Perheessä 2- ja 4-vuotiaat???

  • Viestiketjun aloittaja uupunut
  • Ensimmäinen viesti
uupunut
Kertookaahan millaista teidän arki on? Siis leikkiikö lapset yhdessä vai onko se pelkkää uhmaa ja tappelua? Saatteko esim. hetken katsoa tv:tä? Onko arki pelkkää kaaosta?
 
Parhaillaan ollut perheessä 4v. 2v. ja vauva,niin ja tähän vieläpäälle yksi teini-ikäinen, jonkun muun mielestä meidän arki saattaa näyttää kaaokselta mutta kyllä tähän niitä rauhallisiakin hetkiä mahtuu ;) , lapsista on kuitenkin seuraa toisilleen joten saa äitikin välillä istua ihan rauhassa esim. tässä koneella =)
 
Ummikko
No meillä on liki 4 ja 2,5 vuotiaat ja vauva. Toisinaan leikit sujuu oikeinmallikkaasti ja toisinaan tappelua niin, että tukka hulmuaa ja naamasta näkyy pelkät hampaat. Sitä tää on... Ihania ovat joka tapauksessa =)
 
muumamma
Aikamoista mekkalaa on elämä enimmäkseen. ;)
Paljon leikkivät, mutta paljon kyllä tappelevatkin keskenään. Telkkaria meillä aikuiset katsoo vasta sitten kun lapset on nukkumassa, mutta eipä siihen hirveästi olis aikaa muutenkaan - kun on tuossa tuo puolivuotias vielä nilkassa roikkumassa.
 
Kyllä meillä ainakin nuo vajaa kaksivuotias ja 4v 8kk leikkivät aika hyvin keskenään. Lisäksi on 12-v. esikoinen ja kohta pieni vauva tässä. Että eihän tää nyt ihan rauhallista eloa voi aina olla, mutta kyllä noilla lapsilla ainakin seuraa toisistaan on. =)
 
Meilläkin välillä aika kaaosta, mutta hiljaisiakin hetkiä löytyy. Marraskuussa tulee molemmille vuosia lisää, esikolle 4 ja kuopukselle 2. Aina ei niin helppoa ole, vaikka niitä tosiaan vain kaksi on, mutta pääasiassa leikkivät hyvin keskenään. :)
 
Meillä on tyttö 3v9kk ja poika 2v5kk. Ja tämä parivaljakko on aika kauhea kun yhdessä alkavat jotain toteuttamaan. Tappelu tulee aika nopeesti... Meillä on myös tyttö 6v ja poika 10kk, niiden kanssa tulevat toimeen paljon paremmin kuin keskenään. Silti ei ole arki pelkkää kaaosta. Lapsista on seuraa toisilleen todella paljon.
 
mommy
Arki menee hyvin. Lapset leikkii yhdessä nätisti. Joskus hieman nahistelevat. Molemmat siivoavat jälkensä, menevät illalla mukisematta nukkumaan, pukevat itse, käyvät vessassa itsenäisesti jne. Perheessämme on 4-vuotiaan tytön ja 2-vuotiaan pojan lisäksi vielä vauva 3½ kk.
 
vierailija
Meillä 4v. tyttö ja 2v.poika. Lisäksi 8- ja 10-vuotiaat tytöt. Telkkaria en kyllä ehdi enää koskaan katsoa. Ehkä katson BB:n kun lapset nukkuu ja koira ulkoilutettu. Eli aika kaaosta arki on...tai ei oikeastaan...varsin organisoitua. Lapset katsoo pikkukakkosen kun äiti laittaa ruokaa. Sitten tulee isi töistä. Harrastuspäivinä toinen vanhemmista sinkoilee viemässä ja tuomassa. Olen juuri mennyt takaisin töihin, pienet aloittaneet päiväkodin syyskuussa. Väsyneitä ovat iltaisin.
Riitelevät kyllä kaikesta mahdollisesta (leluista, sylistä, huomiosta ym.) leikkivät kyllä yhdessä melko paljon, mutta jokaisessa leikissä on kyllä riitelyä ja täytyy mennä väliin. Sen kyllä toivoisin jo hiljalleen rauhoittuvan....
 
Tiina
Välillä leikkivät kiltisti päiväkausia, sitten taas kaikesta tuli kinaa. Kun meillä esikoinen oli 4 niin 2-vuotiaat kaksoset matkivat häntä ihan kaikessa, niin hyvässä kuin pahassakin ja välillä esikoinen käytti sitä aika rankasti hyväkseen...
 
vieras
Meillä himpun vajaa 5v poika ja 2v tyttö ja kaksoset 1½v..Hulinaa riittää..Välillä tapellaan ja uhmaillaan jne ja välillä ollaan kuin paita ja peppu.Pienemmät matkii isompia minkä ehtii,myös niissä huonoissa asioissa..Mut eiköhän tästäkin hengissä selvitä!Vaan ei mulla tuota ns.omaa aikaa juuri jää..Näin iltasin sitten kun lapset nukkuu,niin jos jaksan vahtaan telkkaria,katon sähköpostin tai jotain muuta..Harvemmin sitä vaan enää näin iltasella jaksaa kauaa kukkua.Mutta ehkä ne suurimmat "ongelmakohdat" on siinä kun ittiään ei voi jakaa neljään osaan.JOkanen vaatii(varsinkin illalla)huomiota,syliä seuraa jne..Vaan kunnon rytmitys päivään niin paremmin alkaa sujua!Ite ainakin oon huomannut että jos kauheesti rytmistä poiketaan niin tuntuu kuin koko päivä olisi pilalla..Näin meillä,mutta mukavaa tää silti on =)
 

Yhteistyössä