Pihvimestarit! Miten saa aikaan hyvä pihvin?

  • Viestiketjun aloittaja ap
  • Ensimmäinen viesti
Lissu
Lihan pitää olla huoneenlämmössä tunnin verran, ei missään nimessä jääkaappikylmää. Pannun taas mahdollisimman kuuma. Paistat vaan voissa molemmilta puolilta niin kypsäksi kuin haluat, sitten suolaa ja pippuria pintaan. :p
 
vieras
Just niin kuin Lissu sanoi: kuuma pannu, huoneenlämpöinen liha. Jos ostat fileen ja siivutat sen itse, älä nuiji lihaa liian kovakouraisesti (muuten säikeet ''murtuu'', lihasneste valuu pois ja tuloksena on kuiva ja sitkeä piffi.)
 
Mistä lihasta? Mutta tärkeää on ottaa liha lämpimään hyvissä ajoin. pannu kuumaksi ja siihen öljyn ja voin sekoitusta. kun voi ruskistunut,pihvi pannulle ja kun paistuu hyvin voi pannun tehoa hiukan pienentää ettei kärähdä. mausta suolalla ja mustapippurilla paiston jälkeen. tai voit kieritellä pihvin pippuriseoksessa ( mustapippuria+ rose´pippuria) ennen paistoa.lisää suola silloinkin vasta paistettuun pihviin.
 
vieras
naudan sisäfilettä leikattuna viipaleiksi :) nuiji kädellä hieman, paista molemminpuolin ja mausta pippurilla ja suolalla :)

tai porsaan ulkofile viipaloidaan, nuijitaan kelmun alla pihviksi, kastetaan vehnäjauhoihin, sitten kananmunaan ja lopuksi valmiiksi maustettuun korppujauhoseokseen (mm. Meira) Paistetaan molemminpuolin ja laitetaan uuniin 175 asteeseen.n. puoleksi tunniksi.
 
Tunnissa ei minusta iso piffi vielä huoneenlämpöiseksi tule. Mutta tärkeintä minusta on olla paistamatta sitä karrelle ja kypsäksi. Medium se olla pitää :D

Kun paistat, niin tosiaan riittävä lämpö ja käännetään kun yläpuoli tihkuu nestettä.

Pihvin paistaminen on helppoa.
 
vieras
Ja sitä pihviä ei saa koko ajan tökkiä ja käännellä siinä pannulla vaan antaa sen rauhassa siinä paistua, siitä irtoaa muuten kaikki nesteet. Parasta on, jos jätät pihvin mediumiksi (naudan liha) silloin siinä on mehukkuutta jäljellä. Tämä tietenki makukysymys, mutta omasta mielestä täysin kypsä pihvi muistuttaa maultaan maksaa ja koostumukseltaa kengänpohjaa :/
 
ap
Kiitos vastauksista! Eiköhän näillä ohjeilla onnistu. Naudanlihaa on tosiaan tarkoitus käyttää ja mediumina tykkään pihvini syödä. :)

Onko ne kaupassa myytävät valmiit naudan pippuripihvit mistään kotoisin? Eli kannattaako ostaa ennemmin semmonen pihvifilee ja maustaa itse? Entäs minkälainen kastike?
Lisäkkeksi tulee kermaperunat.
 
Ota ennemmin fie ja laita vaikka osa valmiiksi leikattuina pihveinä pakkaseen. Paljon edullisempaa ja myös parempaa.

Ja mausta valmis pihvi suolalla ja mustallapippurilla. Kermaperunoiden kanssa kastike kai turha. Maustevoi tietty vois mennä, persilja tai grillimausteversiona.
 
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Kiitos vastauksista! Eiköhän näillä ohjeilla onnistu. Naudanlihaa on tosiaan tarkoitus käyttää ja mediumina tykkään pihvini syödä. :)

Onko ne kaupassa myytävät valmiit naudan pippuripihvit mistään kotoisin? Eli kannattaako ostaa ennemmin semmonen pihvifilee ja maustaa itse? Entäs minkälainen kastike?
Lisäkkeksi tulee kermaperunat.
Vertaappa kaupassa kilohintaa.
 
hei
ensi voitelet pihvit öljyllä ja ripottelet suolan ja muuta mausteet, sitten pannulla kevyt ruskistus pintaan ja loppupaisto uunissa n. 15-20 min. Kun ensin ruskistaa ja sitten uunissa niin mehukkuus säilyy paremmin. Mediumiksi kannattaa jättää naudanliha eli hieman punertava.
 
mm
Osta ihan puhdasta lihaa, ja laita itse paistamisen jälkeen pihvin molemmille puolille suolaa ja mustapippuria reilusti. Parasta mielestäni.

Mediuminhan saa, kun paistaa minuutin per senttimetri per puoli. Eli kahden sentin paksuista pihviä kaksi minuuttia per puoli.

Kastikkeeksi punaviinikastike. Tai vaihtoehtoisesti maustevoi tai smetanaan tehty valkosipulinen "dippikastike".
 

Yhteistyössä