Pottailusta...taas..

Täällä on nyt ollut paljon asiaa pottailusta...
Hyvää asiaa on ollukkin,mutta nyt kaipaan mielipiteitä..
Eli poikani on 1v8kk ja ollaan jo tutustuttu pottaan..
Mutta missä vaiheessa olis hyvä aloittaa potta treenit?Nyt vai myöhemmin..?
Taustaa:
Ollaan muutettu 1kk sitten, poika opettili olemaan/nukkumaan omassa huoneessa.
Odotetaan toista ja La on 2.10...
Eli miten teidän mielestä olis hyvä aloittaa noi todelliset pottatreenit?
 
Miskan äiskä
Aika vaikea sanoa näin paremmin lasta tuntematta. Olisi tietenkin sulle/teille helpompaa jos poika olisi päiväkuiva uuden vauvan syntyessä, mutta sitten voi kyllä ihan hyvin tulla takapakkia ja poika taantuu ja taas tarvitaan vaippoja. Jos poika käy mielellään potalla ja tietää koska pissa tulee, niin siitä vaan vaippa pois ja treenaamaan. Toisaalta useimmat lapset oppivat vähän niin kuin itsestään kuiviksi, kun oppivat sanomaan koska pissa tulee, joten kyllä teidän poika varmaan oppii kuivaksi myös myöhemmin ja sitten on konkreettinen malli, että "vauva käyttää vaippaa isopoika ei käytä." Tsemppiä ja jaksamista! :flower:
 
Meillä poika oppi kuivaksi tänä kesänä.Viikon päivät oli ilman vaippaa hereillä ollessaan.Sai aina tarran pottaan kun tuli tuotosta.Kun poika oli 1,5v ja hänelle syntyi pikkusisko,neuvolassa käskivät aloittaa pottailut myöhemmin.Nyt poika on 2,5v.Teillähän on vielä aikaa ennenkuin toinen syntyy.Aikamoista rumbaa tämä on ollut kahden vaippaikäisen kanssa.
 
maruska harmaana
POika ei vielä osaa kertoa koska on pissa hätä mutta yleensä ilmaisee jos tulee kakka.
minkä ikäisenä teillä lapset on osannut kertoa et tulee pissa?
Miten muuten ootte noita potta treenejä toteuttanut?
 

Meillä pienestä pitäen pissatettu/kakatettu poika sanoo nyt yhdeksänkuisena satunnaisesti 'kakka' juuri ennen kakkaamista tai kakatessaan (eikä siis muuten käytä kakka-sanaa ollenkaan). Pissan tulo ilmaistaan toistaiseksi muilla keinoin - kiemurtelulla tai äännähdyksin. Odotan kovasti että sanavarastonsa laajenee ja puhetta alkaa tulla enemmänkin!
 

Yhteistyössä