Pesettekö te lapset aina ulkoilun jälkeen vai miten

  • Viestiketjun aloittaja Dinerie
  • Ensimmäinen viesti
Dinerie
te toimitte?

Olettaen, että 1v ja isommat sotkee itsensä hiekkalaatikolla ja sen jälkeen sisälle syömään ja nukkumaan. Jos on shortsit ja t-paita, niin melkeen pitää pestä ennenku sänkyyn menee.

Miten te jaksatte? Eri asia illalla mut nimenomaan aamu-ulkoiluja mietin.

Ku ite en meinaa jaksaa enää ollenkaan ulkoilla tuon vuoksi.. nolotta...
 
polli
Alkuperäinen kirjoittaja Malviina:
Meillä pestään kädet aina sisälle tultua. Illalla käydään suihkussa. Päiväunet nuorin nukkuu rattaissa ulkona.
kyl me käydään vähintään suihkussa iltaisin,saunakin lämpiää usein. saa kaik kirput ja muut pois iholta ja onhan se kiva köllähtää puhtaana sänkyyn.

 
Hmmmm, meillä olen ratkaissut "ongelman" sillä, että aamupalan jälkeen muksut hinkuu jo ulos, siis kahdeksan jälkeen....itse teen pienimmän kanssa aamuhommat sisällä siihen malliin että pääsen ulos viimeistään puoli yksitoista ja samalla lapsoset ruokailee tuossa keittiön ikkunan alla pihapöydässään B)
Sitten loppupäivä oikeasti menee koko köörillä ulkoillessa, näillä säillä siellä ollaan kyllä riemusta kiljuen =)
Ja sitä aamulla tehtyä ruokaa lämmitän surutta iltapäivällä meille kaikille ulos ja välipalat ja iltapalat järkkääntyy lennosta ;)

sitten puoli yhdeksän- yhdeksän maissa tullaan koko kööri ihan suosiolla saunaan ja nukkumaan. Kyllä kesällä on vaan mukavaa :flower:


Niin ja nukkuvat kärryissä unensa kesät, talvet B) :xmas:
 
Kun meidän lapset olivat tuon ikäisiä, niin ulkoilun jälkeen pesin kädet ja otin shortsit ja t-paidan pois... nukkuivat sitten vaippasillaan päiväpeiton päällä, pienen huovan kanssa, etteivät lakanat sotkeutuneet hiekkapölyyn.
 
Meillä on pesuhuoneessa vati ja pyyhe, siellä käyvät pesemässä jalat sisään tultuaan ja sitten pesevät kädet. Vaatteista pahimmat hiekat rapistellaan pihalle. Älä hyvä ihminen ota stressiä tällaisesta asiasta vaan nauti kesästä! :hug:

Yksi keino hoitaa asia vois olla se, että riisut ne pihavaatteet kun tulette sisälle ja pesette kädet. Sisällä tarkenee varmaan pelkillä pikkuhousuilla tai vaipalla ja ulos mennessä sitten ne pihatamineet päälle?
 
vieras pph
olen pph ja lasten kanssa kun tullaan syömään niin vaihdetaan sisävaateet ja pestään kädet ja naama (jos jalat aivan kuraset niin nekin putsataan) eikä huusholli nyt kamalan hiekkanen oo ollut
 
Vähän miten sattuu pestään päivän mittaan, poika 2,5v käy itsekin innokkaana lutraamassa vessassa vähän väliä kun kädet "likastuu" ja myös ulkona riisuu ja pukee ja pulahtaa altaaseen ja taas hiekkikselle ja sitä rataa...jälki sen mukaista :D kesäistä!

Illalla suihkussa, ite käyn järvessä tai suihkussa kesäiltaisin.

Kyllä sitä huomaa miten rytmi ja rutiinit muuttuvat kun on kesä, valoisaa ja lämmintä. Myös ruokailu on välillä vähän sitä sun tätä, sormisapuskaa ja grilliruokaa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Malviina:
Meillä pestään kädet aina sisälle tultua. Illalla käydään suihkussa. Päiväunet nuorin nukkuu rattaissa ulkona.
samoin. kesasin on helpompaa kun kayttavat paljon shortseja ja t-paitoja, talvisin laitan pihavaatteet sisavaateiden paalle ja ulkovaatteet menee usein pesuun kun rapaantuvat. valikausina vaihdan sitte vaatteita tarvittaessa esim. kun tulevat kerhosta vaihdan puhtaat vaatteet ylle.
ovat jo tottuneet etta kun tullaan sisaan pestaan kadet.
 
Nipsu
Jos on kovasti myllännyt hiekkalaatikolla, ni olen suihkuttanu pikasesti,siinä ei mene minuuttiakaan.Meillä kuuluu iltarutiineihin kylpy.Typy rauhottuu mukavasti ja maitopullon jälkeen on kypsä sänkyyn.Samalla tuo lutraa ammeessa, kun itse käyn suihkussa.
 
Päivällä pestään kädet, naamat ja joskus jalatkin.
Pieni nukkuu päikkärit rattaissa.
Likaisimmat vaatteet pois jos pieni nukkuu päikkärit sisällä (harvinaista) ja esikoinenkin hilluu kalsareilla sisällä.
Illalla molemmat suihkuun.
 
vieras
No en ehdi kun jo livahtavat sisälle (yhden kanssa tietysti helppoa, kuten tuolla joku sanoi suihkuttavansa) nälkäisenä ja hyvä että saa heidät pesemään kädet. Jos ehdin, pyydän riisumaan vaatteet, jos ovat aivan hiekassa. Pyykkiä kertyy paljon.ja hiekkaa sohvatyynyhen väliin ja joka paikkaan.
 
kotiäiti
Alkuperäinen kirjoittaja vieras pph:
olen pph ja lasten kanssa kun tullaan syömään niin vaihdetaan sisävaateet ja pestään kädet ja naama (jos jalat aivan kuraset niin nekin putsataan) eikä huusholli nyt kamalan hiekkanen oo ollut
Näin mekin tehdään kotona. Sillä erotuksella, että kyllä sitä hiekkaa vaan tulee sisään, etenkin eteiseen ja siitä pyrkii leviämään. Niin ja meillä pestään kädet aina kun tullaan sisään, syötiin tai ei.
 
Ei, eikä siinä minusta ole järkeäkään, siis en tarkoita arvostella Sinua vaan että tottahan se kävisi minullekin voimille jos jatkuvasti pesisin tätä kohta 6- vuotiasta, joka on paljon ulkona näin kesäaikaan. Kuivuu myös iho jos "liikaa" pesee. Kädet (tarvittaessa myös kasvot) pestään sisään tultaessa ja syömään mentäessä. Illalla sitten suihku jotta saadaan liat pois.
 

Yhteistyössä