj
Ilmoita raskaana olevalle että ei voi tulla.
minäkin luulin että esikolla posket paleltuneet ja iho kutisi kun kuiva. Sitten keskimmäisellä tuli mainisrmiasi oireita ja sai zyrtec kuurin nokkosihottumaan. Nyt vasta vauvan posket ja iho oireilee niin tajusin että parvorokko han Se. Mutta sehän ei hoitoa vaadi.
 
"terkka"
Kiitti kaikille, äitiä on informoitu ja kyläilyä siirretty! Tiedättekö, kauan rokko tarttuu? Lekuriin soitto heti pyhien jälkeen ja tarkemmat kyselyt sieltä sitten!
Parvorokko alkaa tartuttaa muutamaa päivää ennen oireiden ilmaantumista ja tartuttavuus saattaa jatkua viikkoja. Eristämisestä ei siis ole parvorokossa mitään hyötyä. Sen sijaan jos lapsi kuumeilee tai on huonovointinen (mahdollista parvorokossa) niin silloin lasta ei saa viedä hoitoon/päästää kouluun. Itse rokko ei siis ole syy jäädä pois hoidosta/koulusta.

P.S soita ennemmin neuvolaan kuin lääkärinvastaanotolle, terveydenhoitaja osaa varmasti neuvoa sinua enemmän kuin lääkäri näissä rokkoasioissa ;)
 
"Vierailija"
Terkka mainitsi, että tartuttavuus voi jatkua viikkoja. Onko tästä jotain tarkempaa tietoa? Yleisesti
on käsitys, että tauti ei enää tartu, kun ihottuma on ilmestynyt.
 

Yhteistyössä