Ponnistusvaihe ja Pudendaalipuudutus kokemuksia?!

Viestiketju alueella 'Synnytys' , aloittaja danissa1, 04.01.2017.

 1. danissa1

  danissa1 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  03.08.2015
  Viestejä:
  108
  Saadut tykkäykset:
  17
  Kävin pelkopolilla ja mulla on eniten ponnistusvaiheesta pelkoa. Olen siro ja kapealantioinen ja jotenkin se ponnistus jännittää. Mulle ehdotettiin pudendaalipuudutusta eli häpyhermoon pistettäis piikit. Kuulostaa tosi karmeelta et tonne lihaksii jotain piikkejä. Pelottaa et se sattuis ihan kauheena. Tavallaan kestän pistoja, ku ei hammaslääkärissäkään ikenen puuduttaminen juuri tunnu, mut jotenki tonne alas, mikä on niin herkkä alue muutenkin.
  Oisko kellään kokemuksia tuosta ponnistusvaiheen puudutuksesta ja kestääkö sen laiton?? Eihän se kauaa se pistäminen kestä mut siitähän voi varmaan hyvän avun saada sitten. Epiduraali avautumiseen on mulla toisena puudutusvaihtoehtona.
   
  #1
 2. Minsuli

  Minsuli Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2015
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  12
  Hei!

  Minä sain pudendaalipuudutteen, kun synnytin viime helmikuussa :) laitto ei sattunut, oli juuri kuten ikenen puudutus. Tuntuu muttei satu ollenkaan. Lääkäri sanoi, että aineen vaikutus alkaa välittömästi. Ei ollut kipua, toki hieman emättimen aukolla kun paikat venyi, muttei kipua ponnistaessa.

  Puudute laitettiin lantion luiden seutuun (?) molemmille puolille, eli 2 pistosta. Piikki oli kyllä hurjan pitkä, varmaan 20cm, mutta yllätykseksi kivuton kokemus (y)
   
  #2
 3. Mandala

  Mandala Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2011
  Viestejä:
  3 203
  Saadut tykkäykset:
  674
  Uskoisin, että siinä vaiheessa kun kivut ovat kovimmillaan (juuri ennen ponnistusvaihetta) niin et välttämättä edes huomaa pistosta! Mulla oli kyllä epiduraali jonka läpi kyllä tuntui järkyttävää painetta koko ajan, mutta en huomannut puudutteen laittoa mitenkään.
   
  #3
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti