Pesettekö/putsaatteko vauvaa päivittäin?

Hei, miten pesette tai putsaatte pientä vauvaa päivittäin? Kylpyä suositellaan 1-2 krt per viikko mutta pesettekö kasvoja, käsiä, kaulaa päivittäin? Tietenkin kakkapyllyä tulee pestyä useasti päivässä mutta miten muuten.
 
Meillä on alusta asti tehty (iltaisin) pikkupesut, jos ei ole kylpypäivä. Kasvot, kädet ja kaula sekä peppu. Nyt tyttö vuoden ja sama rutiini jatkuu. Sitten yöpuku päälle, puurolle ja hampipesulle ja tisun kautta nukkumaan. Nykyään käy meidän kanssa saunassa 1-2 kertaa viikossa ja tarvittaessa kylvetän tai suihkutan useammin. Muuten mennään pikkupesuilla.
 
Meillä kylvetetään 1-2 kertaa viikossa, mut pikkupesuja tulee tehtyä päivittäin, johtuen hieman sottuisista ruokailutottumuksista :) Syönnin jälkeen on pakko vähän pesasta käsiä ja kasvoja, kun ei paperillakaan oikein puhtaaks lähe..
 
HMML
Pesen pojan (kohta 3 kk) joka aamu lavuaarin yllä, valelen juoksevalla vedellä oikeastaan koko pojan ja tietenkin kaikki taipeet ja poimut (joita tosin meidän riukuliinilla ei ainakaan vielä juuri olekaan ;) huolellisemmin. Ekat viikot pesin vaan sairaalan ohjeiden mukaan eli hoitopöydällä vaan kostutetulla pumpulilla ne poimut, mutta enää en voisi kuvitellakaan jättäväni tuota "kokopesua" väliin ja poikakin siitä tykkää. Kylvetty me ollaan 2 krt/viikko mutta taidetaan ottaa se ohjelmaan useammin kun jäbä kerran tykkää läträtä veden kanssa. Ja pikainen peppupesu aina vaipanvaihdon yhteydessä, paitsi yleensä ei öisin jos pelkkä pissavaippa.
 
Kylvyssä käydään 2-4 kertaa viikossa ja naamaa sekä käsiä pestään päivän mittaa useamman kerran aina ruokailun päätteeksi. Meillä nuori herra kun saa itsensä sotkettua yltä päältä ruokaan, söi mitä tahansa että pelkkä pyyhkiminen harvemmin piisaisi.
 
Meillä käydään kylvyssä joka ilta. Synnärillä ja neuvolassa sanottiin, että joka ilta voi hyvin käydä. Kylpyveteenlisätään aina kylpyöljyä, niin ei kuivata ihoa. Vauva on sen verran pullukka, että noita ihopoimijaei muuten sai kunnolla puhtaaksi. Päivän aikana pestään vielä useasti käsiä ja kasvoja ja peppu aina kakkan yhteydessä.
 
Meillä kylvetään kahdesti viikossa; useamminkin vois, koska pojalla hyvä iho ja todellakin nautii siitä. Aamuin illoin pestään pylly, naama, kädet ja kaula. Päivän mittaan pylly tulee pestyä, jos on kakkaa, ja kädet & naama aina ruokailun jälkeen.
 
Me ollaan kai poikkeus. Kylpy kerta viikossa - hyvä jos silloinkaan. Iho hyvä. Pesen kädet ja naaman lavuaarin yllä joka ruokailun jälkeen. Kun on muita lapsia, ei kauheasti ehdi puunaamaan. Kakkapesut tietenkin aina ja käsipsu kun tullaan puistosta. Muutenhan vauva ei kauheasti likaannu kun ei hikoile
 
Tässä näköjään huomaa hyvin eron, että kun on yksi lapsi, niin ehtii putsailla, kammata hiuksia jne. Mutta sitten kun on useampi, niin hyvä että ehtii imettämään ja vaipan vaihtamaan. :D Meillä vauva (05/07) kylvetetään kerran viikossa ainakin nyt kesällä, kun ollaan paljon ulkona iltaan asti. Pylly pestään usein, mutta muuten jääkin sitten pesut aika vähälle. Iho on ollu alusta asti hyvä eikä tuo nyt niin kovin likaiselta näytä vaikka ei kovasti veden kanssa ehdi lotrata. =)
 
Halipupu: Ihan oikeestikko et pese vauvaa normaalisti edes kerran viikossa?! Uskomatonta!!!!!

Kyllä meillä vauva kylvetetään väh.3 kertaa viikossa, tarvittaessa useamminkin. Lisäksi käsiä ja nassua useita kertoja päivässä. Aamuin ja illoin taipet, kaula jne. Ja lapsia meillä on neljä, kuitenkin keritään puhtaudesta huolehtimaan...
 
Meillä kylvetetään vajaa 4 kk vauvaa n. kerran viikossa, ja päivittäin tehdään aamupesu, jolloin pesen lavuaarissa pepun ja kädet, ja putsaan märällä pumpulilla naaman, taipeet ja poimut. Kaulapoimut on ainakin meillä ne tärkeimmät, kerran kun jäi mun sairastumisen takia yks päivä välistä (eikä sit kukaan muu tullut pesseeksi) oli heti kaula ikävän nälöinen.

Tietysti sitten kun vauva rupeaa syömään kiinteitä, on ehkä naamassakin enemmän pesemistä, mutta toistaiseksi vauva on pysynyt ihan puhtaana tällaisella pesurytmillä.
 
Ihan vaan, miksi vauvan PITÄISI käydä kylvyssä? Minun käsittääkseni, jos pylly pestään useaan kertaan päivässä (kakka) alapesu+jalat pestään tosi usein. Jos naama/kaula ja kädet pestään ruokailun jälkeen niin mikä paikka jää likaiseksi vauvalla, joka ei hikoa? Ootteko miettinyt koskaan ekologisia ajatuksia, että suomestakin se vesi joskus loppuu. Voisi opettaa lapsesta asti näitä ekologisia ajatuksia...Ei kannattaisi muille kauhistella. Ja ootteko ajatellut, että kylpy esim putkilapsille suojauksineen voi olla tuskaa. Ei lapset ole siis likaisia, vaikka eivät kylvyssä lilluisi joka päivä.
 
Meillä kylvetetään poika kerran viikossa ja kerran viikossa käypi suihkussa
iskän kanssa. Joka päivä pestään tietty pylly. Käsiä olen alkanut pesemään juoksevan veden alla oikeastan vasta nyt.
Ruokailun jälkeen käytetään puhdistuspyyhkeitä jolla sipasen sotkut pois. Iho on pysynyt tosi hyvänä näilläkin pesuilla.
 
meil on 6kk eteenpäin kylvetty 5min 1-2kertaa joka päivä koska on atooppinen iho ja tarvii rasvata paljon ja likaista pölyistä hikistä ihoa ei saa rasvata.nopee kylpy jottei ihon omat rasvat paljoa ehdi liukenemaan nyt iho pysyy hyvänä...meillä iho huononee jos ei päivittäin hoida.
 
Aamuin illoin pestään pylly, kädet, naama ja hampaat. Ruokailua ennen kädet ja jälkeen kädet ja naama. Kakan jälkeen pylly. Lisäksi pari kertaa viikossa lutraa kylvyssä.

Meidän vauva tosin on jo 10 kk....
 
Alkuperäinen kirjoittaja Emppu80:
Aamuin illoin pestään pylly, kädet, naama ja hampaat. Ruokailua ennen kädet ja jälkeen kädet ja naama. Kakan jälkeen pylly. Lisäksi pari kertaa viikossa lutraa kylvyssä.
näin mennää myös meillä.. ja jos satutaan olee mökillä tai mummoloissa ni sitte saunotaan! ikää tytöllä nyt 8kk..
 
Wannabemommy:
Meilläkin suihkutellaan joka päivä, atoopikko. Iltaisin aina rasvaillaan ja sitä ennen suihkutellaan vanhat rasvat ym. päivän lika pois. Talvisin joutui rasvaamaan aamuin illoin, mutta nyt kesällä ollaan päästy vähän "helpommalla". Kylvyssä käydään 2xviikossa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja möömi:
Ihan vaan, miksi vauvan PITÄISI käydä kylvyssä? Minun käsittääkseni, jos pylly pestään useaan kertaan päivässä (kakka) alapesu+jalat pestään tosi usein. Jos naama/kaula ja kädet pestään ruokailun jälkeen niin mikä paikka jää likaiseksi vauvalla, joka ei hikoa? Ootteko miettinyt koskaan ekologisia ajatuksia, että suomestakin se vesi joskus loppuu. Voisi opettaa lapsesta asti näitä ekologisia ajatuksia...Ei kannattaisi muille kauhistella. Ja ootteko ajatellut, että kylpy esim putkilapsille suojauksineen voi olla tuskaa. Ei lapset ole siis likaisia, vaikka eivät kylvyssä lilluisi joka päivä.
Juu, enpä sanonutkaan, että joka päivä pitää kylvettää/suihkuttaa. Kuitenkin kesällä kerran viikossa on aikasta vähän ihan pölyn yms. takia eikä pelkän hikoilun. Ja jos muulloin pesee vielä harvemmin niin huh huh. Alkaa se pesemätön vauvakin haista pahalle.

Ja ekologinen ajatus on minusta aika hassu tuossa yhteydessä. Ei ekologisuudella ole mieltä asioissa joissa se heikentää hygieenisyyttä tai muuten perushyvinvointia.

Ja ihan jo neuvolassa ohjeistetaan, että kylpy väh. 1-2 kertaa viikossa.

 
Ihan pakko kommentoida. Meillä ei juurikaan harrasteta kylvetyksiä, koko kevään kävimme vauva uinnissa ja nyt olemme käyneet uimahallissa. Tyttömme on 9kk:ta. Lavuaarissa pesemme kakkapyllyn 1-2 kertaa päivässä ja siellä myös huuhtasemme muut paikat jos tuntuu että kaipaavat pesua. ruokailun jälkeen pyyhin naaman ja kädet kostealla pyyhkeellä. Kylvyssä olemme oikeasti käyneet vain ehkä neljä kertaa...
 
Meillä kylvetään 4,5kk poitsun kanssa n.3krt viikossa. Ei raaski useammin käyttää kun kerran unisena vietiin niin säikähti niin mahottomasti että joka ikinen kylpykerta sen jälkeen kamalaa huutoa. Tähän jos jollain olisi vinkkejä......??Ollaan kokeiltu varpaat edellä,pylle edellä jne jne.. mutta ei auta. alkaa huutamaan jo "kylpyasennosta". Ja huuto on ihan hysteeristä...joten monesti kylpy jää hätäiseksi nopeksi "vähän sieltä sun täältä"-periaatteella.

Mutta takas aiheeseen.. Kakka pylly pestän tietenkin aina, ja monesti aamuisin (en ihan joka aamu) pesen vaikka ei olisi kuin pissaa vain.
Nyt kun soseita syödään,niin joka syönnin jälkeen kasvot ja kädet kun jää muuten ihan likaiseksi.

Ja sitten tarpeen mukaan kasvoja ja nassua kosteuspyyhkeillä tms..
 

Yhteistyössä