Possurokote muna-allergiselle

Alkuperäinen kirjoittaja Silencio:
Meille lääkäri sanoi, ettei kannata rokottaa 1,8 kk ikäistä kananmuna-allergikkoamme. Lisätään kuulemma sitten astmalääkitystä nopeasti, jos ja kun sikainfluenssa iskee. Nyt vain odotellaan:(
Niin no, astmalääkitys meilläkin kai sitten huippuunsa jos köhä iskee... Suututtaa jos ei voi riskiryhmään kuuluvaa allergista lasta rokottaa!
 
Meidän tytölle suosittelivat, kun on astma ja muna-allergia. Oireilee kuitenkin suun kutinalla ja pahoinvoinnilla/ripulilla. Ei voi siis syödä munaa kypsänäkään. Kyselin asiaa monesta paikasta ja lääkärikin selvitti, kanta siis taitaa olla, että jos anafylaksiaan viittavia oireita tulee ei suositella. Muuten kyllä.
 
weiss
Täällä oireillaan kanamunasta hengitystieoirein ja iholla, mutta anafylaktista ei ole tullut. Ohje tuli, että kananmuna pitää testata esim. puolikkaalla lihapullalla, jossa taikinassa (väh. 500g) 1 kananmuna, jollei anafylaktisia oireita, voi possurokotteen antaa. Eikä rokotteesta tullut mitään oireita, ei edes ihottumaa. Puolikkaasta lihapullasta tosin tuli koko kehon ihottuma, mutta itse lenssu pahempi riski kuin rokote..
 
Me rokotettiin tänään poika, joka sai anafylaksian kesällä 2008 kananmunasta. Lokakuussa olimme altistuksessa, ja sai vatsaoireet. Rokote tosiaan annettiin, mutta sanoimme siitä henkilökunnalle ja laittoivat adrenaliinin valmiiksi ruiskuun, jos jotain tapahtuu. Ei käynyt mitään, kaikki meni hyvin :D
 
Meillä tilanne vielä auki: terveyskeskus ei ole vielä antanut kantaa voiko 3v kananmuna-allergistamme/astmaatikkoa rokottaa. Ei ole kuulemma vielä ehditty lääkäriltä sitä kysyä... Ja keskussairaalamme ei kuulemma rokota ketään. Meillä siis kananmunasta tullut hengitysoireita ja tarkastettuani papereista, keskussairaalan lausunnossa lukee: saanut anafylaktistyyppisiä oireita kananmunasta. Tuntuu olevan kyllä vaikeaa saada lääkäriä kiinni joka pystyisi päättämään voidaanko rokottaa vai ei. Suututtaa. Ja sitäkin enemmän huolettaa.
 

Yhteistyössä