Poppaskonstit, huuhaahoidot

No lopulta minunkin päässä naksahti. Nyt käyttöön kaikki - tai melkein kaikki, turvallisuudesta kuitenkin pidettävä huolta - epämääräiset ja epäluotettavat apukeinot. Vaikutus se on lume-vaikutuskin!

Netin selailu tuotti minulle tiedoksi, että seuraavia juttuja ainakin joku taho suosittelee edistämään raskauden alkamista. Jos jollakin on muita ehdotuksia listalle, ei kun kertomaan. Kokemuksia - hyviä tai huonoja - olisi kiva kuulla myös.

Tässähän on muuten mukana sekä lääketieteellisesti perusteltuja (esim. foolihappo ehkäisee hermostoputken sulkeutumishäiriöihin liittyviä sikiövaurioita ja raskausajan komplikaatioita) että täysin huuhaa-osastoa (yhdyntöjen ajoitus astrologisesti hedelmällisiin päiviin) ja kaikkea siltä väliltä.


Ravinto
- yleisesti vähähiilihydraattinen, runsasproteeiininen, normaalirasvainen
- täysrasvaiset maitotuotteet
- greippimehu
- omenaviinietikka
- pähkinät, mantelit, siemenet
- punaviini

Luontaistuotteet
- kuningatarhyytelö, gelee royale
- maca-jauhe
- vehnäalkioöljy

Vitamiinit, hivenaineet
- D, E, foolihappo (B9), B12, C
- sinkki, seleeni

Reseptittömät lääkkeet
- ASA (tai muu aspiriini pienenä annoksena)
- limaairrottava yskänlääke (vaikuttava aine guaifenesin)

Hoidot
- akupunktio
- hermoratahieronta
- vyöhyketerapia
- kalevalainen jäsenkorjaus

Muuta
- astrologia
- kuunkierron huomioonottaminen
 
Viimeksi muokattu:
Enpä tiedä, auttaako mitään.

Omenaviinietikkaa on kyllä karjalle syötetty aikanaan, auttanut tiineeksi saamaan, ja utareterveyteen. :) Nykyisinkin sitä lehmille annetaan, mutta yleiskunnon parantamiseen ja ruuansulatuskanavan happamuuden säätöön.

Kaipa se ihmisilläkin elimistön happamuuteen vaikuttaa. Mistä saattaa joillekin olla hyötyä.
 
Kalevalainen jäsenkorjaus. Käsiteltiin jalkojen pituusero pois, jolloin lantio asettui suoraan. Melkien neljän vuoden yrityksen ja 2½ vuoden lapsettomuushoitojen jälkeen luomuplussa hoidon jälkeisestä ovulaatiosta. En tiedä oliko se ainakaan ratkaiseva asia, mutta haittaa siitä ei ainakaan ollut. Pelkäksi sattumaksi liian osuva ajoitus.
 
Alle viikon kestävä mehupaasto siten, että päättyy ennen ovulaatiota.
Ei häirinnyt ainakaan minulla "munien hautomista". Clomeja söin kun paastoa pidin.

Anoppi tästä mainitsi, että on aikoinaan tullut parin vuoden yrittämisen jälkeen raskaaksi juuri paaston jälkeen.

Pitihän se kokeilla- ja aion kyllä kokeilla nyt välikierroilla uudestaan kun jonotellaan IVFään. Täytyy tietysti pitää muutama kuukausi väliä edelliseen.
 
Vehnäalkioöljyä neuvotaan kanssa aika monessa paikassa. Kokeiltu on ja maistuu kammottavalle. Vielä olisi melkein puoli pulloa jäljella. Kaipa se on pois käytettävä, kun yrityskierto nro 41 pärähti tänään käyntiin :(
 
Lisäsin venhnänalkioöljyn ja jäsenkorjauksen listaan.

Huomasin muuten, että maca-jauhe ja gelee royale/kuningatarhyytelö/emomaito (on siinäkin aineella nimiä) neuvotaan lopettamaan "lääkkeellisen kierron alkaessa" - eli syömään joko ihan luomuyrityksen tueksi, tai sitten esim. 3kk kausi juuri ennen ivf-hoidon alkua.

