poika 4v sai palovamman käteen mitäs nyt??

  • Viestiketjun aloittaja "nettu"
  • Ensimmäinen viesti
"nettu"
poika sai saunassa ollessaan hipasun kai uunin kiujaaseen ja varsinkin tuo yks sormi on jo ihan kosketus arka hipasin ja sano että sattu paljon. mitään rakkulaa ym ei ainakaan vielä ole tullut ( sauna reissusta nyt n. 15min aikaa) kylmän veden alla pidettiin poika meni sänkyyn ja hetken päästä halus uudestaan et laitetaan kylmään veteen..

mitäs nyt pitäs tehdä?? auttaako joku särkylääke?
 
Linkki punaisen ristin ensiapuohjeisiin: Palovammat

Ja tuolta erikseen vielä korostaen kohta: Lääkärin hoitoa vaativat palovammat: Lasten palovammat

Eli aina kun lapselle tulee palovamma, on lapsi vietävä lääkäriin.

Palanutta kohtaa ei laiteta kylmään veteen vaan viileään ja sitä pidetään vedessä kunnes on päästy lääkärille asti. Muutaman minuutin huljuttelu ei auta mitään.

Menkää hyvät äidit ensiapukurssille, jotta osaatte hoitaa lastenne tapaturmien ensiavun kunnolla!!!
 
Viimeksi muokattu:
huh. jos lapsen palovamma on laajemmalla alueella, kuin lapsen oma käsi, niin heti lääkäriin. Jos vain pieni palovamma punoituksella, niin haaleaan veteen pariksi kymmeneksi minuutiksi. Toisen asteen palovammoista lääkäriin.
Ei nyt AINA kun lapselle tulee palovamma tartte lääkäriin sännätä. Isommissa ja syvissä vain.
Särkylääkettä voi tietysti antaa myös.

Ja kyllä, sairaanhoitajana olen käynyt myös monet ensiapukurssit.
 
"vieras"
miks pitäis mennä kaikista palovammoista? Meilläkin lapsi hipas uunin luukkua, pieni jälki jäi.. Ei tullu mieleenkää mennä lääkäriin ku lapsikin näytti unohtavan kivun nopeasti.
 
"nettu"
ei oo muuten ensimmäinen kerta kun meirän poika palovamman sai.
2 vuotta sitten olin laittanut kuuman puurolautasen eteen laitoin n tyhjän puurokattilan likoon ja siinä silmänräpäyksessä poika oli saanut jo kauhottua lusikallisen käden päälle. mutta kuuma puurokin teki pahempaa jälkee kun nyt tuo kiuas. siihen tuli isoja rakkuloita ja mentiinkin heti päivystykseen näyttään apteekista haettiin sit rasvalappuja mitä piti pari päivää pitää.

nyt tuossa ei näyttäs mitään sellasta olevan 2 sormee hieman punottaa ja niitä valittaa..tuossa se vessassa edelleenn viruttelee taidan käydä kurkkaan mikä meirän lääkekaapin tilanne on..

uskaltaskohjan tota suolaa ripotella jätetäänkö se käteen vai mitenkä?
 
ix
merisuola toimii parhaiten, jos sitä on ja kannattaa laittaa märkä puuvillakääre siihen päälle (lakanakangastyyppistä) voit myös tehdä suolavettä ja kastella kankaan siinä, netistä löytyy varmaan suolahaude haulla oikea sekoitussuhde
 
Jos siinä on vain punoitusta ni anna pojalle särkylääkettä yöksi ja laita siihen palovamman päälle pepanthenia. Ei pinnallisten pienten palovammojen takia tarvi lääkäriin lähteä!
 
proffs
Vähän samaa kuin flussan hoito... Kestää ilman lääkitystä 14 vuorokautta ja lääkkeillä kaksi vikkoa.

Mikäli palovamman pinta ei ole repeytynyt, on se seuraavana aamuna varmasti parempi, sitä seuraavana päivänä aina vaan parempi, jne. Tärkeintä on ensihoito viileällä tai kylmällä vedellä. Eikä saa peittää. (Voiteita eii tarvita, mikäli vamma on lievä.) Palovammojen hoitoon kuuluu ehdottomasti tutustua etukäteen. (Kuuluu yleissivistykseen.) Lapsiperheessä palovammoja kun tulee vuosittain.

Jokaiisella on netti. Älkää kuunnelto "välkkyjä" ystäviänne, vaan katsokaa ohjeita sairaanhoidon viirallisten tahojen sivuilta!! Eii tartte arvailla. Ei tarviitse olla epätietoiinen, teinkö kaiken oikein.

Myös päivystävälle terveyskeskukselle voi soittaa. Hoitajakin osaa neuvoa ja myös sairaala neuvoo.

Tohtori
 

Yhteistyössä