PIENI LAPSIRYHMÄ???

  • Viestiketjun aloittaja EHDOTUS
  • Ensimmäinen viesti
EHDOTUS
PIENI LAPSIRYHMÄ???

Tekeekö kukaan näin tai olisiko vanhempia jotka olisivat valmiita tekemään näin?

Ette haluaisi lastanne päiväkotiin, mutta ette myöskään mielellään "normaaliin" pph:eek:on, jossa voisi olla jopa neljä lasta oman lapsemme lisäksi ja muiden hoitajien ollessa koulutuksilla/lomilla ym. lapsia on tilapäisesti enemmänkin... Hurjimmillaan olen kuullut että perhepäivähoitajalla on ollut samanaikaisesti seitsemän lasta huh.

Onko siis olemassa sellaisia vanhempia, jotka olisivat valmiita maksamaan lapsen hoidosta enemmän, jotta saisivat tämän pienempään ryhmään? Tällöin lapsella olisi kuitenkin leikkikavereita, mutta ei niin paljoa kuin normaalissa ryhmässä? Eli jos pph ottaisi ryhmäänsä esim. kaksi-kolme lasta, joiden vanhemmat maksaisivat hoitajalle saman suuruisen korvauksen... esim.tuntipalkkaa esim.8?. Näin perhepäivähoitaja pystyisi elättämään itsensä ja vanhemmat saisivat lapsellensa takuulla yksilöllistä hoitoa, jossa hänen tarpeisiinsa pystyisi paremmin vastaamaan.

Suosisin siis perhepäivähoitoa, jossa olisi vähemmän lapsia kuin normaalissa ryhmässä. Tietenkin edellyttäen, että muutkin lapset maksaisivat saman summan.

Oletteko kuulleet tällaisesta tai olisitteko itse valmiita tällaiseen systeemiin?

Siis muuten kuin perhepäivähoito, mutta lapsia olisi ryhmässä vain 3 (4 tai 5 asemasta) ja perheet maksaisivat sen verran, että hoitaja saisi työn vastuullisuutta /arvokkuutta vastaavan korvauksen (Lapset saisivat enemmän yksilöllistä aikaa! ja hoitajakin pystyisi elättämään itsensä)


t. aiti78kerava@suomi24.fi
 
Siis pph hoidossa EI SAA OLLA kuin 4 ja puoli lasta!! LAKI sanoo niin ja se joka RIKKOO LAKIA joutuu siitä ongelmiin!! Eli tästä pitää tehdä ilmoitus!!!

Toisaalta hoitaja joka RIKKOO LAKIA niin sille voi näpäyttää ja muistuttaa että JOS HOIDOSSA JOTAIN SATTUU niin hän on siitä vastuussa!!! Onko hän valmis ottamaan sen VASTUUN \|O \|O \|O <br><br>
 
aiti78kerava
JUU TIEDÄN SÄÄNNÖT... Mutta niitä rikotaan ja rankasti. Myös kunnalliset perhepäivähoitajat joutuvat ottamaan ylimääräisiä lapsia... epämääräistä. :ashamed:
 
Käsittääkseni ennen olikin ihan yleistä että lapsia saattoi olla perhepäivähoitajalla yli 4 ja tilapäisesti se oli sallittuakin. Mutta nykyään se raja on 4 ja 1/2 lasta per hoitaja, eikä enää enempää saa olla edes tilapäisesti ja ainakin meillä päin se pitää. Eli jos hoitaja sairastuu sijoitetaan lapset esim "ryhmikseen".

T: yks läheltä seurannut
 
tietävä
Nurmon kunnassa on kaikilta hoitajilta ostettu 5 paikkaa ja joskus jonkun hoitajan sairauslomalla voi yhdellä hoitajalla olla jopa 6 lasta 3 kk. Tiedän tapauksen jossa näin on!
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 08.01.2007 klo 12:33 tietävä kirjoitti:
Nurmon kunnassa on kaikilta hoitajilta ostettu 5 paikkaa ja joskus jonkun hoitajan sairauslomalla voi yhdellä hoitajalla olla jopa 6 lasta 3 kk. Tiedän tapauksen jossa näin on!
Jotkut kunnat ovat saaneet erikoisluvan pitää hoitajalla 5 lasta. Mutta siitä on erikoislupa!!!

Asiat painetaan villaisella jos kukaan ei tee ilmoitusta ylimääräisistä lapsista...eli katotaan läpi sormien.

Asia kannattaa mielummin ulkopuolisena miettiä niin että: mitäs jos tuossa ryhmässä olisi minun lapseni... ja minun lapselleni sattuisi jotain katastrofaalista... ja parhaimmassa tapauksessa sitä ei sattuisi jos LAKIA EI RIKOTTAISI.

:wave: Eli nimettömänä kirjeitä menemään ylimääräisistä lapsista jos tiedätte missä niitä on!!!

Tampereella EI saa olla ylimääräisiä lapsia ryhmässä vaan varahoitopaikkana on tarha. Tarha sen takia jotta hoitajille ei tule ylitystä lapsi luvussa. Tampere EI OTA niin suurta vastuuta hartioilleen että ryhmässä olisi perhepäivähoitajalla ylimääräisiä. sillä jos jotain sattuisi niin myös kaupunki joutuisi tilille tapahtuneesta. Ja tilille siksi että se on meidän työnantaja.

:wave: Eli niiden pienten lasten takia ilmoituksia lapsiryhmän lukujen ylityksestä ylemmälle taholle!!!!!
 

Yhteistyössä