En ole vielä perehtynyt, miten nuo muut poppaskonstit - onko niistä hyötyä aivan alkuraskaudessa vai neuvotaanko peräti lopettamaan raskauden alettua. Pitääkin vähän taas selata nettiä.
 
sen verran omasta tilanteesta että plussa tuli, ja hyvillä arvoilla, joten ei ainakaan haittaa ole hoidoista ollut, eniten uskon jäsenkorjauksen hyötyyn, pistävä selkäkipu jäi heti pois eikä ole sen koommin vaivannut :)
 
  • Tykkää
Reactions: Ange
En tiiä vaikuttiko, mut pidettiin 4 kk tauko ja tehtiin kaikkea mukavaa: ostettiin asunto, matkustettiin, shoppailtiin, liikuin paljon ja aloin syödä terveellisemmin (6 annosta kasviksia, marjoja ja hedelmiä yhteensä päivässä), laihduin siinä sivussa 3 kg laihduttamatta, eli painoindeksi laski 25.6 -> 24.7 eli normaalipainoon. Terveydenhoitaja Väestöliitolla sanoi, että sillä oli merkitystä, koska munasolujen laatu parani IVF:ssa. Syön ympäri vuoden foolihappoa 400-800 ug ja D-vitamiinia. Otin kolmena iltana pienen annoksen punaviiniä piinapäivien alussa. Piinapäivillä muutettiin ja istutettiin puutarhaa. Stressasin silti omasta mielestä ihan älyttömästi, en usko, että muu on edes mahdollista piinapäivillä ellei vajoa koomaan... Mut eka plussa tuli koskaan ja toistaiseksi kehittyy.
 
  • Tykkää
Reactions: Sadana ja Ange
Täällä yks näihin hoitomuotoihin uskova! oikea munatorvi poistettu, vasen tukossa (kahdesti tarkistettu vuosina 2003 sekä kesällä 2013). Aloitin viime kierrossa clomifenit lääkärin kehoituksesta ja tammikuulle oli aika lapsettomuuspuolelle ivf-suunnitelmien aloittamiseksi. Kierrossa aloitin myös gelee royalen sekä kävin kalevalaisella jäsenkorjaaja opiskelijalla (kolmannen vuoden opiskelija!) kierron alussa sekä ovulaatiopäivänä. PLUSSA TULI!! nyt toki vielä pelkään kohdunulkoista 6keskenmenon, yhen rypäleraskauden ja yhden kohdunulkoisen (jonka vuoksi oikea munatorvi poistettiin) takia. Mutta kaikesta huolimatta, raskaana ollaan!!! <3

Itse uskon jäsenkorjaajan saaneen verenkiertoa toimimaan lantion alueella..
 
  • Tykkää
Reactions: Odottava73
Jäsenkorjauksesta tuntuu monella olevan hyviä kokemuksia. Ehkä pitäisi itsekin sitä kokeilla. Akupunktiota kehuvat monet noilla ulkomaan sivuilla, mutta itseäni vähän iljettää ne neulat.

Lisäsin listalle ilman reseptiä saatavat lääkeaineet. "Baby aspirin" - aspiriini hyvin pienenä annoksena (50-75mg) - näyttää tulevan mainituiksi joillain sivuilla, vaikutuksen pitäisi olla kohdun verenkiertoa parantava. Limaa irrottavat yskänlääkkeet mainittiin myös jonkun iltapäivälehden artikkelissa. Vaikutusmekanismin pitäisi olla se, että samoin kuin mainitut lääkkeet ohentaa keuhkoista yskittävää limaa, ne ohentavat limaa muuallakin kehossa, ja siittiöiden olisi helpompi uida maaliinsa. Joidenkin verkossa kommentoivien "puoskarien" mukaan vaikuttavan aineen tulisi olla nimenomaan guaifenesiini, eikä muita vaikuttavia aineita saisi olla. Toiset kirjoittavat, että mikä hyvänsä limaairrottava on ok.
 
Luovutetuilla munasoluilla siirtoon valmistumista:
Vyöhyketerapia
Turvesauna
Homeopaatin vastaanotto, hivenainemittaus ja Multivitan ja Efamolin lisäksi E-vitamiini, kupari, rauta, B-vitamiini, E-epa
Omenaviinietikka
Limiksen kasvatukseen alkaa sitten greippimehun juonti hyvissä ajoin ennen siirtoa
Siirron jälkeen lasi punaviiniä iltaisin
Nähtäväksi jää miten käy, siirto joulukuussa, hyvissä ajoin liikkeellä =)
 
Hei!

