pian 1v,nukkuun omaan vai siskon huoneesee?

pikkunen on nyt pian 11kk ja oon aatellut tosiaan meiän makkarista pois siirtoa koska MIES KUORSAA NIIN KOVIN että vaikea uudelleen nukahtaa jos heräilee aamuyöllä!!! ja kolmas tulossa kesäk.alussa. Niin tota vaan mietin et oisko se se oma vai yhteinen huone..miten muilla on,kokemuksia? kun isompi (5v) tyttö välillä aina sanoo et pelottaa nukkua yksin, ja toisaalta tuntuu pahaltakin kun hän on itekseen eri huonees ja me muut samas makkaris :/ . että olis tavallaan lapsilla turvaa toisistaan. mut sitten taas mietin sitäkin että herättävätkö toisiaan!? jos esikko herää huutaan yöllä pahaa unta nähtyään (harvoin kyllä) tai pienempi herää kitiseen yöllä! hmmmmmm???
 
Siitä yhteisestä huoneesta en osaa sanoa, kun meillä on vain yksi. Mutta yksinään meijän poika on nukkunut jo puolisen vuotta, ikää nyt siis 1v. ja rapiat päälle... Hyvin ollaan kaikki nukuttu, itseasiassa parempi järjestely näin, kuin että oltaisiin samassa huoneessa kaikki kolme... :D

Tais olla vähän asian vierestä, mutta meillä nyt kuitenkin näin! :hug:
 
Jos mahdollista niin omaan huoneeseen. Miksei? Meillä kaikki lapset on siirtyneet omaan, kun ovat 1v täyttäneet viimeistään. osa jo puoli vuotiaana. lapsia on nyt kolme. Yhteistä huonetta en suosi, koska ei ole pakollista. Yksin jokainen nukkuu toista häiritsemättä eikä nukkumaanmeno ole riehuntaa. Jokainen menee omaansa nätisti. Tosi helpooa! Ei minusta 1v kärsi omasta rauhasta, pois huono mieli. Viisi vuotias ei varmasti kaipaa seuraa 1v sisaruksesta. Ainakin meidän vuosikkaat on kaikki saanut kivuliaasti hampaita ja huudelleet enempi tai vähempi yöllä + joka lastentauti on tuonut mukanaan levottomat yöt, eli olisivat häirinneet sisaruksia, jos oisivat nukkuneet sisaruksen kanssa.
 
Minäkin suosittelen omaa huonetta, jos vaan tilaa on. Meillä ei ainakaan nukkumaanmenosta tulisi mitään, jos olisivat samassa huoneessa. Ja tytöillä on ikää nyt pian 6-v ja pian 2-v. Kohta vuoden on nuorempikin nukkunut omassa huoneessaan.
 
kiitoksia vastauksista. oon yllättynyt et moni oman huoneen kannalla,toisaalta. tää on niin toisaalta ja toisaalta! siis huone tällä pian 1vllä on jo tavallaan, oon siis lelut laittanut sinne ym,vaikka sielähän se on missä muutkin,mut ettei kaikki lelut ole olkkaris/keittiössä! jos menis siskon huoneeseen niin vain nukkumaan. muuten se ois edelleen ton 5vn huone,koska lelut ja leikitkin kovin erilaisia niin en tee heille varsinaisesti yhteistä huonetta. taasen sit kun tää kolmas tulee ja kasvaa niin pienemmät saa yhteisen huoneen koska huoneet loppuu :) .. ja silloin isoin jo koululainen ja tarviikin "omaa rauhaa". muuten se kyllä itseasiassa leikkii pikkusiskonkinkanssa yllättävän paljon! mutta välillä kyllä sitten on tää että pienempi EI TUU mun huoneeseen,EI koske tavaroihin jne, niinku kai jokapuolella.. mutta toi on kans totta että kun hampaitakin tulee niin kitinää on enemmän ja sitäkin olen just miettinyt et jos valvottavat toisiaan! en tiä sitten kumpaan kallistuis..
 
Meillä siirrettiin pienempi syyskuulla nukkumaan 4-vuotiaan veljensä kans samaan huoneeseen ja pienempi täytti muutama päivä sitten 1 v 6 kk.

Veli on nukkunut 1-vuotiaasta omassa huoneessaan.

Nyt lapsille laitettiin joulun alla kerrossänky ja isompi nukkuu yläsängyssä, on korkeat laidat, nuorempi nukkuu pinnasängyssä alapuolella, sängyn jalat menee pohjan välistä, Pian siirrämme kuopuksenkin alasänkyyn nukkumaan, täytyy vain laittaa jonkinlaiset laidat sänkyyn.

Yleensä illalla pienempi nukahtaa ensin ja isompi vähän myöhemmin. Lelut ovat samassa huoneessa, kun ei muualla ole leikkihuoneen mahdollisuutta, mutta usein leluja on olkkarissa tai keittiössä, että pienemmän päiväunien aikana riittää tekemistä isommalla.

Joskus isoveli laulaa pienemmälle, jos tämä on herännyt itkemään ja onnistunutkin rauhoittelemaan pikkusiskon.

Hyvin ovat nukkuneet samassa huoneessa, isompi on sikeäuninen ja kun pienempi herää aikaisemmin, tai itkee yöllä, otan tarvittaessa viereen nukkumaan ja nousemme muutenkin aikaisemmin kuin isoveli.
Meillä siis näin.
 
sen verran mainitsen, että isompi on niin sikeäuninen, ettei herää pikkusiskon itkuun kovin helposti, kun ei meinaa veljeä saada päiväuniltakaan herätetyksi välillä, nukkuu niin syvää unta ja molemmat nukahtavat helposti, ei tartte nukutella kumpaakaan.
 
mä laittaisin sun tilanteessa eri huoneisiin nukkumaan, jos kuitenkin lelut ym. on jo eri huoneissa. meillä 1,5v kaksoset, jotka kolmisen kuukautta nukkui eri huoneissa, just sen yöllisen hulabaloon ja heräilyn takia. nyt kun hampaat on tehty ja yöt parantuneet, laitettiin takas samaan huoneeseen... ekana yönä toisen kitinä herätti toisen, mutta seuraavana ei enää, että toisaalta äkkiä tottuivat taas toisiinsa... teillä kuitenkin niin eri ikäiset, että sen takia laittaisin eri huoneet kokonaan.
 

Yhteistyössä