Pohjois-Karjalan odottajat

Rosetalle "hieman" myöhästyneet onnittelut prinsessasta! :heart: Te oottekin päässy jo tiukasti vauva-arkeen kiinni.
Kiva muuten kuulla, miten muiden koirat on vauvoihin suhtautuneet. Meilläkin kun on tuo (tällä hetkellä rukkasiksi joutava karvakasa!! Karvanlähtö.. Do I need to say more?!) poitsu olemassa ja välillä aina mietityttää, miten se Ransu vauvan tuloon suhtautuisi... Tuo on kyllä sinänsä aika itsenäinen elukka, että en usko sen olevan mitenkään kovin kiinnostunut vauvasta. Eiköhän me pärjätä... ;) Yks "huoli" tosin miehellä on: Vauvahan on ihan karvassa, sitten kun alkaa liikkumaan. Meillä pitää kuulemma sitten imuroida kaks kertaa päivässä... ;)

Me käytiin viikko sitten taas ultrassa ja nyt saatiin katottua sitä sydäntäkin paremmin. Huh, hyvältä siellä näytti. Kipsu kasvaa ihan viikkojaan vastaavasti, painoarviota silloin 24+2 oli 740g.
Lääkäri kattoi myös miun kohdunsuun tilanteen, kun parina päivänä ennen ultraa masu meni ihan kivikovaksi ja araksi. Mutta kiinni on paikat ja kaulaa jäljellä, olikohan 3,7 cm... Kuulemma kohtu vaan harjoittelee.

Vehkeitään Kipsu ei taaskaan juurikaan esitellyt, mutta vähän lääkäri lupaili meille ujoa tyttöä... :heart: Seuraavan kerran mennään ultraan 28+2, eli kolmen viikon päästä. Sitten varmaan jo kahden viikon päästä seuraava kun mahdollisen makrosomian merkit alkais jo näkyä...

Töissä oon joo ollu ja ihan hyvin jaksanut. Flunssaa piteli pari vkoa sitten, mutta muuten vointi on ollu hyvä. Hemppari tipahti alle sadan ja sitä nyt kyttäillään, mutta olo on kuitenkin paljon energisempi kuin mitä raskauden alussa, jolloin hempparikin oli vielä 110 paremmalla puolella.
Ens viikko ois vielä töitä, sitten syysloma ja sen jälkeen seittemän vkoa töitä ennen äitiyslomaa. Lomapäiviä ois vielä pidettävää yhden vkon verran, eli ei tässä nyt kamalasti enää oo. ;)

Tuntuu kyllä ihan uskomattomalta olla tässä ja raskaana. Tuntea vauvan potkiskelut. Välillä sitä ihan täytyy nipistää itteään että onko tää nyt vaan unta... mutta ei, kyllä tää ihan totisinta totta on. :)
 
Mammulinos: Mies jäikin saikulle nyt pariksi viikoksi ja pitää sen jälkeen viimeisen viikon isyyslomaa, joten menee vasta marraskuun alussa töihin. Pitää katsella sitä kyläilyä vasta sitten niin saadaan rauhassa porista, kun ei ole mies jaloissa pyörimässä.

Kipinäkenkä: Hienoja kuulumisia ja kyllä varmasti Ransu hyvin vauvan ottaa vastaan ja eihän se haittaa jos vähän on karvoja. Miun kaverilla on nöffi ja sieltä lainaan saaduissa vauvan vaatteissa on vieläkin karvoja vähän vaikka on pesty:)
 
No moikka!!!

Ompas taas pitkä aika kun tänne on viimeks kirjoteltu. Itelläki on ollu niin jotenki paljon tekemistä ettei oo koneelle ehtiny. Lapset vievät kaiken mahdollisen ajan...ja vielä vähän ylimäärästä jos mahollista.

Meillä on neiti kasvanu kovaa vauhtia. 4kk on tytöllä ikää. Huomenna oliskin 4kk neuvola..saa nähä joko paino on kivunnu lähemmäs kymmentä kiloa. (viimeks oli jotain 7 ja risat). On niin painava junttura ettei jaksa kovin kauaa sylissä pitää.
Kääntyy mahalleen oikeelle puolelle helposti..ja joskus vahingossa pääsee vielä selälleen ja vielä kerran ympäri. Käsien varaa itteensä nostaa ja pyllykin nousee masullaan ollessa. Eli siis odotellaan päivää millon tyttö lähtee liikkeelle.
Ruokaa menee jos jonkinlaista...perunaa, porkkanaa, maissia,kukkakaalia, parsakaalia,mustikkaa,puolukkaa,aprikoosia,mangoa......ja noista tietenkin "herkut" paremmin kun kasvikset.
Yksi hammas on putkahtanu alas ja niitten kans on itketty jo useana päivänä. Toista hammasta odotellaan...on ihan hetken kysymys millon se tulee näkyviin.

Ens viikolla olis pojan 3-v synttärit. Kovasti odotellaan traktorikakkua.. :D
Pitäis rueta miettimään mitä sitä tarjottais synttäreillä...

Herättiin niin aikasin että tyttö on huudosta päätellen pantava nukkumaan,,,,

toisella kertaa lisää...
 
Mammulinos: Iso neiti siellä jo ja syökin jo paljon kaikenlaista:)

Tälläkin aika kuluu hirmuista vauhtia ettei meinaa perässä pysyä. Kumma juttu miten noin pieni ihminen voi järjestää niin paljon tekemistä:D. Arki sujuu kyllä edelleen mallikkaasti eikä neiti juuri turhia huutele. Parina yönä on jo nukkunut 5-6 tuntia putkeen, mutta yleensä sen 3-4 tuntia.
Ristiäiset meillä oli lauantaina ja neiti sai nimen.
Ens viikolla ois 2kk neuvola saa nähdä paljonko neiti painaa. Itsestä ainakin tuntuu jo isolta tytöltä. Tosi paljon jo hymyilee ja seurailee äidin ja isän tekemisiä:)
 
Meillä parin viikon päästä rakenneultra ja nyt ollaan päätetty, että tästä toisesta lapsesta halutaan kysyä näkyykö kumpi tulee. Te, jotka ootte sukupuolta rakenneultrassa kysyneet niin kertooko henkilökunta PKKS:ssä asian mielellään vai joutuuko sitä kovasti tivaamaan?
 
Kyllä ne ultrassa sen kertovat, jos ovat sen ruudulta nähneet. Jotkut näyttävät kuvaa ja sanovat, et katsokaa tuosta...kuvaa kun ei oikein aina osaa tulkita ni sit saapi tivata et kumpi lie. Pojasta sanoivat, et kivekset ne tuolla killuu, tytöstä eivät osanneet mitään sanoa. Siitä ajattelenkin, et poika on helppo nähdä, mut jos epäröivät, niin todennäköisemmin lie tyttö.
 

Yhteistyössä