Potta-asiaa

Minkä ikäisenä lapsenne on aloittanut "pottatreenit"?
En tiedä pitäiskö tän aloituksen olla tuolla 1-2v. osiossa :saint:

Entä millainen potta on mielestäsi hyvä?
Kokemukset Fisher Pricen (tai muun) soivasta potasta kiinnostaisi myös? Millainen se on, ja lähinnä se että onko "liian lelu" niinkin arkiseen asiaan kuin wc:ssä asiointi :D
 
Meidänisompi tyttö oppi potalle 1,5 vuotiaana. Tai sillon jätettiin jo vaippa pois. Tää toinen tyttö on 1 v 9 kk eikä osaa vielä potalla käydä. Eikä halua siinä istua. Soivan myin jo pois kun tää ei sietänyt sitä ollenkaan. Soiva potta oli kiva mutta alasaumat vaikeasti puhdistettavia (=olen bakteerikammoinen).
 
Meillä on pian 1v2kk tyttö ja aloitimme vasta hiljattain. Meillä sellanen selkänojallinen babybjörn, mutta kaikki on viel nii alussa ettei kokemuksia oo. Päivittäin siin vähän istuskellaan ja pikku hiljaa tutustutaan. =)
 
Meillä esikoinen aloitti pottailun 7kuisena ja teki kakat pottaan parin kuukauden ajan, mutta kun oppi nousemaan potalta pois 9kuisena, niin siihen se istuminen vähäksi aikaa jäi. Uudelleen otettiin potta käyttöön 1,5v iässä ja aika nopeeati oppi päiväkuivaksi kun aloin pitää sisällä ilman vaippaa. 2,5 vuotiaana oli täysin ilman vaippaa yöt ja päivät.

Nyt pikkuveikka on kohta 10 kuinen eikä pottailu vielä suju ja täytyy kyllä myöntää, että ei sitä aikaakaan ole nyt niin paljon siihen hommaan käytettävissä kuin oli esikoisella. Ehkä sekin ajan kanssa alkaa sujua ja pikkuveikkakin pääsee vaipoista eroon ennen kouluikää. ;)
 
Meilläkin pottailtu jo reilu 6kk iästä lähtien. BabyBjörnin potta, ihan tyytyväinen olen, tosin meillä on myös pönttöön tarkoitettu "supistaja", koska ei tyttö vieläkään istu yksinään potalla (ikää nyt 9½kk) vaan ne hetket on sellaista yhdessä äidin kanssa seurustelua. Aloitettiin kun huomasin että vauvaa kakattaisi mutta ei tehnyt kuin pienen pipanan jos oli vaippa. Kun vaipan aukaisi (siis vaihtaakseni) niin teki loppuun asti. Välillä on päiviä, että tekee kaikki kakat pottaan/pyttyyn, välillä taas kaikki tulee vaippaan. Pissat satunnaisesti pottaan. Eli mitään kovin järjestelmällistä tai tuloshakuista tämä ei meillä tosiaankaan ole, sen aika on varmaan sitten myöhemmin. Mutta siis vaipanvaihdon yhteydessä monesti käydään myös potalla. Jos ei muuta niin onpahan ainakin tuttu paikka sitten istua :D
 
Meillä potta otettiin siinä 8-9 kk iässä ja ihan ensin se oli kiva leikkikalu tossa olkkarissa. Toki laitettiin tyttöä sinne istumaan ja muutamat kerrat siihen onnistui pisut ja kakat jaq hirvee kehu päälle :kieh: . Oppi käymään pisut potalle siinä 1,5 v ja sit kaksivuotiaana oli täysin kuiva :D . Katsotaan miten tällä kakosella onnistuu, ei vielä ajankohtaista. Ainiin tyttö haki välillä potan olkkariin ihan tuoliksi.....
 
Meillä alkaisi pottailu olla ajankohtaista ja olisikin kiva kuulla kokemuksia, että millainen potta on hyvä? ( niitäkin on niin monenlaisia! ) esim. onko baby björnin pottatuoli jotenkin parempi kuin ihan vaan pelkkä potta...
 
Me ostettiin pojalle ihan sellanen tavallinen muutaman euron potta ja hyvin on toiminut. 7kk oli just tullut ikää, kun alotettiin totuttelu ja nyt on jo ihan rutiini tietyissä tilanteissa. (unien jälkeen ja syönnin / maidon jälkeen) Edelleen tulee vaippaankin eikä tarkotus ookaan vielä kuivaks yrittää. Poika kuiten osaa pyytää jo potalle eli tykkää siihen mielellään tehdä ja saattaa suuttua, jos kiireessä ei meinatakaan päästää. Aina en osaa pojan pyyntöä tulkita, kun sanoin ei osaa vielä kertoa. Ikää nyt hieman vajaa vuosi.

Kesällä on tarkotus pitää pelkissä pikkareissa päivisin, jos ollaan vaan kotona / mökillä. Tulee helpommin jokavälissä sitä potta sit tarjottua, jos vaikka päiväkuivaks alkais oppia. Mut paineita ei o vielä ton ikäsen kanssa. Vielä ei olla alotettu tota harjottelua, kun on ollu melkosta kiirettä.
 
Pojan kanssa aloitettiin pottailu pojan ollessa 1v10kk. Alussa olin itse melko laiska käyttämään poikaa potalla, vaikka tykkäsi siinä istuskella ja tutkia vessan kaappien sisältöä. Baby Björnin pottatuoli on meillä käytössä ja poika tykkää istua siinä ihan muutenkin. Meiltä löytyy myös muutaman euron tavallinen potta, mutta poika ei suostu istumaan siinä ollenkaan. Poika on nyt 2v4kk ja on päivä ja yökuiva. Yöllä vielä varoilta vaippa, mutta eipä sinne pitkään aikaan mitään ole enää tullut.
 
On olemassa semmosia pottatarroja joista tulee kuva näkyviin kun se kastuu siellä potan pohjassa.
Monilla tämä on ollut hyvä motiivi istuksia siinä potalla ja odottaa pissaa...
Babyidean jälleenmyyjiltä saa noita tarroja.
 

Yhteistyössä