Piti tehdä pentuja koiralla mutta prkl vedin herneen nenään!!

  • Viestiketjun aloittaja "koiruus"
  • Ensimmäinen viesti
"koiruus"
Lopetin koko prosessin siihen.rupesi uroksen omistaja jotta mun koira on liian lihava kun saa 3 ruokaa päivässä!eläinlääkärissä labbikseni on ollut siis tarkistuksissa ja siellä juuri kehuttu jotta on hyvässä painossa ei liikaa eikä liian vähän.
koko homma alkoi siitä kun sanoin etten anna koiraani heille jotta uros sais tulla tänne kun sain kuulla että heidän labbis saa vain 1 ruuan päivässä eli 3dl muroja ja olen nipo joo,ei minusta koiraa voi yhtäkiä heittää 3 ruuasta 1 ruokaan,eihän ihminenkään elä 1 ruualla päivässä vaiko elääkö??
 
No muuten ottamatta kantaa asiaan niin monet koirat saa vain yhden ruoan päivässä, mä oon ruokkinut yleensä kahdesti.
Mutta kukin tyylillään ja koiran mukaan. Jollekin sopii 1 ruokailukerta, toiselle 4 pienempää ateriaa. Kumpikaan ei ole väärin tai rääkkäystä.
 
"koiruus"
No muuten ottamatta kantaa asiaan niin monet koirat saa vain yhden ruoan päivässä, mä oon ruokkinut yleensä kahdesti.
Mutta kukin tyylillään ja koiran mukaan. Jollekin sopii 1 ruokailukerta, toiselle 4 pienempää ateriaa. Kumpikaan ei ole väärin tai rääkkäystä.
Jokaiselle tavallaan joo.
Tekisi mieli laittaa uroksesta kuva sillä mielestäni niiden koira on aivan liian laiha kun maha lommollaan ja kylkiluita tuntuu.
eikö labbis kuitenkin että ei luita pitäisi näkyä tai yleensä koirilla/eläimillä vai olenko vain hysteerine tässä asiassa?
 
"joo"
Miksi ihmeessä aikuinen koira saa ruokaa 3 kertaa päivässä?
Koirallakin pysyy verensokerit tasaisempana kun saa kolmesti päivässä, yhden sijaan. Kuten ap:kin sanoi että harva ihminenkään syö kerran päivässä.
En tiedä onko ap:lla käyttölijainen harrastekoira, vai jotain muuta, mutta niiden käyttökoirien on hyvä osata hommat myös täydellä vatsalla. Aika moni kouluttaa nälän avulla, mutta joissakin lajeissa on tosiaan tarpeen osata toimia muutoinkin.
 
"joo"
Unohdin edellisessä kommentoida alkuperäistä asiaa, eli lietsomatta isompaa riitaa, sanoisin että jos uroksen omistaja on yhteistyökyvytön jo ennen astumista ja sopimuksia, on syytä jättää asia siihen. Saa olla aikamoinen huippuyksilö jolla astuttaisin, jos henkilökemiat ei kohtaa omistajan kanssa.
 
"koiruus"
meidän narttu on ihan mettästyskoira eli ei näyttelyissä muissa käydä.pentueesta piti jäädä yksi itselle mutta kyllä sen ennemin menee ja ostaa kuin alkaa nahistelemaan,harmi vain kun niin pirun hyvät geenit tuolla nartulla jos oli periytynyt.
 
"joo"
[QUOTE="koiruus";26184588]meidän narttu on ihan mettästyskoira eli ei näyttelyissä muissa käydä.pentueesta piti jäädä yksi itselle mutta kyllä sen ennemin menee ja ostaa kuin alkaa nahistelemaan,harmi vain kun niin pirun hyvät geenit tuolla nartulla jos oli periytynyt.[/QUOTE]

Ihan rauhassa katselet, josko löytyisi joku muu uros.
 
Donatella
Meillä nirso ja pienruokainen syö kerran päivässä. Silloinkin meinaa jämät jäädä kuppiin vaikka kuinka olis piimää taikka hippasin jotai kastiketta. Ja hoikka on eli lisää lihaa pitäs saada, mutta kun ei syö niin ei syö.
 
Blue
Susikaan ei syö kuin kerran päivässä. Ihmisen ja koiran ruoansulatus on ihan erilainen.

Ja jos koiralla harrastetaan vähääkään enemmän niin riskis vatsalaukun kiertymään kasvaa jos saa ruokaa suoritusten välissä.

Meidän canicross-koira saa ruoan vain kerran päivässä illalla ja sulattelee sen kaikessa rauhassa yön aikana jotta on taas terässä harrastaa seuraavana aamuna eikä tarvitse pelätä "mahanpuruja".
 
"nipo"
Enpä ole vielä ikinä kuullut moisesta järjestelystä, että uros tulis nartun luo. Aina on ollut niin että se narttu viedään uroksen tykö ja ei siihen mene montaa päivää, kun lasket tarkasti päivät niin ei tarvi ku yhtenä päivänä käydä "treffeillä".
 
"vieras"
[QUOTE="nipo";26188498]Enpä ole vielä ikinä kuullut moisesta järjestelystä, että uros tulis nartun luo. Aina on ollut niin että se narttu viedään uroksen tykö ja ei siihen mene montaa päivää, kun lasket tarkasti päivät niin ei tarvi ku yhtenä päivänä käydä "treffeillä".[/QUOTE]

Veit sanat suustani, me ollaan aina nartun kanssa menty kylään ja jos on ollut kauempana niin ollaan oltu nartun kanssa vaikka hotellilla yötä ja ne on sitten treffannu parina päivänä.

Metsästyslinjainen lapukka on kyllä ihan erinäköinen kuin näyttelylinjainen. Onko sun koirallasi ees mitään terveystarkastuksia tehty? Lapukoilla kun on hyväksyntään tehtävä ainakin lonkkakuvaus ja silmäpeilaus - viissiin kyynerpäätkin ainakin suositellaan.
 
Blue
[QUOTE="vieras";26188542]Veit sanat suustani, me ollaan aina nartun kanssa menty kylään ja jos on ollut kauempana niin ollaan oltu nartun kanssa vaikka hotellilla yötä ja ne on sitten treffannu parina päivänä.

Metsästyslinjainen lapukka on kyllä ihan erinäköinen kuin näyttelylinjainen. Onko sun koirallasi ees mitään terveystarkastuksia tehty? Lapukoilla kun on hyväksyntään tehtävä ainakin lonkkakuvaus ja silmäpeilaus - viissiin kyynerpäätkin ainakin suositellaan.[/QUOTE]

Ja eikös metsästyslinjaiset ole pienempiä ja sulavia ja ketteriä. Näyttelylinjaiset taas enemmän niitä tankki-tyyppisiä tasapaksuja.
 
A&O
Ehkä jollain labbiksella ei tarvi luiden näkyä,mutta kyllä jokaikisellä koiralla niiden pitäis tuntua kun kokeilee,ilman kauheeta painamista ja hakemista.....monet labbikset vaan on ihan sairaan lihavia kun niiden "kuuluu" olla sellasia...Hyvin treenattu käyttölinjanen labbis on kaunis ja mun mielestä sellanen mikä labbiksen kuuluis ollakkin.
 
  • Tykkää
Reactions: _Pigeon_ ja Tepadj
hetrh
[QUOTE="koiruus";26184529]Jokaiselle tavallaan joo.
Tekisi mieli laittaa uroksesta kuva sillä mielestäni niiden koira on aivan liian laiha kun maha lommollaan ja kylkiluita tuntuu.
eikö labbis kuitenkin että ei luita pitäisi näkyä tai yleensä koirilla/eläimillä vai olenko vain hysteerine tässä asiassa?[/QUOTE]

No jos koiralla ei tunnu kylkiluut, niin koira on liian lihava.
 
"vieras"
Ja eikös metsästyslinjaiset ole pienempiä ja sulavia ja ketteriä. Näyttelylinjaiset taas enemmän niitä tankki-tyyppisiä tasapaksuja.
Juu metsästyslinjainen on enemmän mallia "vinttikoira" ja näyttely taas tuo tankki ;) jos on metsästyslinjaisia katsellut niin tuo näyttelylinjainen vaikuttaa kyllä lihavalta.
Valitettavasti näin on päässyt käymään.
Onneksi kaikissa noutajaroduissa ei vielä ole näin selvää "kahtiajakoa" vaan jos koira toimii metsällä niin se kelpaa myös ulkomuodollisesti rotumääritelmään ja toisinpäin.
 
"höh"
Mulla on labukka ja se saa yhden ruuan päivässä noin kuutena päivänä viikossa. 20 vuotta on tälleen mennyt labukoiden kanssa. Useimmat labukat on niin ahneita ruualle, että ne lihoo todella helposti. Näyttelykehässä kiertävät labukat ovat järkijään lihavia, vaikka omistajat muuta väittävätkin. Erään mukaan heidän koira oli niin lihaksikas että kylkiluiden päälläkin oli lihasta(läskiä se on). Kun sulla on tuo tietämys muutenkin hakusessa niin parempi on että pentue jää tekemättä. Onpahan edes yksi "kun pitää se yksi pentue tehdä että koira saa tuntea äitiyden ilon eikä tule kohtutulehdusta" pentue vähemän.
 
älytöntä
Mikä siinä on, että pitää teettää niitä pentuja? RAHA??? Haluat tienata koirallasi?
JÄTTÄKÄÄ NE ASTUTUKSET OIKEILLE KASVATTAJILLE, JOTKA ASIASTA JOTAIN YMMÄRTÄVÄT!
 
"Sirkkeli"
Muuhun en ota kantaa kuin ruokintaan. Mun koira ei suostu syömään kuin kerran päivässä. Vaikka liikutaan jumalattomasti. On niin pirun nirso piski, että usein jää se kertakin syömättä, jos ei laita jotain tosi sen mielestä tosi herkkua kotiruokaa mukaan.
 
vierassss
Meillä koirat syö vaan kerran päivässä ja aina illalla, koska jos saavat ruokaa vaikka aamulla, oksentelevat pitkin päivää, kun liikkuvat. Tähän on tultu monen yrityksen ja erehdyksen kautta. Kolmesta koiradta vain yhdellä on taipumusta oksenteluun, mutta tasapuolisuuden nimissä (ja oman urakan pienentämiseksi) kaikki saavat ruokansa illalla.
 
"joku"
Miksi ihmeessä aikuinen koira saa ruokaa 3 kertaa päivässä?
No meillä koira saa ruokansa kolmessa annoksessa. Eihän se nyt tietenkään saa kolminkertaisesti ruokaa päivässä, vaan se päivän ruoka-annos on jaettu kolmeen osaan. Ja syy on se, että jos sillä maha tyhjenee liiaksi, niin se oksentelee sappinesteitä, varsinkin aamuyöllä/aamulla. Tai sitten jos on pitkä väli ja syö ruokansa, niin saattaa oksentaa sen ruan. Tällaista ei tapahdu kun saa säännöllisesti n. 4-12 h välein ruokansa, eli aamulla, iltapäivällä ja illalla.
 

Yhteistyössä