***PIKKUKAKKOSTA TOIVOVAT Vol.24***

********PERAJNTAI 25.3. 2011************



PIINAILIJAT:
(näillä kuumeilijoilla kiertopäivissä mennään jo yli normaalin kierron tai pitäisi kahden viikon sisällä tulla plussa tai menkat)

Kellukka..................poika 03/08...................kp 51/28-31 *yk 5
Viola80...................tyttö..............................kp 47/31 *yk3
Aurora81................esik. 08/09.....................kp 45/30 *yk7
Maria-08..................esik. 12/08....................kp 52/37 *yk2
Heidi-80..................poika 08/08....................kp 42/27-34 *yk 7
Pistepirkko..............tyttö 12/07.....................Kp 29/28 *yk 8
Kinkula...................poika 09/09....................kp 26/28-34 *yk 9 (3)
Vouhis....................poika 01/03...................kp 24/27-28 *yk 5
Nauruprinsessa........poika 09/08...................kp 24/28 *yk 3
Emmuska10.............tyttö 02/10....................kp 23/28 *yk 1
valle........................esik. 06/08....................kp 23/30-35 *yk 8
oohlalaa..................esik. 03/08....................kp 23/X *yk 1
Sannuli88...............tyttö 05/10.....................kp 20/30 *yk 3
Neiti Näpsän äiti......tyttö 10/08.....................kp 21/32 *yk 3

MUKANA MYÖS:
(kierto aluillaan, alle puolivälin.)

inskun....................tyttö 04/09.....................kp 14/28 *yk 2
Toimistomyyrä........tyttö 01/07.....................kp 11/26-28 yk 3
Ando......................poika 04........................ kp 8/28 yk 4
aliisa10...................poika 07/10....................kp 7/X *yk1
Tiitulainen...............tyttö 06/09.....................kp 6/28 *yk 7
magda....................tyttö 11/09.....................kp 4/31 *yk 6
Tyllerömamma........tyttö 04/10.....................kp 4/X *yk 1
Kamomilla -81........ tyttö 12/08.....................kp 0/42 *yk 20vauvaqme...............tyttö -06.........................kp X/X *yk1
LittleStar.................tyttö .............................kp X/X *yk0
Hannaliina...............tyttö 05/10.....................kp X/X *yk0





TAUSTAILEMASSA:
Hoodrat
ellen-......................poika 11/09
Myrskytuulii.............poika 11/06
Tash......................esik. 05/10
Viuhti10..................esik. 03/10.
Lara--....................poika 09/10
orkidea-.................tyttö 12/10
Maira.................... poika 06/10
Astre.....................tyttö 06/09
Aiska.....................poika 01/08
tellervo.................esik.08/07



PLUSSANNEET 2011:

Maaliskuu2011:
RiverFlows (yk4)

Helmikuu2011:
Matilda-08 (yk3),AJ (yk3), Miina84 (yk4), Villany (yk1), Minnuska89 (yk 13)


Tammikuu2011: Salaisiahaaveita(yk 2), Ninnu-liini (yk6), Äippää (yk 2), Mirage (yk 4), Talvicci (yk2), Nessu86, Dirty Dancing (yk9-10), Neiti Nöttiäinen (yk3), kikka89, Danone81 (yk3)
 
Viimeksi muokattu:
maria-08, kun sulla on tuollaista taustaa niin sinuna ottaisin yhteyttä ihan gynekologiin, ja yksityiselle ajan saa luonnollisesti helpommin kuin julkiselle. Hän voi lähettää sinut jatkotutkimuksiin tarpeen vaatiessa julkiselle puolelle, naistentautien polille. Jokatapauksessa saat lähetteen nopeasti ja tilanteeseen jotain tolkkua. Tää on siis miten itse tilanteessasi toimisin, en halua näissä asioissa IKINÄ minnekään terveyskeskuslääkäreiden vastaanotoille, ainoastaan perhesuunnitteluneuvolaan jos ihan pakko olisi mennä. Normaaliin neuvolaan (lasten/äitiys) ei toimita myöskään soitella, sillä siinä vaiheessa kun sinulle on edellisestä raskaudesta tehty jälkitarkastus, on hoitosuhden neuvolaan katkennut.
Vastauksessani en sitten ottanut huomioon paikkakuntakohtaisia eroja, näin omassa sairaanhoitopiirissäni homma selkeiten toimii.

Alkaisi olemaan tuo min kierto aika täynnä. Mietin jo, että josko pyhästä päätöksestäni kohta lipsahataisin ja ostaisin vaikka huomenna jotain raskaustestin tapaista... Noooh, katsellaan nyt vielä tovi.
 
Mulle vois päivittää kp 1 ja yk6. Kolmas clomikierto lähti sit käyntiin. Jos ei nyt tärppää niin pidän taukoa clomeista... Viime kierrossa oli jo aikamoiset sivuvaikutukset noista. Mut seurantaultran mukaan näyttäis ainakin toimivan.

Tsemppiä piinailjoille!
 
maria: juu samaa sanon ku kamomilla :) Yksityiselle gynelle vaan, itse sain jo seuraavalle päivälle ajan kun soitin. Varattessa kannattaa sanoa jo mikä vaivaa niin tietävät varautua. Itsellä oli jo tuo pco tiedossa ni varasin suoraan ultraukseen ajan. Ja lääkärihän sitten osaa neuvoa oikean lääkityksen kun on tutkinut sinut, noita teroluteja saattaa myös joutua syömään eri annoksia joten tutun kautta ei kannata enään lähteä ottamaan reseptiä :)
Terveyskeskuksen kautta en edes tiedä kauanko pitäis odottaa, luulen että kauan sillä eka vissiin mentävä "normi" lekurille joka sitten ohjaa gynelle, voin olla väärässäkin sillä minen myöskään menis sinne tämmösissä asioissa :D
Tietenkin sitten voi tulla toinen ääni kelloon jos tämä raskautuminen pitkittyy, onhan julkisellakin puolella luultavasti ihan hyvät lapsettomuushoidot mutta jonot varmasti pitempiä. Pitää vaan nyt toivoa ettei tarviis semmoseen ryhtyä vaan alkais oma kroppa toimimaan :)

Apua kun monella jännät päivät menossa, tsemppiä :D
 
Joo, meillä jos hakeutuu ihan terveyskeskukseen gynevaivoja valittamaan, niin eihän täällä ota vastaankaan muut kuin yleislääkärit, nekin jotain joko juuri valmistuneita, venäläisiä tai elämäänsä kyllästyneitä ikäloppuja raaskoja. Tosin noista jos valita pitää, kannattaa valita juuri valmistunut jolla on intoa tutkia! Venäläiset ja vanhat lääkärit ei paljon eteenpäin lähettele, venäläiset eivät viitsi kieliongelmien takia paljon lähetteitä kirjotella eivät usein edes tiedä että minne lähettää, ja vanhat lääkärit eivät sitten vaan viitsi kun muutenkin hukkuvat kaikenlaisiin todistusten ja lausuntojen kirjoitteluhommiin. Terveyskeskus ei oikein hyviä lääkäreitä kiehdo. Sitten taas naistentautien poliklinikalle erikoissairaanhoitoon, oikean gynekologin vastaanotolle tarvitsee juuri sen lähetteen. Helpompaa on katsoa gynekologi suoraan kenen vastaanotolle haluaa mennä ja varata aika (todennäköisesti sama lääkäri ottaa vastaan sitten siellä erikoissairaanhoidossakin). Toki siinä kohtaa joutuu varautumaan sitten myö siihen vähintään satasen loveen lompakossa...


Ja elellään sitten normimittaisen kiertoni viimeistä päivää, ja voin kertoa, jännittää KOVASTI! Yleensä tähän aikaan jo vähän tuhruttaa, mutta toistaiseksi ei mitään!
Voi että, haluaisin niin kovasti olla taas raskaana...
 
