Poikamme oli kuulemma syntyessään keskonen.

  • Viestiketjun aloittaja ammattivalittaja
  • Ensimmäinen viesti
ammattivalittaja
Ainakin anopin mukaan koska molemmat hänen lapsistaan olivat melkein 5kg syntyessään ja miehenikin oli 56cm pitkäkin. Ihme vaan että miehen sisar jäin n. 165cm ja mies on 173cm 70kg. No meidän poika oli syntyessään 50cm ja 3kg 350g.
 
"sol"
Minna77, et ole nyt kovin vakuuttava VTOn hoitaja. Keskoisuus ei näet ole mikään sana ja keskosia tosiaan voivat olla myös täysillä raskausviikoilla syntyneet, kuten edellä jo mainittu.
 
"yks"
[QUOTE="sol";29835248]Minna77, et ole nyt kovin vakuuttava VTOn hoitaja. Keskoisuus ei näet ole mikään sana ja keskosia tosiaan voivat olla myös täysillä raskausviikoilla syntyneet, kuten edellä jo mainittu.[/QUOTE]

sol, valitettavasti olet väärässä. Pienipainoinen, mutta täysiaikainen vauva SGA ei keskonen.

Keskonen voi olla isokin, koska esim. diabeetikkojen vauvat voi kasvaa tosi hurjiin mittoihin jo rv 35-36
 
Aiemmin keskosuuden rajana pidettiin syntymistä ennen raskausviikkoa 37 tai alle 2500 g:n painoa. Nykyään keskosuus määritellään lähinnä raskausviikkojen mukaan, tosin tuohon vanhaan 2500 gramman syntymäpainoon keskosuuden määritelmänä törmää edelleen aika ajoin, mutta se ei siis ole virallisesti enää käytössä.

Ei ole myöskään mitenkään harvinaista, että esimerkiksi raskausviikoilla 35-36 syntyvä lapsi painaa kolme kiloa tai enemmänkin.
 

Yhteistyössä