"Perustalon" rakentaminen: Millä hinnalla?

  • Viestiketjun aloittaja p
  • Ensimmäinen viesti
jipe
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Alkuperäinen kirjoittaja tiiteli:
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Alkuperäinen kirjoittaja tiiteli:
no, tänne pohjois-pohjanmaalle perustalon halvoilla sisustusratkaisulla rakentaisi n. 110 000 e
Tuota juuri olen miettinyt, kun tuttuni (joka tekee rakennushommia) on sanonut, että kyllä aivan perustalon (jonka aluksi kuvailin) saa tehtyä 100 000?:lla, kun itse tekee paljon. Mutta toki 150 000? varauduttaisiin jos rakentamaan aletaan. Mielestäni "hullua" ostaa samalla summalla 40-luvulla rakennettu talo, kun uudenkin voisi rakentaa ja itselle mieluisaan paikkaan. Noista vanhoista kun voi paljastuakin mitä vaan...ja se vasta kalliiksi tulee.
muutama vuosi sitten rakennettiin tuolla hintaa ja nyt on hintoja seurattu, niin aikalailla samoissa lukemissa taas menee materiaalit. Meillä tuohon hintaan kuului myös tontti ja pohjatyöt. siis ihan kaikki.
Onko muita, jotka tukevat tätä ajatusta? Kun monet puhuvat, että 200 000? menee, mitä en ihan tahdo uskoa...
meille tehtiin laskelmat (pohjois-pohjanmaa) talosta n. 120neliötä ja yläkertavaraus. kaikkinensa (tontin arvo n. 35 000e) summa 250 000e, rakennetettuna.
 
Älvsbytalo (avaimet käteen) 102 asuinneliötä rakennettiin noin 130 000 eurolla. Tässä mukana piha ja autokatos. Säästettiin pohjatöissä varmaan kymppitonni kun oli omat koneet, eli varmaan noin 140 000 ois mahollista tehdä. Itse tehtiin siis pohja+pihatyöt sekä autokatos. Nyt tehdään Designtalo (avaimet käteen toimitus myöskin) 35 neliötä suurempana + autotalli, ja budjetti on 100 000 isompi.
 
Talo rakenteilla
Meille tulee 95 neliön puolitoistakerroksinen puutalo yläkertavarauksella (40 neliötä rakennetaan myöhemmin yläkertaan) avaimet käteen -toimituksena. Peruspaketti maksoi noin 135 000, mutta haluttiin joitakin muutoksia (mm. parempia ja paloturvallisempia materiaaleja seiniin ja kattoon, mieluisampi takka, lämmin kuisti jne.) ja talon hinnaksi tuleekin nyt vähän alle 150 000. Tähän päälle tontin hinta 18 000 ja talon pohjatöihin budjetoitiin 20 000. Myöhemmin rakennetaan vielä autotalli-varasto ja yläkerta valmiiksi. Jos itse rakentaa, niin toki silloin voi päästä 200 000 halvemmalla, mutta silloin tosiaan pitää olla itsellä aikaa ja resursseja olla rakennuksella. Me ei jaksettu ryhtyä rakentamaan miehen vuorotyön ja kahden pienen lapsen kanssa.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja mie:
Alkuperäinen kirjoittaja kissa:
Tuo "mien" hinta pk-seudulla nyt on jotain ihan poikkeuksellista. Hienoa, jos olette onnistuneet, mutta älä rohkaise täällä muita yrittämään samalla hinnalla. Voin kertoa, että meillä pk-seudulla on saman kokoinen talo, toki isommalla lämpimällä tallilla maksanut ilman tonttia lähemmäs 500.000? ja tähänkin on itse tehty töitä varmasti keskivertorakentajan verran. Rakennusaika 2008-2010 ja toki hinnat ovat nousseet paljonkin jos on rakentanut vaikka 2000-l alkuvuosina.

Ap:lle sellainen kommentti, että mistä olet saanut nuo hinnat 1350?/m2 tai pks 1500?/m2? Ote Kastellin sivulta: Omakotitalon rakentamisen kokonaiskustannukset: Rakennustutkimus RTS Oy:n rakentajatutkimuksen mukaan vuonna 2008 rakennettujen pientalojen keskimääräiset rakentamiskustannukset ilman tontin hankintaa ovat 1500 ?/kerrosalaneliö (ilman oman työn osuutta). Tähän tutkimukseen perustuva käsitys rakentamisen kokonaiskustannuksista saadaan kertomalla talojen kerrosneliöt (aputiloineen) tutkimuksen mukaisella keskihinnalla ja kustannusmuutokset huomioimalla.

Lisäksi kun me v. 2007 haimme lainaa taloamme varten, niin pääkaupunkiseudulla Osuuspankki laski keskimääräiseksi neliöhinnaksi 1700?/m2. Meidän mielestä se oli jo silloin alakanttiin.
Ei ollut tarkoitus rohkaista, ihan vertailumielessä. Ja ap:lle tiedoksi, että meillä oli oman työn osuus lähes 100%, talo on tehty pitkästä tavarasta. Meillä olivat ainoat palkalliset konekuski, takkamuurari ja parin päivän ajan tasoitemies, sähkömies otti palkkiota 400e. Kaikki muu, aina vastaavasta mestarista, putkimieheen ja sähkäriin yms oli ilmaisia. Ja talo on rakennettu vuosina 2004-2006. Että jos pystyt oman työn osuudeksi laittamaan tämään, niin saattaa talo näinkin pienellä summalla onnistua, muuten menee väkisinkin pienikin talo sinne 200 000e paremmalle puolelle.

Tuolloin rakentaminen oli paljon halvempaa kuin nyt.
 
vieras



Tuolloin rakentaminen oli paljon halvempaa kuin nyt.
[/quote]



Todellakin =( KAIKKI maksaa niin paljon enempi kuin pari vuotta sitten..ja monesta pienestä asiasta tulee äkkiä iso kustannus ja kaikki ammattimiehet maksaa paljon =(
 
Kirvesmiehen vaimo
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Tuolloin rakentaminen oli paljon halvempaa kuin nyt.


Todellakin =( KAIKKI maksaa niin paljon enempi kuin pari vuotta sitten..ja monesta pienestä asiasta tulee äkkiä iso kustannus ja kaikki ammattimiehet maksaa paljon =([/quote]

väärin. Pari vuotta sitten materiaalit maksoi paljon enemmän mitä nyt. Hinnat ovat mm. puutavaran osalta laskeneet. Ja sisustusmateriaalit pyörii myös samoissa hinnoissa.

 
"Jussi"
Minkähän neliöhinnan tästäkin keskustelusta vetäisisi rakennusneliölle puutalolle 175m2 yhteen kerrokseen
Jos hankkii muuttovalmiin paketin helpolle tontille Lohjalle maalampö ja pikkasen perusjuttuja parempi sisustus.
No kait se 1500 euroa / neliö ( ja tarkennus kun rakennuslupa on kädessä )
 

Yhteistyössä