Viimeksi muokattu:
Kiitokset tellervolle ja kamomillalle vastauksistanne =)
En vielä tiedä itsekkään että mitä tässä tekisi, kun mies ehdotti että oottasin kun 2½-viikon päästä on työterveystarkastus ja ottasin siellä puheeks tän asian ja kysyisin heiltä että kannattaako edes kunnalliselle puolelle yrittää saada aikaa vai soittaisinko sitten suoraan yksityiselle. Toisaalta en taas malttaisi odottaa tuota aikaa, mutta ainakin halvemmaksi voisi tulla odotella sitä käyntiä ja sitten rupeisi varailemaan aikaa esim sinne yksityiselle..Itse kyllä haluaisin suoraan tuonne yksityiselle koska luotto kunnalliseen puoleen kaikin puolin on mennyt jo vuosia sitten, mutta toisaalta taas pelottaa että jos yksityisellä käynnistä tuleekin jumalaton lasku, netistä kun ei mitään hintoja meidän terveystaloon näy ja kun en edes tiedä mihin kaikkiin tuossa pitäisi sitten varautua, että onko pelkkä käynti vai tekeevätkö vaikka ultrausta vai mitä kaikkea tuohon nyt voisikin kuulua..ja soittaminenkin on melkein yhtä tyhjän kanssa koska menee suoraan ajanvaraukseen mistä varataan aikoja joka puolelle ja he vain varaavat aikoja eivätkä ennenkään ole osanneet hinnoista tarkemmin sano..

Missä ne tämän pinon plussat oikein viipyy?!?! :attn:
 
Mun mielestä sun kannattaa toimia tuon lääkäriajan varaamisen suhteen heti, sillä jos lääkäri suosittelee jotain laboratoriokokeita otettavaksi (esim. kilpirauhaskokeita), ne hoituu työterveyshuollon kautta sujuvasti.

Terveystalolla itse käyvänä tuohon käyntitaksaan kommentoisin, että tokihan lääkärit itse vaikuttavat vastaanottopalkkoihinsa jonkin verran, mutta erot on ilmeisesti aika marginaalisia. 20min vastaanottoaika (joka kesti lähes tunnin) + ultraus (joka on yleensä aika pitkälti perusjuttuja jotka tehdään lähes poikkeuksetta kaikille) jäi mulle maksamaan 107€. Eihän siellä ihan ilokseen joka kuussa ala ravaamaan, mutta muuten mun mielestä ihan "maksettavissa".
 
Sait kamomilla miut vakuuttumaan ja aattelemaan asiaa tosiaan tuoltakin kannalta että suurella todennäkösyydellä ei edes pääse "asiantuntevan" lääkärin luokse , jos menee terveyskeskuksen kautta, koska täälläkin on kamala pula lääkäreistä ja suurin osa sitten ulkomaalaisia joilla ei edes ole riittävää suomenkielen taitoa : /
Joten varasin nyt iltasella tuonne terveystalolle ajan ja vielä samalle lääkärille jonka luona kävin edellisessä raskaudessa varhaisultrassa ja sitten vielä puolen välin tienoilla uudestaa, kun halusin nähdä masun asukkia useammin kuin pelkissä "normi ultrissa" :LOL: Aika tosin meni tuonne 4.4 saakka , mutta varmasti sekin on nopeammin mitä oisin terveyskeskuksen kautta saanut ja tietääpähän ainakin että on varmasti asiantunteva ihminen ottamassa vastaan =) Nyt vaan välillä tulee mietiskeltyä että hätäilenköhän liikaa ja entäs jos se sanookin että menehän vielä kotiin odottelemaan kierron tasaantumista ihan rauhassa...mutta oonpahan ainakin edes yrittänyt, enemmän vaivaisi jos jättäisin tuonne menemättä =)
 
Hei pikkukakkosesta kuumeilevat, täällä olisi yksi "kohtalonsisar" linjoilla!

