Perheenne koko ja asumismuoto

  • Viestiketjun aloittaja pieniperhe
  • Ensimmäinen viesti
pieniperhe
Olemme perhe jossa on kaksi aikuista ja 1,5 vuotias lapsi. Asumme kaksiossa 59 neliöisessä. Asuntomme on 2h+kt+s.

Lapsellamme on oma huone, meidän entinen makuuhuone. Lapsen unien takia oli paras ratkaisu antaa jo tässä vaiheessa huone hänelle. Pohjaratkaisu on täydellinen ja esimerkiksi eteinen on niin tilava että se on melkein kuin yksi huone. Vanhempien sänkyä ei näe kunnolla vaikka se on olohuoneessa, koska se on piilotettuna tilanjakajan taakse.

Lapsethan ei tilaa tarvitse vaan aikuiset. Me koemme että meillä on täydellinen koti vielä moneksi vuodeksi, sittenkin vaikka saisimme vielä lapsen lisää.

Silti monen mielestä meidän tulisi jo muuttaa paljon isompaan asuntoon. Kun kysyn miksi, niin vastaus on vain että kyllä perheen pitää asua isossa asunnossa.

Kysynkin nyt että miten te muut asutte ja montako teitä on? Olemmeko kummajaisia jos haluamme asua näin, emmekä tarvitse ympärille kymmeniä ylimääräisiä neliöitä.
 
"Veera"
Meillä oli 62 neliön 3h+k silloin kun oli Kaksi lasta. Muuten oltais mahduttu ihan hyvin mutta meidän tavarat ei mahtunu kun säilytystilaa oli vähän ja lapsilla liikaa leluja ja vaatetta jne. Varmaan joku minimalisti olis siihen mahtunu hyvinkin, meillä vaan tuota tavaraa kertyy vaikka kuinka koitan pyrkiä eroon.
 
"Dicentra"
Joku vuosi sitten 2+2-3, nyt 2+1, pian taas 2+2, mutta moneen kertaan olen kyllästynyt ison kaksikerroksisen omakotitalon siivoukseen ja huoltoon! Haluaisin pienempään ja tiiviimpään, mieluiten kerrostaloon, mutta mies tykkää omakotitalosta ja lapsen turvallinen koulumatka toki myös puoltaa nykyistä asuinpaikkaa. Asukaa ihmeessä niin pienessä kuin suinkin vielä tuossa vaiheessa. Itseäni harmittaa jälkeenpäin kun ei kahden lapsen kans jääty kolmioon, vaan piti alkaa haaveilla omakotitalosta.
 
juuh
Meillä 2 aik + 3 teiniä, omakotitalo puolitoista kerroksinen, yläkerrassa 3 makuuhuonetta, joissa teinit asuvat ja alhaalla olkkari, keittiö, eteistilat, 1 makuuhuone, pesutilat. Tykkään, että tilaa on sopivasti ja oma rauha tarpeen mukaan jokaiselle.
 
tai sitten ette
10 hlöä ja 150neliöö. Näin meillä...
Mahdutaan asumaan, ylimääräistä tilaa ei hirveästi ole, mtta emme sitä kaipaakaan. Piha on oma jai iisooo ja näin kesän tullessa vietämmekin suurimman osan ajastamme ulkona. Tai ainakin lapset viettävät majanrakennuspuuhissa jne.
Ylimääräistä roinaa ja vaatteita ei tule hankittua kun ei mahdu säilömään ;)
Moni asia on suhtautumiskysymys. Mun mielestä monet suomalaiset on outoja,itsekkäitä,itsekeskeisiä,yksinäisiä jne. Isot asunnot,jokainen omassa loukossaan somettaa, naapureille ei puhuta jne.
Me eilenkin teimme pihahommia koko porukalla, samoin naapurimme. mm.lainaamme toisiltamme pihan kunnostukseen tarvittavia tavaroita jne.
Vai mekö olemme outoja :)
 
vieraskin.
Meitä on kaksi aikuista ja kolme koululaista. Asutaan 110 neliön omakotitalossa, jossa kolme makuuhuonetta. Kuopus ja keskimmäinen jakavat yhden makuuhuoneen. Aluksi lapsilla oli omat huoneet ja me aikuiset olkkarissa, mutta hankalaa, koska mulla on paljon yövuoroja ja tarvin nukkumapaikan päivisin.
 
meillä
Meillä 2 aikuista, 2 lasta (8- ja 5-vuotiaat) + keskikokoinen koira, rivarissa neliöitä 130 (5h+k). Just hyvä tila meille, enempää ei tarvita, vähempään en enää tyytyisi.
 
"miumau"
79 neliötä, 3h+keittiö, kerrostalo. 3lasta + 2 aikuista.

Kaappitilaa on vähän. Yksi vessa on iso miinus. Hiljalleen kasvetaan ulos tästä, toivottavasti pian löytyisi se unelmien omakotitalo.
 
Meitä on kaksi aikuista ja kolme lasta (vauva ja koululaiset). Asumme omakotitalossa jossa neljä makkaria, takkahuone, olohuone ja köökki. Milestäni meillä ei ole yhtään ylimääräistä neliötä. Koululaiset haluaa jo omat huoneet (ovat tyttö ja poika) ja vauvalle on huone jonne saa sitten omat lelunsa kun niitä alkaa tulemaan. Edellisessä asunnossa nukuimme olohuoneessa itse ja nyt en vaihtaisi makkaria mihinkään! Saan nukkua aamulla pitkään jos väsyttää ja ei tarvi kurkkia olan yli hempeellä hetkellä miehen kanssa josko joku lapsista herää vessaan..

Ap:n tilanteessa en näe että kaksio olisi yhden lapsen kanssa pieni kuitenkaan. Tila on vähän semmoinen juttu että siihen tottuu. Meillä oli kahden lapsen kanssa vajaa 70 neliötä ja nyt puolet enempi kun on kolme lasta, silti tuntuu että tilaa on saman verran kuin ennenkin.. :D
 

Yhteistyössä