pitääkö jokaisella lapsella olla oma huone?

  • Viestiketjun aloittaja "jaana"
  • Ensimmäinen viesti
Meillä on aina ollut jotkut tenavista samassa huoneessa, nykyään niin että pojat on samassa, tyttö omassa ja tissiapina meidän kanssa. Isomman talon hankinta edessä parin vuoden sisään, mutta todennäköisesti silloinkin kaksi nuorinta saavat jakaa huoneen...ehkä meidän perhekin kasvaa vielä tästä ja edelleen vanhemmat pojat jakavat huoneen, kuten nytkin ja sitten kaksi nuorinta jakavat huoneen..katsotaan nyt :)
En todellakaan usko, että täytyy olla oma. Minusta on riittänyt se, että on mahdollisuus omaan rauhaan, omaan tilaan ja omiin tavaroihin. Tämä onnistuu siis jakamalla tilan mahdollisimman fiksusti.
 
miw
Me on lähdetty siitä, että kouluikään mennessä jokaisella lapsella pitää olla oma huone tai soppi. Itse on eletty oma nuoruus sisaruksen kanssa samassa huoneessa ja kaivattu molemmat sellaista omaa rauhaa, että voi vetää oven kiinni. Tulevalle ekaluokkalaiselle teimme oman huoneen pienentämällä meidän makkaria ja vaatehuonetta. Jos lisää lapsia tulee, pitää isännän mukaan sitten rakentaa lisäsiipi ;)
 
Ei tarvitse kaikki omia huoneita. Tosin teini-iässä ei ehkä tyttö ja poika ainakaan tykkää olla samassa huoneessa, jos ei ole väliseinää (sellaista sermiä). Myöskään todella suurella ikäerolla en laittaisi samaan huoneeseen.
 
No sehän riippuu ihan lapsista ja ikäerostakin. Meillä pojat (10v ja 5v) ei ole koskaan tulleet toimeen samassa huoneessa, just tuon ikäeron takia. Mulla itsellä oli aina oma huone, ja teininä koko yläkerta omassa käytössä, mutta kai sitä olis tottunut jos olis ollut pakko jakaa huone sisaruksen kanssa.
 
Ei pidä. Meillä tytöt jakaa huoneen, heillä tosin ikäeroa pikkasen päälle vuosi. Jos tarvetta kun ovat vanhempia huoneeseen voi tehdä väliseinän tms. nyt ovat 9v ja vajaa 8v. Pojalla on oma huone joka vajaa 6v ja nuorin on kohta 10kk joka jakaa huoneen uuden tulokkaan kanssa, ikäeroa tulee 1v4kk joka sama kun vanhimmilla muksuilla. Sekin huone on sen verran iso et jos tulokas poika mahdollisesti tämä 10kk tyttö saa sitten nykyisen pojan huoneen ja iso lastenhuone menee poikien kesken. Siihen tosin vielä aikaa :D
 

Yhteistyössä