Esikoistyttöni on 11 kuukautta vanha, ja vauvakuumeen kourissa olen ollut jo jokusen kuukauden ajan. Kuukautiset alkoivat toissapäivänä, joten nyt aloitamme miehen kanssa pikkukakkosen yrityksen oikein kunnolla.

Pääsisikö yksi mamma vielä mukaan keskusteluihin?
 
Täällä ilmoittautuisi uusi vauvakuumeilija. Olen joskus aikaisemmin täällä käynyt jo ilmoittautumassa, mutta vauvahaaveita sitten siirrettiin kuitenkin vähän eteenpäin. Nyt on hormonikierukka poistettu puolitoista viikkoa sitten, ja sen jälkeen alkanut vuoto loppunut.. Olivat ilmeisesti kuukautiset, jotka hormonikierukan poisto laukaisi alkamaan normaalia aiemmin (olisi pitänyt tulla vasta vähän vajaan kahden viikon päästä, mutta lääkärin mukaan luultavasti alkoivat nyt aiemmin..). Nyt sitten jännäilen, että oliko kyseessä tosiaan kuukautiset, ja näin ollen nyt ensimmäinen kierto meneillään, jossa voisi tärpätä :) Saa nähdä, epätodennäköistähän se on, että näin nopeasti onnistuisi...
Meillä ennestään 5-vuotias tyttö... Eli mielellään ketjuun mukaan liittyisin kuumeilemaan, mikäli mukaan mahtuu :)
 
Tervetuloa, vauvaqme. Laitoin sut listalle, jos olet jo laskenut kiertopäiviä tai haluat täydentää tietoja muilta osin niin ilmoittele.

Allekirjoittanut laskeskeli vähän kalenterista viime vuotta ja toteaa, että se onkin jo yk 20 joka tässä nyt sitten pyörähtää käyntiin.
Tuhruvuoto alkoi illalla, eli ei plussaa tässäkään kuussa.

Tää alkaa käymään niin rankaksi että pitäs vaan lopettaa koko pikkukakkosen teko. Yhden lapsen kanssakin on niin helppoa ja vaivatonta. Mutta miten sitä muka osaa...
 
.

Allekirjoittanut laskeskeli vähän kalenterista viime vuotta ja toteaa, että se onkin jo yk 20 joka tässä nyt sitten pyörähtää käyntiin.
Tuhruvuoto alkoi illalla, eli ei plussaa tässäkään kuussa.

Tää alkaa käymään niin rankaksi että pitäs vaan lopettaa koko pikkukakkosen teko. Yhden lapsen kanssakin on niin helppoa ja vaivatonta. Mutta miten sitä muka osaa...
:hug:. Voi surku. Melkein jo ajattelin että sä olisit seuraava plussaaja :(. Tiedän miltä susta tuntuu...

Tervetuloa munkin puolesta vauvaqme :)

ON: Menkat myöhässä, mutta tiedän että se johtuu työstressistä, joten en elättele mitään toiveita enkä testaa. Kuten aiemmin kerroin, tässä kierrossa ei ollut aikaa yritykseen eikä myöskään viime kertaisista pettymyksistä johtuen intoakaan, joten jos raskaana olisin, tästä kierrosta se tuskin olisi. Mutta 99.9999% en ole, joten enpä ole asialle ajatustakaan ennen tätä hetkeä uhrannut.
 
Täällä kanssa perus menkkaoirehdintaa, yöhikoilua ja uskomatonta vitutusta, eli eiköhän ne sieltä taas kertaalleen ala tässä viikonlopun aikana. En viitsi tosiaan edes testejä lähteä hakemaan, ihan rahanhukkaa.
 
