peukun imeminen

Haluaisin neuvoja, miten saisin 4,5-vuotiaan pojan lopettamaan peukun imemisen. Onko kenelläkään hyviä kokemuksia? Olemme kokeilleet laastaria (ottaa itse pois), kynneliä (imee pahasta mausta huolimatta), asiasta huomauttamista (tuntuu että imee sitä enemmän), peukun suusta pois ottamista (laittaa sen heti takaisin). Imeminen on jo alkanut vaikuttaa hampaiden asentoon ja hammaslääkärin mielestä tavasta olisi päästävä, muuten on raudat suussa jossain vaiheessa, mutta eipä hänelläkään ollut sen kummempia ohjeita antaa.
 
mie
sama täällä. ei tehoa poikaan mikään edellä mainituista. en keksi muuta kuin että kai sitä sitten viimestään koulussa lopettaa kun alkavat kaverit kiusata. On kyllä meilläkin tosi iso ongelma. Että myös neuvoja kaivataan :attn:
 
Laran äiti
Olisiko jonkun ulkopuolisen asiasta huomauttamisesta/ kieltämisestä apua? Meillä neiti 2v4kk syönyt myös peukkua, mutta päiväkotiin mentyään vähentänyt/ lopettanut melkein kokonaan kun tädit ovat kieltäneet siellä syömästä. Kokeiltiin kotona myös sinapit, kynnelit, valkopippurit, yms. mutta ne nuoli vain pois.
 
mie
No ei todellakaan ole ollut apua vaikka käytiin hammashoitajalla ja hän selitti ettei sitä kannata syödä, sen hetken auttoi, samoin kun jos joku muu huomauttaa. menee suuhun niin tiukasti heti hetken päästä. Toivotonta :x
 
Jonsered
Lahjonta ja kiristys. Viikon kun oli lussuttamatta peukaloaan meidän (silloin) 4-vuotias sai hartaasti toivomansa lelun. Illalla laitettiin rasti kalenteriin, jos oli ollut peukutta koko päivän ja lelua käytiin ihailemassa kaupassa. Heti, kun 7 rastia oli peräkkäin, lelu ostettiin ja peukusta oli päästy.
Toisen kanssa riitti vaivihkaa sanottu :"hyh, peukku pois suusta..." Umpiunessakin totteli :kieh:
 
Meillä kanssa lahjonta toi tulosta. Poika oli 2.5-vuotias kun luopui itse peukusta. Porkkanana oli lelu, jota oli toivonut kovasti ja sovittiin että kun viikko on mennyt ilman peukkua, niin sitten ostetaan se lelu. Päivät meni hienosti ja yöksi laitettiin sormikkaat käteen. Viikon päästä ei enää peukkua kaivannut yhtään.
 
Meillä tytölle ei kelvannut vauvana tutti vaan päätti ruveta imemään peukaloa.kolmivuotiaana hän löysi kotoa jonkun vanhan tutin laittoi suuhunsa ja imi sitä.Kävin ostamassa kaupasta uusia tutteja ja aina,kun peukalo meni suuhun annoin tutin.Pian peukalo unohtui ja tutti oli usein suussa.Ajattelin,että pystyn vierroittamaan lapsen helpommin tutista kuin peukalosta. Annoin tytön imeä ehkä3-4 kukautta tuttia sen verran,että peukalo oli unohtunut ja sitten otin tutin pois ja se kävi tosi helposti.Tyttö ei koskaan ruvennut enään imemään peukaloa.
 

Yhteistyössä