Meillä on tilanne että miehellä siittiöitä vähän ja huono liikkuvuus. Takana 5 icsiä, 8 alkionsiirtoa, monta kemiallista raskautta ja yksi kohdunulkoinen raskaus. Nyt ollaan oltu hoitotauolla keväästä asti. Luomuraskauden mahdollisuudet on minimaaliset, mutta haluaisin silti vielä yrittää kaikkea. Tilasin netistä miehelleni ginseng-valmistetta, arginiinia, ubikionia, sinkkiä, seleeniä, foolihappoa, d-vitamiinia.

Onko kenelläkään kokemusta tai näyttöä että luontaistuotteilla ois saatu simppoja paremmaksi? Kuulisin mielelläni kokemuksia.
 
dreamer1 Meillä myös sama lapsettomuusongelma kuin teillä, miehen siittiöiden määrä ja laatu. Miehellä löydettiin 5! siittiötä koko näytteestä!! Meille tehtiin 2 ICSI hoitoa ja siinä välissä yksi PAS. Kaiki pelkkiä negoja… Sitten otimme yhteyttä ravintoneuvojaan ja hänen neuvoillaan minä lisäsin foolihapon määrän peräti 1600mg päivässä ja mies alkoi syömään FertiliForte nimistä lisäravinnetta mitä saa luontaistuotekaupasta. Lisäksi mies joi mivi total plus monivitamiinia. Näitä söimme 3 kk.ennen viimeistä hoitoa (se on se aika kun siittiövarastot uusiutuvat) Kolmanteen ICSI:in menimme ja mies joutui antamaan "vain" kaksi näytettä aikaisempien kolmen sijaan. Ja ensimmäistä kertaa saimme huippualkioita. Yksi huippulaatuinen siirrettiin ja nyt olen raskaana viikolla 9+1 :)
En tiedä oliko vitamiineilla osuutta asiaan , mutta uskon siihen vahvasti! Tsemppiä, ja pidän peukkuja että tekin onnistuisitte!!!
 
Viimeksi muokattu:
Voiskohan ovulaation jälkeen korvata punaviinin jollain punaisella mehulla, olisko vaikutus sama ? Mitä muuta voisi kokeilla ?
 
Huomasin muuten, että maca-jauhe ja gelee royale/kuningatarhyytelö/emomaito (on siinäkin aineella nimiä) neuvotaan lopettamaan "lääkkeellisen kierron alkaessa" - eli syömään joko ihan luomuyrityksen tueksi, tai sitten esim. 3kk kausi juuri ennen ivf-hoidon alkua.
Vaikkei itellä ookaan juuri mitään uskoo näihin luontaistuotteisiin, niin tulipa nyt ostettua Ubikinon Q:ta ja Gelee Royalea jo seuraavaa hoitoa silmällä pitäen. Mitäpä sitä ei yrittäis kun tarpeeks epätoivonen on... ajatuksena kai että ompahan nämäkin sitten kokeiltu.
Eli lähinnä kiinnostais tietää kellä näistä kokemusta, että minkälaisella annoksella söitte ja kuinka pitkälti ennen ivf-hoitoa? Ja juuri tätä mietin kun nähny että niitä siis ei suositeltas käytettäväks varsinaisessa hoidossa, voiko ne jotenkin vääristää lääkkeiden vaikutuksia vai mitä? Itellä suurin ongelma solujen/alkioiden heikko laatu ja valtaosa (ellei kaikki) karsiutunu ennen blastovaihetta. Mutta solujen kasvatusvaiheessako niitä ei pidä enää yrittää parantaa näillä tuotteilla? Mutta luomukierrossa ei haittais ja vois olla pelkästään hyödyks?
Luomukierroissa näitä kai alan nyt sitten ottaa, jos seuraava hoito ois kesän lopulla. Ja tuskin nämä haittaa pakastesiirtoa, joka tehtäis luomukiertoon?
 

Yhteistyössä