Kiitos :)
Nyt tässä pähkäilen, että mitenkähän kierto tässä rupeaa muodostumaan. Menkat olisi pitänyt alkaa 29. - 30. tätä kuuta, mutta verenvuoto alkoikin runsaana kierukan poistoa seuraavana päivänä (viikko sitten torstaina). Vuoto oli sen verran voimakasta, että huolestuin siitä, kun sanottiin, että poisto voi korkeintaan tiputtelua aiheuttaa. No lääkäri oli sitä mieltä, että poisto olisi voinut laukaista kehon oman hormonitoiminnan, että menkat siirtyivätkin alkamaan jo näin paljon aikaisemmin.. En kuitenkaan oikein ymmärtänyt, että pitäisikö kierron tästä nyt rytmittyä tasaisesti, eli nyt laskisin tämän vuodon mukaan normaalin kiertovälin 27-28 pv, vai heittääköhän tämä nyt sitten kierron ihan sekaisin... Olen miettinyt, pitäisikö jotain ovis-testejä tehdä, kun muuten tuntuu ainakin tässä kierrossa aika arpapeliltä...
Miten teillä muilla, onko tällaisesta kokemusta jos on ollut hormonikierukka ja se poistettu?
 
********maanantai 28.3. 2011************



PIINAILIJAT:
(näillä kuumeilijoilla kiertopäivissä mennään jo yli normaalin kierron tai pitäisi kahden viikon sisällä tulla plussa tai menkat)

Kellukka..................poika 03/08...................kp 54/28-31 *yk 5
Viola80...................tyttö.............................kp 51/31 *yk3
Aurora81................esik. 08/09.....................kp 49/30 *yk7
Maria-08..................esik. 12/08....................kp 55/37 *yk2
Heidi-80..................poika 08/08....................kp 45/27-34 *yk 7
Pistepirkko..............tyttö 12/07.....................Kp 32/28 *yk 8
Vouhis....................poika 01/03...................kp 27/27-28 *yk 5
Nauruprinsessa........poika 09/08...................kp 27/28 *yk 3
Emmuska10.............tyttö 02/10....................kp 26/28 *yk 1
valle........................esik. 06/08....................kp 26/30-35 *yk 8
oohlalaa..................esik. 03/08....................kp 26/X *yk 1
Sannuli88...............tyttö 05/10.....................kp 23/30 *yk 3
Neiti Näpsän äiti......tyttö 10/08.....................kp 24/32 *yk 3
inskun....................tyttö 04/09.....................kp 17/28 *yk 2
Toimistomyyrä........tyttö 01/07.....................kp 14/26-28 yk 3

MUKANA MYÖS:
(kierto aluillaan, alle puolivälin.)

Ando......................poika 04........................ kp 11/28 yk 4
aliisa10...................poika 07/10....................kp 10/X *yk1
Tiitulainen...............tyttö 06/09.....................kp 9/28 *yk 7
magda....................tyttö 11/09.....................kp 7/31 *yk 6
Tyllerömamma........tyttö 04/10.....................kp 7/X *yk 1
Kinkula...................poika 09/09....................kp 1/28-34 *yk 10 (4)
Taikapapu...............tyttö 4/10.......................kp 3/30-60 yk 7
Kamomilla -81........ tyttö 12/08.....................kp 3/42 *yk 20
vauvaqme...............tyttö -06.........................kp X/X *yk1
LittleStar.................tyttö .............................kp X/X *yk0
Hannaliina...............tyttö 05/10.....................kp X/X *yk0





TAUSTAILEMASSA:
Hoodrat
ellen-......................poika 11/09
Myrskytuulii.............poika 11/06
Tash......................esik. 05/10
Viuhti10..................esik. 03/10.
Lara--....................poika 09/10
orkidea-.................tyttö 12/10
Maira.................... poika 06/10
Astre.....................tyttö 06/09
Aiska.....................poika 01/08
tellervo.................esik.08/07



PLUSSANNEET 2011:

Maaliskuu2011:
RiverFlows (yk4)

