perhepedistä omaan petiin

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
vieras
Te, joilla on vauva ollut syntymästä asti perhepedissä vanhempien kanssa, milloin olette siirtäneet vauvan omaan petiin? Onko tiedossa jotain tutkimustuloksia kiintymyssuhdeteorioiden tms. suhteen siitä mikä olisi hyvä/ huono ikä vaihdokseen? Ei ole siis tarkoitus pitää lasta vaikka parivuotiaaksi asti pedissä (mutta en siis siitäkään ketään moiti), mutta nyt alussa on vaan tuntunut luotevalta pitää vauva siinä vieressä ja hän on rauhoittunut siihen viereen hyvin. Loppujen lopuksi haluttaisiin siis vauva kuitenkin omaan petiinsä. Ja pliis, ei mitään kauhean äkäisiä kommentteja perhepedin tai oman pedin puolesta, vaan omia kokemuksia (tai tutkimustuloksia) tuosta siirtymisajankohdasta.
 
Heippa..

meillä siirto tehtiin unikoulun/omaan sänkyyn totuttamisen yhteydessä siinä 7,5kk iässä...nykyään nukahtaa päikkäreillekin joskus kyllä viereenkin tutin kanssa kun silittelee siinä ...tosin viikko siinä ns.unikoulussa meni tassutellen...!!mutta nyt nukkuu itsekseen ja illat on sitä ns.omaa aikaa...
 
:o
Meillä poika nukkunut vauvasta asti meidän sängyssä. Ja viime viikolla, kun ikää 1v 1kk, siirrettiin hänet pinnasänkyyn meidän sängyn viereen ( ylettää asentaa tuttia ). Ja siirto tapahtui siksi, että pikku mies on niin pitkä ja kääntyy meidän sängyssä aina nykyisin poikittain, että jompi kumpi saa varpaat suuhunsa ja kantapää iskun leukaansa. Tutkimustuloksista en tiedä, mutta hyvin nukahtaa ja nukkuu myös pinnasängyssä, paitsi että sitä tuttia pitää välillä asentaa.
 
Lady-Bird harmaana
Meillä neiti 5,5kk ja on nyt n.viikon nukkunut omassa sängyssä joka kiinni meidän sängyssä, ylettyy antaan tuttia/syöttään yöllä. Samaa asiaa olen pohtinut, meillä siirto tapahtui siitä syystä, että alkoi pyörimään niin paljon öisin että pelkäsin tipahtamista kun meidän sänkyä ei saa ihan nurkkaan mitenkään.
 
Menee pikkasen kysymyksesi vierestä, mutta meillä oli 2,5v asti perhepedissä. Siirtyminen omaan sänkyyn meni tosi helposti samaan aikaan kun pikkuveli siirtyi pinniksestä jatkettavaan =) kyllä joskus 7kk ikäsenä yritettiin siirtää omaan sänkyyn, mut ei siitä tullu mitään. En vaan jaksanu hypätä 5min välein rauhoittelemassa :ashamed: ja neiti yritti jo sillon tulla pinniksen laidan yli, joten ihan oman mukavuuden takia jatkettiin perhepedissä nukkumista, vaikka neuvolassa varoiteltiin ettei saa antaa lapsen tottua siihen :kieh:

Ensin 2v4kk ikäsenä opetettiin nukahtamaan itsekseen ja parin kuukauden päästä omaan sänkyyn ilman mitään ongelmia ja kertaakaan tyttö ei ole keskellä yötä tullu viereen nukkumaan. Aamulla tulee vähäksi aikaa viereen köllöttelemään ennenku noustaan =)
 
kokoko
Noin 11 kk oli kun siirrettiin. Alkoi olla niin levotonta se nukkuminen, että pelkäsin ryömivän meidän yli lattialle.
Meni ihan kivuttomasti, nyt jälkeenpäin en muista että olisi ollut mitään suurempi ongelmia. Nukuttamista vaatii, mutta kun nukahtaa niin nukkuu läpi yön heräämättä omassa sängyssään.
 

Yhteistyössä