Pennun pureminen/lapset

  • Viestiketjun aloittaja Rääkätty Riekko
  • Ensimmäinen viesti
Rääkätty Riekko
Onkohan tymää ottaa koiranpentu kun on alle 1v lapsi? Pennut kun on yleensä taipuvaisia puremaan kuka enemmän kuka vähemmän. Miten sen kanssa toimit jos se on kokoajan muksujen naamassa tai käsissä kiinni. Lienee sattuman kauppaa saako pennun joka puree.

Täällä on armoton puntarointi menossa! Miten sen kanssa onnistuu
kun on nämä kaks muutakin pientä? Pureminen. Siiisteyskasvatus ja perusasioiden opettaminen. Shetlanninlammaskoiraa siis suunnittelemme =)
 
JenPen
Mäpä taas kirjottelen, sori ku ängen joka asiaan :ashamed: :whistle:

Mä en oo kyllä tavannu pentua joka ei vähän pureskelis... Aikuiset koirathan yleensä tajuaa ilman opettamistakin pysyä kauempana ja olla varovainen pienen lapsen kanssa, ja antavat lasten tehdä paljon asioita mitä välttämätää aikuinen ihminen ei voisi koiralle tehdä. En sitten tiedä onko vielä pennuilla samanlaista ymmärrystä väistää ja varoa pieniä lapsia..

Toivottavasti joku jolla on kokemusta ko. tilanteesta vastaa.
 
Rääkätty Riekko
Siskollani on novaskotiannoutajan pentu. Puree kaikkia ja KOVAA, viela 0,5v:näkin! Roduissa ja yksilöissä varmaan eroja...toivottavasti :whistle: .

Hirveästi haluaisin ottaa sen koiran MUTTA!!! Kai on parempi odottaa jos se pentuaika on yhtä taistelua ettei se syö muksuja. Tämä siskoni nimittäin ei suositellut koiraa meille, juuri lasten pienuuden takia. Jos lapset kärsii koirasta ja koira lapsista niin eipä siitä sitten nauti kukaan :\|
 
No meillä taas lapsi oli 1,5 kun pentu tuli ja voin ihan rehellisesti sanoa eetä eipä kokeillut hampaita ihmisiin. Kyseinen koira oli pentuna luonteeltaan arka. Meillä oli aina aikuinen siinä vantimassa mitä lapsi/koira tekee. Tämä koira ei ole koskaan tarttunut ihmisten vaatteisiin, ei hyppinyt ihmisiä päin, ei juossut päin (muutaku pensaita). Tämä kaikki on ollut niin kiellettyä alusta asti ja todellakin valvontaa ollut koko ajan.

Nykyään vaarallisin on koiran häntä joka hiuhuu koko ajan ja kovaa.
 
Meillä lapsi oli 10kk kun viimeisin pentu (3kk) tuli taloon. Kertaakaan ei ole hampaitaan lapseen kokeillut eikä lapsen kanssa alkanut riehuun vaikka oli todistamassa myös lapsen kävelemään oppimistakin, jolloin viimeistään aattelin et nyt ne innostuu yhdessä meneen. Mut on vissiin ihan rotukohtaista, esim paimensukuiset varmaan ottaa enemmän hampailla kontaktia jo ihan luontonsa vuoksi.
 
Meille tuli rottisneiti (2kk) kun pienin muksuista oli 10 kk! Koira kävi pari kertaa konttaavan pojan housuun kiinni, mutta tein selväksi että se on kiellettyä, eikä sen jälkeen ole yrittänyt! Leikkiessä aikuisten kanssa kyllä hammastaa jo ihan kivasti, ikää koiralla nyt 1v 2kk! Ja valvonta oli kokoaikaista kun koira oli valveilla, sekä koiran nukkuessa vahdin ettei pikku mies mene häiritsemään koiraa!
 
Meidän sheltti oli pentuna raivostuttavan kova puremaan sormia!! Jatkui hampaiden vaihtumiseen asti. Onneks ei ollut vielä silloin lasta. Nyt meillä on kymmenkuukautinen poika ja yhteiselo on sujunut ongelmitta.
 
Rääkätty Riekko
Taitaa käydä niin että me päädytää aikuiseen koiraan, niitäkin on tarjolla. Saapahan joku hyvän kodin jolla menossa koti alta =) Pitää vaan ottaa tarkoin selvää miksi koirasta luovutaan. Mitään ongelmatapausta en meille kaipaa.

Pitää koettaa pitää silmät ja korvat auki jos sattuis oikea kohdalle. Jotain pientä/keskikokoista seurakoiraa siis etsiskelen.
 
juuli
\
Alkuperäinen kirjoittaja 10.10.2006 klo 16:37 Rääkätty Riekko kirjoitti:
Taitaa käydä niin että me päädytää aikuiseen koiraan, niitäkin on tarjolla. Saapahan joku hyvän kodin jolla menossa koti alta =) Pitää vaan ottaa tarkoin selvää miksi koirasta luovutaan. Mitään ongelmatapausta en meille kaipaa.

Pitää koettaa pitää silmät ja korvat auki jos sattuis oikea kohdalle. Jotain pientä/keskikokoista seurakoiraa siis etsiskelen.
Katsoppa tuolta.

www.lemmikkipalstat.net

:)
 

Yhteistyössä