Helmikuu2011:
Matilda-08 (yk3),AJ (yk3), Miina84 (yk4), Villany (yk1), Minnuska89 (yk 13)


Tammikuu2011: Salaisiahaaveita(yk 2), Ninnu-liini (yk6), Äippää (yk 2), Mirage (yk 4), Talvicci (yk2), Nessu86, Dirty Dancing (yk9-10), Neiti Nöttiäinen (yk3), kikka89, Danone81 (yk3)
 
Viimeksi muokattu:
Se ois taas sunnuntaipäivä ja valmiiks jo masentaa alkava työviikko : / oispa ihanaa jos saiskin jäädä mammalomalle eikä tartteis välittää töihin menosta :LOL:

Ensi viikolla jo vaihtuu kuu, eli missä hitossa ne tämän pinon plussat oikein viipyy :confused:

ON: ei mitään uutta, pari päivää tuli ihan hulluna valkovuotoo ja semmosta oikein kirkkaan kiinteen limasta ja meninkin hämilleni että oisko siinä muka voinu olla ovulaatio kun kaikki aina niistä limoista puhuu?! mutta jos olikin niin ei kyllä mitään tietookaan hyödyntämisestä, koska on jotenkin ollut niin väsyttävä viikonloppu, kun aamulla on jo klo 5 aikoihin herännyt ilman sen kummallisempaa syytä : / mutta onneksi viikon päästä on se lekuriaika ja tietty miun tuurilla menkat sattuu just sillon alkamaan :D
Mites jos ne sattus ultraamaan niin tapahtuuko se mahanpäältä vai sisäteitse? kun alkuraskauden ultrathan ainakin miulla on aina tehty sisäteitse, mutta näkeekö mahan päältä tuommosia kiertoon liittyviä juttuja?
 
Heippa kaikki!!

Minäkin voisin liittyä tähän teidän ketjuun. Laitetaas ensin tiedot: Taikapapu, tyttö 4/10, kp 3/30-60 yk 7.

Esikoisen yrityksen aikaan kirjottelin lapsettomien ketjussa, mutta luomusti tyttö lopulta sai alkunsa n. 1½ vuoden yrityksen jälkeen. Kakkosta on toivottu oikeastaan heti esikoisen syntymän jälkeen. Menkat alkoi, kun tyttö oli 3kk, vaikka täysimetin. Edelleen imetän (myös yöllä), joten en ole ihan varma ovuloinko lainkaan. Kierto on hyvin epäsäännöllinen 30-60pv, joka myös tukee ajatusta, että ovulaatiota ei varmaan ainakaan joka kierrossa tule. Tässä nyt kuitenkin 1-2kk sisään ollaan lopettelemassa ainakin yöimetyksiä, niin jospa sitten ottaisi ovulaatiotestit käyttöön.

Yk on tuo 7, mutta tosiaan aika TJOT meiningillä ollaan menty, kun ei siitä ovulaatiostakaan ole varmuutta.

Täällä on muitakin voimikselta. Heh, ei taida esikoisen päiväuniaikaan olla muuta tekemistä, kun roikkua näillä foorumeilla. :xmas:
 
Viimeksi muokattu:
Kamomilla: Kunhan ehdit päivittelemään, niin minut voi siirtää taustailijoihin...Niin mielelläni olisin jo aktiivisempi jäsen, mutta ei näytä kuukautiskierto käynnistyvän vielä, vaikka imetys on vähentynyt. Täytyy ottaa vaan rauhassa ja nauttia ihanan esikoisen kanssa touhuilusta. En halua tästä stressiasiaa, vaikka vauvakuume jo kolkuttelee...:)
 
Onnea Pistepirkko!! :) Olikos minkälaiset oireet, tiesitkö että olet raskaana ennenkuin testin jo teit?

ON: joitain oireita on havaittavissa..väsymystä ym. mutta varmaan taas vaan ns. kuviteltuja oireita! : /
 

Yhteistyössä