Pikku tuholaisia ja pattitilanne

Elikkäs meille on tulossa ensi vuoden puolella perheenlisäystä jota innolla odotetaan ja olemme alkaneet valmistelemaan kotiakin jo uutta tulokasta varten. Ongelmana on minun kaksi pientä tuholaista, chihuahua ja yorkie. Rakastan koiriani ja ajanpuute ei ole ongelma, vaan se että nämä kumpikin, varsinkn chihu harrastaa pissimistä ja kakkaamista joka nurkkaan. Pennusta asti olemme ahkerasti aina leikin ja nukkumisen jälkeen pihalle viety koirat mutta chihuni oikein kärsii välillä kakkahädästä ulkona kun mamma ei heti vie sisälle että pääsisi kakalle uudelle matolle. Tällä hetkellä olen kaikki päivät kotona vahtimassa ettei kakkaa sisälle tehdä ja vien ulos aina kun näyttää vähän siltä että tulisi hätä mutta kyllä nämä pidättää vaikka kuinka lenkkeiltäisiin. Tietty satunnaisia onnistumisia ollaan saatu aikaan ja siitä isot kehut ja palkinnot mutta ei medän hienohelmat ulkovessaa käytä. On mahdotonta vahtia 24/7 varsinkin kun on Niin pieniä niin pääsee välillä livahtamaan näköetäisyydestä jos unohtuu liian pitkäksi aikaa lukemaan vaikka kirjaa yms. En voi päästää pientä lasta olemaan p*askan keskellä, eikä ole muutenkaan hirveen hygieenistä. En tiedä mitä teen näitten kanssa, kakkaa ja pissiä joka puolella! Yorkieni ei aluksi paljoo tehnyt sisälle, tuli chihun jälkeen, mutta töissä kun ollaan oltu, niin ei voi vahtia ja ottaa tietty isommastaan mallia.
Harkitsen todella jotain isoa sisäaitausta koirille tms. Koska en tiedä mitä voisin enempää tehdä. Ikinä ei ole aiempien koirien kanssa ollut samaa ongelmaa ja saman koulutuksen ovat saaneet minulta kun nämä kaksi, eikä ole hyväksyttävää että sama touhu jatkuu lapsen synnyttyä. Onko kellään ideoita tai ollut samankaltaista tilannetta?
 
Housut jalkaan, tuskin koirut kovin kauaa jaksaa pöksyihin tehdä. Meillä nuorempi uros keksi merkkailla sisälle. Homma loppui pian kun pistettiin jousut jalkaan.

Yksi toimiva keino on mennä pihalle ja pysyä siellä sitkeästi kunnes asiat on tehty ja jatkaa tätä pitkäääääääään. Nyt koirila selkeästikään ei ole mitän syytä tehdä asioitaan ulos kun sisällekin voi tehdä. Meillä tuo ongelma ratkesi talvipakkasilla. Ulkona oltiin kunnes asiat tehtiin ja heti sen jälkeen äkkiä sisälle, kierrettiin siis kehää siinä ulko-oven lähistöllä.
 

Yhteistyössä