Phil & Teds rattaiden tilaaminen?

Voi kökkö, tämä on ilmeisesti aika tuore juttu ettei juuri kukaan toimita enää Suomeen? Ainut toivo on enää tuo twoleftfeet, johon laitoin tänään kyselyn (vaikka sivuilla lukeekin, etteivät toimittaisi...) Ellen77, lukiko alkukuusta jo niin kun itse tilasit??

Ilmeisesti valmistaja on kieltänyt toimituksen parempien rahojen toivossa! Siis saa itsekin paremmat tuotot Suomeen maahantuoduista rattaista. Ei ihme, tänään kysyin läheisestä lastentarvikeliikkeestä ja hinta olis ollut koko haluamallemme paketille 880 kun twoleftfeetissä on jotain 450 ja 500 euron välillä - toimituskuluineen. Mutta juju onkin siinä, että EU:n sisällä tällainen kaupan rajoittaminen on laitonta, joten kukaan ei myönnä mitään tai kerro syytä muuttuneelle käytännölle. Edes sellaiset nettikaupat, joiden sivuilla mainitaan toimitusmahdollisuudesta tänne, eivät enää toimita. We are sorry to tell you but... Jos twoleftfeet vastaa myöntävästi, niin tilaan mahdollisimman pian sieltä silläkin uhalla, että ongelmia tulee kuten monella on heidän kanssaan tullut.

Toisaalta, tänään kun testattiin kaupassa Phil&Tedsejä, niin kauhean pieneltä vaikutti molempien lasten tila varsinkin käytettäessä vauvan kantokassia (joka itsessäänkin on mahdottoman pieni). Esikoisen (tasan 2 v ja ikäisekseen pienikokoinen) pää otti jo nyt kiinni kuomuun, vaikka vauva syntyy vasta parin kuukauden päästä... Ja jotenkin petyin myös rattaiden laatuvaikutelmaan suhteessa hintaan. Enpä tiedä sitten!
 
Tilasin viime vuoden puolella Phil&Teds-rattaat lisävarusteilla Saksasta Ping Pong-myymälästä.
Tuotteiden toimitus kesti aika kauan ja kun rattaat saapuivat, niissä oli mm repeämä työntöaisan pehmusteessa ja muitakin kolhuja. Koska rattaiden toimituskin kesti niin en viitsinyt lähettää niitä takaisin koska meidän olisi pitänyt olla ilman rattaita ties kuinka kauan.

Kaiken tämän lisäksi toimituksesta puuttui kolme tuotetta jotka lähetyslistan mukaan oli paketissa. Yksi niistä (sadesuoja) ehdittiin veloittaa luottokortiltani ja kahta ei. Siitä alkoi puolen vuoden meili- ja puhelinrumba. Lupasivat aina korjata asian samana päivänä mutta sitten ei kuulunut mitään. Loppujen lopuksi lähettivät meille korvaavana tuotteena hoitolaukun kun soitimme monta kertaa päivässä Ping Pongiin.

Tämän kokemuksen perusteella en todellakaan voi suositella Ping Pongia! Vaikka positiivistakin palautetta netistä löytyy.

Itse rattaista minulla on vain hyvää sanottavaa. Esikoisemme, kookas kolmevuotias istuu vieläkin mielellään rattaissa, vähän polvet koukussa tosin ja kuomu ylhäällä. Myös juniorimme on aina viihtynyt rattaissa. Phil&Tedsin oma kantokoppahan on ahdas mutta rattaisiin mahtuu isompikin kantokassi ja kesällä pärjää kokonaan ilman. Hän on viihtynyt hyvin myös sisaristuimessa takana.

Ilm toimituksessa syntyneitä kolhuja lukuunottamatta rattaat ovat toimineet erinomaisesti ja voin suositella lämpimästi. Kannattaa kuitenkin suhtautua pienellä varauksella ulkomailta tilaamiseen - rattaiden vaihto kun on aikaavievä prosessi jos vikaa ilmenee.

Joskushan noita saa myös käytettynä näiltä keskustelupalstoilta, Keltaisesta Pörssistä, Huutonetistä yms.
 
kpb
Me tilattiin viime kuussa P&T rattaat tuolta two left feet nettikaupasta. Odoteltiin vielä toimitusta kun eilen kuulin kaverilta, että firma mennyt konkurssiin! Saadaan onneksi rahat takaisin Nordea rahoituksen kautta.

Nyt pohditaan ostamista tuolta babykitdirectista. Laitoin juuri kyselyä postimaksuista Suomeen. Oliko kellään tietoa niiden suuruudesta?

T. P&T vibeistä haaveileva
 
Tilasin rattaat viimekuussa pingpong liikkeestä. Tulivat neljässä viikossa ja kaikki tuotteet mitä tilasin olivat mukana sekä rattaat ihan ehjät. Toimitus oli kovasti odottavalle pitkä, mutta lupasivat että aikaa menisi 2-4 viikkoa. Ja odotus on todellakin palkittu! Rattaat ovat täyttymys ja vielä enemmänkin! =) :flower:
 
Lara83
Noilla Englantilaisilla firmoilla ollut aika pienet toimituskulut (kaverilla oli vaan 35e). Meidän kaverit lähetti englannista noi rattaat ja postikulut oli 90 euroa (mikään nettifirma ei silloin suostunut lähettämään suomeen). Eipä silti, rattaille (sport sisaristuimella ja tuplasadesuojalla) tuli toimituskuluineen hintaa vain vähän alle 450 euroa. Ollaan oltu huipputyytyväisiä niihin! :)
 
Heippa!
Näitä vaunuja mekin katsellaan... ja olen ottanut kahteen englantilaiseen firmaan yhteyttä ja molemmat lupasivat toimittaa Suomeenkin. Onko jollakin kokemusta näistä firmoista, onko kunnollista toimintaa?

My Wendy House:
http://www.mywendyhouse.com/index.php?main_page=index&manufacturers_id=9


John Lewis:
http://www.johnlewis.com/Baby/Travelling/Travelling/Phil+and+Teds/10136/ProductType.aspx

Ollaan tiedusteltu kimppatilausta kaksista Vibeistä, sisaristuimesta ja sadesuojasta + postikuluista. Johnlewis maksoi vähän yli 1200 puntaa ja Wendy vähän yli 1100 puntaa. Onko joku löytänyt vielä muita vaihtoehtoja?

R
 
Hei,
me sitten tilattiin tuolta My Wendy Housesta kahdet Vibet ja täytyy kyllä vain kehua. Hyvin siis kävi. Tilaus tuli kotiovelle 5:ssä päivässä ja sisälsi kaiken mitä pitikin. Hintaa tuli 600e per ratas (sis. sisaristuimen ja sadesuojan). Vaunut on kasassa ja toimivat. Ainoa ongelma niissä on se, että se "suojapuomi" joka pitää ottaa pois silloin kun sisaristuin laitetaan eteen, niin sen säilytys pitäisi onnistua alhaalla korin vieressä olevissa kiinnikkeissä. Ja me ei sitä millään saatu niihin sopimaan, muoviosat on liian paksuja siihen. Onko kellään vinkkiä tähän?

Ainoa hankaluus tuli tilauksen maksamisessa. Ebayn ja PayPalin kautta piti rekisteröityä, ja sen jälkeen varmistaa PayPaliin sekä luottokortti että kotiosoite. Luottokortin varmistus onnistui niin, että PayPal veloitti kortilta 1,50e ja sitten kun se näkyi laskussa niin siinä näkyi myös turvakoodi joka syötettiin PayPalin sivuille. Sen jälkeen maksulimitti nousi, ja pystyimme maksamaan koko summan (1200e). Osoitteen varmistus Suomeen ei onnistu kortin kautta (!) vaan sitä varten piti lähettää kuva laskusta/skannattu virallinen lasku (esim. sähkölasku) josta näkyi että osoitteemme on olemassa. Sen jälkeen homma toimi hyvin. Hieman siis säätöä oli, mutta siitä selvisi kuitenkin noin viikossa.

R
 
Nostelen tätä vanhaa ketjua ja laitan mun arvioinnin näistä rattaista:

Me tilattiin Oliver's babycaresta yhet rattaat ja loistavaa palvelua!! Myös varaosia (sisäkumeja) on saatu sieltä jopa ilman postikuluja! Suosittelen! Toiset tilattiin Babykit directistä ja kehut myös heille.

Sport-malli todella ketterä ja pieneen tilaan menevä, suosittelen! Minulla kokemusta molemmista, sekä sporteista että vibeista. Yleisesti ottaen p&T on hyvä idea, mutta niiden tuotekehittely on ikäänkuin vähän jämähtänyt eikä laatu ihan vastaa hintaa. Ostimme molemmat ja testasimme kummat paremmat. Luovuimme vibeistä, ne olivat suuri pettymys! Verrattuna Sportteihin isot miinukset olivat: jäykät työntää, työntöaisa niin leveä (ja litteä!)ettei käteni mahtunut niiden ympäri joten turvallisuusriski oli kun ote oli epävarma, laivamaiset, ei yhtään ketterät kuten sportit ja kummallien ratkaisu edessä istuvan jaloille; jalat roikuuvat, lapsi ei voi pitää jalkoja varsinkaan lepuuttaen. Tilaa lapsille toki oli enemmän kuin Sportissa mutta huomasimme että turhaa tilaa, +2-käyrällä kasvava 2v. esikoisemme humpsahti sinne ehkä vähän liiankin kanssa. Plussaa vibeissa oli vauvan makuutilan väljyys sekä kuomukangas, joka oli suojaava mutta silti heppoisampi kuin sporteissa.
Sporttien plussat:
+ helpot ohjailla, yhden käden ranneliikkeellä sää käännettyä rattaiden kulkusuuntaa, pyörivät myös helmposti ns. akselin ympäri
+ tietysti koko idea on loistava ja käytännöllinen

- vauvan kantokoppa älyttömän pieni!! Kts. alla vinkit
- kuomussa verkkokangasta, ts. ei suojaa kovin hyvin tuulelta eikä tuiskulta
- talvella möykkyisessä maastossa tosi vaikeat työntää
-ei mitään iskunvaimennusta pyörien yläpuolella joten vähän kovaa kyytiä mutta lapset tottunevat :)
- pyörät/sisäkumit ovat heikko kohta... menevät suht. helposti rikki mutta varaosiahan saa joko tilattua ulkomaisista nettikaupoista tai jos ostaa vaunut suomesta, niin maahantuojalta
Vinkkejä!:
* Vauva kannattaa laittaa esim äitiyspakkauksen makuupussiin tai vastaavaan, koska p&t'n oma kantokassi on onnettoman lyhyt ja menee vauvalle ehkä kaksi kuukautta. Me käytimme ensin kesällä äp:n pussia, sitten saimme mahtumaan Brio double waven kantokassin (myös Emmaljungan duolift-kantokassi mahtui) siihen myös. Jalkatila tosin nousee vähän ylemmäs ja on ahdas, mutta kun ottaa kovikepohjan irti tai askartelee jostain mistä tahansa levystä samanlaisen mutta lyhyemmän pohjan kuten me teimme, on tosi kätevä ratkaisu. Olemme käyttäneet vauvalla myös eisbärchen-talvimakuupussia, sekin tosi mukava.

* Kesällä vauvalle tulee aika hiostavat oltavat jos käyttää sitä muoviläppää suojana, suosittelen lämpimästi ihan vaan harsoa joka vaikka pyykkipojilla kiinnittyy. Itse ompelin pariin harsoon samanlaisen tarranauhapalan joka myös siinä muoviläpässä on joten se kiinnittyy siihen vastakapaleeseen kuomun takaosassa
* Vauvan sadesuojaläpän alareunaan voi kiinnittää/ommella narut tai tarranauhat joilla kiinnittää läppä takaistuimeen. Takanoleva saa siis myös katoksen! Tein samanlaisen kappaleen eisbärchenin uv-suojasta joten aurinkoisella säällä nopea kiinnittää uv-suoja takanaistuvalle. Ihmettelen ettei p&t ole itse keksinut sellaista.
* Takanaistuvallekin saa istuinpehmusteen (buggy bunny) kun ompelee sen "hartiakohtiin" tarranauhat tai narut joilla kiinnittää pehmuste takaistuimen ylärautaan. Ensin kannattaa tietysti poistaa pääpehmuste ja taittaa taakse. (Pääpehmuste on erillinen tyyny pehmusteen sisällä.
* Renkaisiin pitää pumpata ilmaa tooooosi varovasti eikä yhtään yli 2,4 barin koska sisäkumit repeävät helposti
* Rattaisiin sopii kuin nakutettu Emman yleissadesuoja, sekä taapero että taapero+vauva-asennoissa. Sitten kun on takasituin, ei sadesuoja mene takaistuimen päälle mutta sen pystyy vetämään siihen päänpäälle hyvin, on testattu että se suojaa.
Muuta yleistä:
Ärsyttää että Suomessa yhdellä on monopoli tuoda maahan p&t:n tuotteita mikä aiheuttaa sen, että tämä maahantauoja voi päättää mitä tuotteita täällä myydään. Ts. Suomesta ei saa moniakaan tosi kivoja lisävarusteita kuten mukitelinettä, istuinpehmusteita jne jne. Mutta onneksi niitä saa ulkomaisista nettikaupoista, esim Olivers babycare jne.
 
Hei!
Uskaltauduin tilaamaan Phil & Teds Sport rattaat Ping Pongilta. Saimme rattaat 3 viikossa mutta hiukkasen heitä täytyi sähköpostitse ahdistella. Olivat antaneet minulle toimitusajaksi 1-2 viikkoa ja kun 2 viikkoa oli täynnä aloin laittaa viestiä heille tivaten tarkkaa toimituspäivää. Sähköpostetihin heiltä tuli heti vastaus joten siitä heille plussaa.

Vaunut tulivat maksamaan tuplana ja sadesuojalla 520e eli parisataa saatiin säästöä.

vaunujen käyttöohjeissa oli muuten sisäkumeista tieto että niitä saa toki heiltä varaosana mutta myöskin ovat jokin standardi koko, että saisi ihan pöyräliikkeiltäkin. En tiedä onko tuo suomessa totta. Samoin sanoivat että normaali sisäkumien paikkauskin toimii. No ei manata vielä ettei heti ole uusille tarvetta.

Itse ajattelin laittaa takaosaan ekstrana nauhat, joilla saisin tuota selkänojaa nostettua ja laskettu kätevämmin usempaakin asentoon.

Tuo harsojen käyttö kuulostaa takaosaan ihan järkevältä. Voisihan sitä ommella samalla vaikka hyttysverkostakin suojat niin erikseen takaistuimelle että vauvanmuovin kohtaan. Jossain näin, että myytävän olisi erikseen UV suojia takaistuimeen.
Täytyy vielä surfailla mitä kaikkea löytyykään.

 
Tilasin siis tänään englannista peppermint.co.uk sivuilta Phil and Ted's Sportit, sisaristuimella, tuplasadesuojalla ja vauvan pehmeällä kantokopalla. Paketille toimituksineen tuli yhteensä kohtuulliset 526 Euroa.

http://www.peppermint.co.uk/nursery_department/#

Minulle suositeltiin tätä nettikauppaa, joten nyt vain odotellaan paketin saapumista.
 
Minä olin tilaamassa Sportteja jostain nettikaupasta, mutta sattumalta törmäsin näihin: Z-line Twin Rider. Tässä pari kuvaa selvennykseksi eli näyttää hyvin saman tyyppisiltä, ainoastaan pyöriä on kaksi edessä:

Hinta ratkaisi: sisaristuimen kanssa 350 euroa. Varmasti P&T:ssä on kaikenlaisia parempia ominaisuuksi, enkä vielä osaa sanoa, kestävätkö vaiko eivät. Mutta ihan vinkiksi ajattelin muillekin laittaa.
 

Yhteistyössä