Plussa kaakkois-Aasiassa - ruokavaarat?!

  • Viestiketjun aloittaja Happy
  • Ensimmäinen viesti
Happy
Olemme parhaillamme muutaman viikon matkalla Kaakkois-Aasiassa ja pari päivää sitten tuli iloinen yllätys - plussa testiin! Jee! Olen tosi onnellinen, mutta samantien tuli pieni hätä ruuasta, ja sen turvallisuudesta sikiölle.

Onko kukaan matkaillut Thaimaassa/Laosissa/Vietamissa/Kamputseassa ihan alkurasaskauden aikaan? Mitä ruokia varoitte? Tiedän perusjutut mitä varoa, mutta täälläpäin maailmaa ei kylmäketjuun voi luottaa, joten periaatteessa riskit ovat suuremmat. Onko sikiölle vaarallista, jos saa turistiripulin? Tiedän,että listeria on tosi vaarallinen, mutta mahatautien taustalla lienee usein muitakin bakteereita.

Olen ajatellut siirtyä kokonaan kypsennettyyn kasvisruokaan (siis jättää kalat ja lihat pois, koska lihoja ainakin myydään täällä keskellä toreja 30 asteen helteessä) ja jättää myös jääpalat pois juomista. EHkä myös jonkun muun kuorimat hedelmät.

Jos jollain olisi kommentteja, eli kokemusta matkustamisesta ei niin hygieenisessä maassa alkuraskauden aikana, ottaisin kiitollisena neuvoja vastaan. Matkaa jäljellä joitain viikkoja ja yksi taannoinen keskenmeno Suomessa takana...
 

Yhteistyössä