Pieni pää

Hei

Kirjoitinkin jo tuonne leikki-ikäisten puolelle pojastani, jolla on ollut aina pieni pää. Nyt 4-v tarkastuksessa pää oli vain 48,2cm, syntyessä oli 33cm. Kasvanut oli kuitenkin 3 vuotiaasta.
Poika selvisi neuvolan hyppely ja pallon heitto testeistä hienosti, on tosi liikunnallinen. Värejä tuli tarpeeksi, 4 vuotiaan pelejä teki muutamia, tunnisti hyvin kaikki oikein kun terkkari esitti kuvaa jossa esim tiili, hiili ja siili, näytä hiili. Piirtämisestä ei ole koskaan pitänyt, tekee pääjalkaisia, mutta terkkari käski harjoitella kun ei osannut tehdä oikein + ja T, teki nuo niin että ensin suora viiva ja siitä sivuille, ei siis kahtena viivana. X ei suostunut tekemään koska ei ollut varma osaako. Silloin poika tekee aina stopin.
Olen vain lukenut että pieni pää voi johtua jostain kehitysvammasta tms ja alkoi huolestuttamaan. Terkkari ei mitään jatkoa suunnittellut, sanoi vain että jos päiväkodissa ollaan jostain huolissaan niin sitten ottaa yhteyttä ennen 5v neuvolaa.
Päiväkodissa poika pärjää hyvin, ainoita ongelmia tuottavat toisinaan siirtymätilanteet, jolloin poika ei jaksaisi keskittyä. Yksin ollessaan pukee vauhdikkaasti ja saa itse napit ja vetskarit kiinni.

Onko muille kokemuksia vastaavista pieni päisistä lapsista? Onko taustalla ollut jotain?
 
MSN
Hei, meillä tytöllä 4-vuotiaana py 48,1 cm eli pieni pää on. Syntyessä 33 cm mutta syntyi 5 vkoa etuajassa. Puheenviivästymä ja laaja-alainen kehityksenviive on nyt todettu ja näissä asioissa mietitty tuotakin py:tä. MUTTA tiedän päiväkodista pari muutakin pienipäistä lasta eikä heillä ole mitään hätää, kehitys sujuu hyvin. Eli kuuntele itseäsi ja tarvittaessa hae apua. Siirtymiin on meillä auttanut hyvissä ajoin aloitettu ennakointi, kuvat, joista tarvittavat vaatteet selviää ja milloin mikäkin, joululauluilla mennään nyt.. =) . Ei kuulostaisi ainakaan että mitään suurempaa lapsellasi on, toivotaan että ei mitään pientäkään. Tsemppiä.
 

Yhteistyössä