Pitkästä imetyksestä...

jatsi
Meillä imetys kesti 1v ja1kk. Pikku hiljaa vähensin päiväimetystä ja imetin edellee a+i ja yöllä. Yritin päivällä aina keksia muuta tekemistä kun alkoi paitaa repimään. Ei sitä montaa päivää kestänyt. Sitten jätettiin lopulta loput imetykset pois. nostettiin aina yöllä sängystä kun halus rintaa. Ei oo oikeestaa pyytänyt sen jälkee rintaa vaikka tyttö oli tosi tissifriikki. Kaiken kaikkiaan helposti meni meillä. Voi olla, että se on yleensä kovempi pala äidille kuin lapselle. Olisin jatkanut vielä imetystä,jos yöt ois ollut rauhallisempia. :)
 
Tästä mäkin olisin kiinnostunut tietämään. Poika 1v4kk ja todellinen 'tissifriikki' : ) Mulla alkaa työt ja pojalla päivähoito, joten päiväimetykset jää pakostakin pois. Mahtaakohan aamu- ja iltaimetyksistäkin päästä 'eroon' sen jälkeen helpolla. Ja ei tarvi kirjoittaa vastauksia tyyliin: "sairasta imettää noin isoa lasta etc." Tämä tyyli on sopinut meille tähän asti.
 
Meillä on just se hankaluus et neiti on oppinut nukahtamaan imettäessä (oma mokani), on just lisätty iltasatu iltarutiineihin jos sitä kautta päästäis vaivihkaa irtautumaan. Päivät meneekin usein jo ilman kun on touhua.
Ei mulla mitään hoppua oo lopetella, jos sit 2v viimestään...
=) =) =)
Aurinkoista viikonloppua kaikille!
 
Heip!

Ihana lukea, että teitä on muitakin, jotka vielä imettää yli vuoden ikäistä lasta! Meillä poika 4/04 ja tottunut nukahtamaan rinnalle, yöllä ottaa vielä maitoa muutaman kerran. Päivällä ei yleensä enää tissitellä. Ajatelkoot muut mitä hyvänsä, jatkan imettämistä ainakin toistaiseksi!!
:heart:
 
Jännä lukea muitten maitovampyyreista, kun meidän vaava ei oo koskaan pitäny tissiä muuten kun pikaruokana. Olisin kyl halunnu imettää ja antaa useemminkin mut ei halunnut. Kokonaan vierottu 9,5kk kun tulin raskaaks ja maito väheni ja maku kenties muuttu. Ei halunnut rintaa enää. Yhyy! Kova pala mulle, mut tyttö ei hätkähtäny. Täytyi opetella tuttipullosta syönti ja nyt meil on (kirottu) unipullo sitten sen tissin tilalla... Mut tän seuraavan kans imettelen pitkään jos kaikki onnistuu ja hyvin menee. Oikein taidan toivoa, että kunnon maitotyttö tai poju tulis. :heart:

Onnea teidän imetyksillenne. Jatkakaa jos hyvällle tuntuu. Ja jos päiväimetykset jää, niin aina voi a + i imetyksillä mennä. Meillä mentiin ihan raskuden alussa niin. Lapsen tahdosta sekin siis meillä.
 
merika
Heips. meidän tissihirmu unohti herätä aamutissille ja niin se sitten loppui. Neiti on nyt 1v 3kk ja edelleen on onnensa kukkuloilla kun näkee tisun ja käsi on välillä tiukasti paidan alla jos itkuttaa ja saattaa neiti joskus näykkäistäkkin. leikkiä. kun neiti oli 1v. ajattelin ettei hän ikinä luovu tisusta ja niin me jatkettiin, kun ei oo tuttia eikä pulloo niin tisu on kaikki kaikes. Mut sit olin kaks yötä pois kotoa ja sillon päätettiin lopettaa yötissittely, neiti kerran yössä heräs ja sit sai ja taas nukuttiin. Sit päätin et aamulla vaan, iltatissittely oli jo jäänyt ennen pois, pienempänä nukahti vain tissille. Iskä laittaa nukkumaan, ja hyvin menee. Sitten tosiaan tyttö alkoi aamusin nukkumaan sinne 10-11.00 eikä yherännyt 7.00 syömään ja kun aamulla vain sai niin piti odottaa seuraavaan, ja taas nukuttiin. Toki me lopeteltiin koko heinäkuu, pikku hiljaa ja välillä taas sai kun oikein sitä kaipas. Maidon tulo hiipui kans hiljalleen, en tiedä muuttuuko maku, vetisemmäks tai jotain - et lapsi ei enää haluu. Sillon kun vähennettiin, huomasin että neidillä on nälkä, siksi hän tunkee paidan alle ja aloin suiurentaa ruoka-annoksia ja tarjoin velliä aluksi tissin sijaan. Onnellista, kun tyttö loprtti näin kuin melkein itsestään. Syksyllä joudun olemaan viikonkin poissa ja olisi tytölle liian rankkaa jos sekä äiti että se ainoa lohtu olisivat poissa. Näin meillä. Jotenkin haikea olo, se oli sellaista tosi läheistä, nyt lapsi on jo itsenäisempi.. mutta meijerit on kiinni, avataan sitten kun saadaan toinen tissihirmu joskus tulevaisuudessa. Tsemppiä kaikille, tarjotkaa ruokaa ja juotvaa tisun sijaan, jos olette aikeissa himmata.
 
Meillä kuopuksen kanssa imetyksen lopetus oli kaikista helpointa, vaikka häntä pisimpään imetin. Muiden imetyksen olen lopettanut reilusti ennen ensimmäisiä synttäreitä, mutta kuopusta imetin n.1v3kk ja ilmeisesti aika oli just oikea lopettaa. Lapsi ei protestoinut mitenkään lopettamista, vaan ekasta illasta alkaen nukkui kiltisti omaan sänkyynsä ihan ilman maitoa. =)
 
Siirukka
Imetin nuorimmaista 1v10kk asti. Sitten tyttö lähti muutamaksi päiväksi mummolaan ja siihen loppui tissuttelut. Kyseli vielä pitkään tisua, mutta yllättävän hyvin meni. Mielestäni näihin kaikenlaisiin vieroituksiin pitäisi lähteä reippaasti, yleensä vanhempien pelko vieroituksen onnistumisesta on suuri ja homma hoituu kuitenkin suhtkoht helposti.
 

Yhteistyössä