Pottailugalluppia

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
Mintus
Noin vuoden vanhana sai potan ja leikkien ym. tutustuen 2 vuotiaana kuiva yötä päivää. Eipä tarvinnut "tehdä" mitään asian eteen, neiti vain ilmoitti ettei enää halua vaippaa :)
 
minä vaan
Me ei opetettu potalle menoa kun odotettiin kesää kuivaksi opettelua ajatellen. Tyttö tuli kesän alussa 2,5 v ja kerrasta "ryhtyi" käymään pytyllä. Yökuiva oli muutama viikko myöhemmin. Vahinkoja ei tullut mikä on ihan käsittämätöntä. Siis eihän ollut erityisen nuori, mutta että noin kerrasta.
Poika on 3 v eikä voi olla vielä kylässä ilman vaippaa. On kyllä kärsinyt alllerioista ja ripuleista siihen liittyen eli ei ehkä odotettavissa ihan normaalia kakkakulttuuria vähään aikaan.
 
Pikku-ukko nyt 1v2vko ja muutama kk käyty päivittäin potalla. Pissa tulee joka kerta, mutta kakata ei osaa ;) Omasta viitseliäisyydestä ainakin meillä on kiinni, poika istuu, kun vaan muistan laittaa =)

Esikoinen oli täysin kuiva 1v8kk ja kakkonen hiukan vajaa 2 vuotiaana.
 
Esikoispojan kanssa aloitettiin pottailut n.1,5v huonolla menestyksellä, eli ei potalle oppinut koskaan, mutta pytyllä rupesi käymään miesten tyyliin pissalla avustettuna. kuivaksi oppi vähän yli 2v. Kakat pyttyyn alkoi tekemään vasta kun oli jo 3v.

Toisen pojan kanssa aloitin "vahingosta viisastuneena " pottahommat jo n. 9kk iässä ja oppi isot asiat tekemäänkin pottaan 10kk iästä lähtien. pissojen kanssa oppi kuivaksi n. 2,5v.

Kolmannen kanssa aloitettiin vielä aiemmin eli n. 6kk oli tyttö eikä kunnolla osannut istuakaan, mutta on nyt 10kk ja siitä 6kk ikäisestä tehnyt kakkat pottaan. Pissatkin, mutta niitä tulee myös vaippaan. Paljon aktiivisempi olen tällä kertaa ollut näissä asioissa.

Jos neljäs lapsi vielä meille tulisi, varmaankin kokeilisin vaipattomuutta ja pissatusta heti alusta lähtien. Olen alkanut uskoa, että se toimisi. Harmittaakin, kun en ollut kuullut asiasta tarpeeksi ennen meidän nuorimmaisen syntymää, että olisin voinut aloitella vaipattomuutta jo nyt tämän lapsen kanssa.
 
vieras
Poika 6kk:sta silloin tällöin pottaili, kunnes isomahani tuli tielle ja pidettii taukoa, tosissaan alotettiin vasta sitten 1½-2v:nä, päiväkuivaksi oppi n. 2v1kk. Yö kuivaksi oppi 2½v.

Tyttö on nyt 1½v ja pottaillaan tosi harvakseltaan, pitäs taas ryhdistäytyä ja olla vaa vaipattomana kotona kun silloin tulee vietyä potalle (tyttö tosin on koko ajan menossa potalle mutta en joka kerta jaksa mennä vaippaa poistamaan.. )
 

Yhteistyössä