poika 3 v ja puheessa kehityksen viivästymää

Meidän nuori mies on muuten normaali, mutta ei puhu.
Nyt on ruvennut tulemaan sanoja yksittäisiä sellaisia.
Puheterapia aloitetaan. Ymmärtää kaiken mitä puhutaan, mutta ei osaa
puhua vielä.
Onko muita joilla on ollut/on samanlaisia ongelmia.
Olisi kiva kuulla kokemuksia kuinka on selviydytty jne...
 
Meillä auttoi pojalla kerho. Oli 3v kun meni ja muutama sana vaan tuli silloin. Joulun aikoihin puhua pälpätti jo aika paljon. Mutta nyt kun 5v, on ääntämisessä ongelmaa ja ilm. ensi vuonna puheterapiaan ellei muutosta tule. Tsemppiä!:)
 
Poika on pph-hoitajalla ollut jo vuoden. Poika on vanhin ja vain nuorempia tulee hoitoon.
Haluaisin pojan ehkä kerran viikossa ikäistensä joukkoon edes puoli päivää
Nyt samanikäinen tyttö jää pois. En tiedä mitä sieltä sitten taas tulee. Muuten ihana hoitaja
 
Hmm, ei pienempien seurassa oikein uusia juttuja opi... Kerhossa oli kaikki 3v kun mein poika oli siellä. Toivottavasti oppisi puhumaan, tai terapiaan jos menee niin siellä sitten. =) Jospa tulisi pois menevän hoitolapsen tilalle joku isompi ja sitäkin kautta oppisi. Meillä oli kyllä kamala huoli pojasta silloin, mutta onneksi oppi kerhossa. Onneksi tein pojalla hoitaja kenestä tykkäätte. =)
 
Näin kesken vuoden ei saa enää isompaan ryhmään. eli oli kesällä sijaishoidossa n. 3 vkoa ja
kaikki meni hyvin. Itki pari viikkoa mutta muuten meni hemmetin hyvin.
Olisin alunpitäen halunut pojan päiväkotiin, mutta ei saatu.
Ensi vuonna aion hakea päiväkotipaikkaa.
Meillä on vielä ongelmana noi vaipat. Ei suostu niistä luopumaan. Hoidossa kävi kuten kesällä potalla ja pph-hoitajalla.
Mutta ei kotona.
Kiva Malin kun olet vastannut.
 
No jos nyt yritän kumminkin kun ei väsytäkään, yllätys taas...

Noista vaipoista kirjoitin sen verran että ajan kanssa varmasti teillä poika alkaa kotonakin potalla käymään. Meillä lapset kävivät mummilassa mielellään potalla/pöntöllä muttei kotona. Pikkuhiljaa alkoivat kotonakin käymään ja mein pienin kuka 3v, käy pöntöllä jo. Tosin kyllä käyttää vaippaa edelleen muttei tee siihen mitään. JOhtunee siitä että pikkarit valuvat helpommin kuin vaippa. Välillä sentään pikkaritkin kelpaavat. Pitää varmaan kohta piilottaa vaipat ettei päivällä niitä käyttäisi, öisin on vaikka aamuisin monesti vaippa kuiva.

Tämä mein 5v taas käyttää edelleen yövaippaa. Ei herää yöllä jos pissattaa eikä siihen jos sänky kastuu. Pojalla ollut refluksi vauvasta asti ja välillä tuntuu että kaikki vaivat johtuvat siitä. Neuvolassa kun käytiin nyt, oli tuo ääntämisongelma, joitain käsitteitä ei ymmärrä ja tuo yökastelu. Ja hammaslääkärissä tuli ilmi todella vinkurallaan oleva purenta. Tuntuu että yhdelle lapselle käy nyt kaikki. Esikoinen on 7v ja hällä ei ikinä ole ollut edes yhtä korvatulehdusta, kuopuksellakaan ei ihmeempiä, paitsi refluksiepäily pienempänä mutta meni ohi vaivat.
 
Lähti liian aikaisin tuo viesti. Niin, nyt odotellaan lapsipolille aikaa pojalle kun refluksi tuhonnut jo hampaat ja kohta alkaa hampaidenvaihto niin hyvä olisi hoitaa alta pois. Neuvolalääkärille sanoin kun käytiin lähete sieltä pyytämässä, että jos hoidetaan yksi asia kerrallaan, eli nyt ekaksi tuo refluksi ettei tule stressiä pojalle. JOs vaikka jotain lääkettä taas kokeiltaisiin tai jos kirurgi nyt suostuisi leikkaamaan, kun poika oli 3v, ei vielä suostunut. Ja muutenkin tuntuu että tälle keskimmäiselle sattuu ja tapahtuu muutenkin haavereita enempi kuin muille lapsille.

Mutta tottakai ehdottomasti puheterapiaan jos siitä keskusteltu, ei ainakaan voi pahemmaksi mennä puhumattomuus. Ja onhan ne terapeutit asiansa osaavia. Toivottavasti ensi vuonna pääsisi tein poika sinne päiväkotiin, kyllähän muita kuuntelemalla ja matkimalla oppii uutta. =)

Meillä lapset olleet pääosin kotona, viime vuonna olivat päiväkodissa jonkin aikaa, mutta varmaan nuo kerhot tehneet hyvää, kaikille. =) Nyt pieninkin aloitti kerhossa ja uusia taitoja jo opittu.

Kiva vastailla kerrankin kun osaa jotain vastata ja jotain samaa kokemusta. =)
 
Kuten meille puheterapeutti sanoi että ei lapsi puhumaan opi (tai käyttämään puhettaan) toisilta lapsilta vaan lapsi oppii aikuisilta, toki se että joutuu kaverin kanssa päiväkodissa vuorovaikutus tilanteisiin ja siinä joutuu väkisin puhumaan jotain tai (sitten otetaan nyrkit avuksi jos ei tule sanoja) mutta jotta lapsi niissä tilanteissa puhuu niin aikuiset vieressä siihen kannaustaa ja päiväkodissa hoitajat "opastaa" lapset puhumaan kun kysellään ym. ja vuorovaikutustilanteissa aikuiset opastaa lasta vuorovaikutukseen toisen lapsen kanssa ja siinä sivussa tulee se puhe. Eli siis lapsi ei opi kunnolla puhumaan toisilta lapsilta jotka vielä itsekkin opettelevat puhumaan

ja sekin voi olla lapsella että hän ei vain kuule sanoja jos esim. ollut monia korvatulehduksia taustalla niin silloin voi kuulo huonontua ja sanoista ei kuule kaikkia kirjaimia, yleisemmin konsonantit jäävat kuulematta
 
Hei Malin

nyt menee vähän ohi otsikosta mutta onko teidän pojalta tutkittu että onko tuo refluksi allergista refluksia vai rakenteellista? Meidän tytön refluksi rauhottui siitä kun jätettiin maito pois ja ruokavaliota mietittiin uusiksi
 
Hei yksmamma. =)

Meillä vaihdettu laktoosittomaan maitoon ja hylaan ym tammikuussa eikä mikään muu muuttunut kuin se että pojan ripulointi loppui. Eli rakenteelliseksi luulisin... Kun poika oli vuoden vanha, oli viikon sairaalassa tutkimuksissa, mitään ei saatu selville (tai onneksi tietysti kaikki päänkuvat ym olivat ok), vasta kun ikää oli reilu 2v lääkäri diagnosoi ruokatorvenrefluksisairaudeksi. Ja sitä ennen pojalla oli se happiletku ph-mittauslaite mahassa mihin piti merkata syömisajat, oksentamiset jne. Nyt vaan sitä aikaa odotellaan milloin pääsisi miettimään jatkoa. Ja kaikki allergiatestit näyttivät negaa pienempänä. Neuvolassa tammikuussa kerroin ripulista ja kehottivat kokeilemaan laktoositonta. Kun pojalle on ihan sama mitä syö tai juo, alkaa heti nousemaan ylös. Kurjaa katsoa toista pihallakin kavereiden kanssa kun aina vetäytyy syrjemmälle kun tulee.

Onko teillä tytöllä pysynyt kurissa nyt uusien syömisten ja juomisten kanssa?
 
No meidän tytöllä ikää vasta 2,5v että voihan olla kun ikää tullut lisää niin sekin osa syy varmaan siihen miksi refluksi rauhoittunut mutta kyllä on pysynyt kurissa , tosin ei ihan täysin ole poistunut, ehkä kerran pari kuukaudessa tulee yli eli tosi harvoin siis.

Entä jos kokeilisitte olla kokonaan ilman maitoa ei edes laktoosittomia sillä jos on vaikka maitoallergiaa niin silloin ei laktoosittomat tai hylat auta. Senhan saa selville jos on vaikka muutaman viikon ilman (tai vaikka viiikon) maitoa ja jos se hiukan helpottaa mutta ei täysin niin sitten kokeilla olla ilman muitakin maitotuotteita.
Kun meidän muillakin muksuilla nääs näitä ongelmia kuten meidän 7 v pojalla todettiin testeissä vain lievää maitoallregiaa ei siis voinut sanoa että olisi maitoallergiaa mutta lääkäri ehdotti kuitenkin olla ilman raaka maitoa siis ei juonut ollenkaan maitoa niin ripulointi helpotti, eikä syönyt jäätelö mutta juustoa ja viiliä annan jotta saa kalkkia,niin niitä sietää
 
. Itelläni on 4/09 3vuotias tyttö.Ja noin parikymmentä sanaa tulee. Ymmärtää puheen,mutta ite stä ei tuota. Käytämme tukiviittomia ja kuvia. Arjessa selviydytään ihan hyvin,kun tyttö ei hermostu heti vaikkei häntä heti ymmärtäisikään. Puh.ter alkaa heti kun vaan sellane löytyy. Psykologi on tehnyt 3v tutkimukset ja kaikki ok.
Itse olen kai puhunu vasta 4v.
Ehdottomasti kannattaa alkaa puh.terapia heti kun vaan voi!!
p.s En sit jaksanu lukea kaikkien kirjoituksia mtä täs o,oli niin paljo kaikkea. Mutta tsemppiä teille
 
roopenäiti
Omien kokemusten pohjalta tuli mieleen kirjoittaa, että allergioissa /ruokayliherkkyyksissä on sellainen jännä juttu, että prick-testit voivat olla negoja ja silti voi olla allergiasta kyse. Refluksi ja ripuli voi molemmat olla allergiaperäisiä.Jos epäilyttää, kannattaa varata aika yksityiselle lastenallergologille. Neuvolan allergiatietämys tuntuu olevan hyvin olematonta. nimimerkillä "äiti jonka toisen lapsen (vauva) jatkuva ripuli johtui vain äidin syömästä rautalääkkeestä neuvolan mukaan ja toisen lapsen yöitkut luonteesta". :whistle:
 

Yhteistyössä