Pottailusta...

Nyt vähän neuvoja olisin vailla... Ollaan pottailtu (yritetty ainakin) tuon 1v8kk vanhan pojan kanssa jo parisen kuukautta aktiivisesti. Poika hilputteleen ilman vaippaa suurimman osan ajasta kun ollaan kotona. Potalla kyllä istuu tosi nätisti suht kauankin (kirjojen avulla), mutta pissa vain ei pottaan tule. Lattialle kyllä pissaa. Monesti on potta ihan vieressä, mutta ei silti potalle istu vaikka kehottaisinkin. Pissaa vain lattialle. Yllättävän harvoin kuitenkin noita pissavahinkoja sattuu. Saattaa olla pitkänkin aikaa (n. 3-4 tuntia), ettei pissaa lainkaan. Olen ite miettinyt, että kunhan vain kerran saisi kunnon pissan pottaan tulemaan, asia vois pojalle aueta, mutta mitenköhän se voisi onnistua? Pojan nostaminen potalle pissan tullessa ei aina onnistu, itse asiassa ei ole onnistunut vielä kertaakaan. Kuopus on sylissä syömässä yms.

Vähän sekava teksti, mutta jos jollain olis jotain hyväksi huomattua konstia tai neuvoa, niin kertokaa pois :)
 
Meillä pojat nyt 1v9kk. Kesällä harrastivat kanssa tuota lattialle pissaamista ja ei millään istuneet pottaan. Tästä on nyt noin kuukauden päivät kun yhtä äkkiä rupesivat pissaamaan seisaaltaan pottaan. Sen jälkeen jos ovat olleet ilman housuja kotona niin potalla on käyty. Kokeile jos vaikka teilläkin innostus miesten tyyliin. =)
 
Meillä esikoistyttö nyt 2½-vuotias ja oppi potalle suunnilleen 2-vuotis syntymäpäivänään. Sitä ennen ei potta kiinnostanut juuri lainkaan. Tyttö ihastu serkkunsa pikkuhousuihin ja sanoi haluavansa kans pikkarit. Lupasin pikkuhousut heti kun pisut alkaa tulla pottaan. Ja niin vaan oppi tyttö kertaheitolla vaipoista pois. Pari viikkoa puin vaipan unille ja ulos, mutta sitten sekin jäi pois. Vahinkoja on sattunut n.5krt puolessa vuodessa ja varmasti niitä sattuu vielä monta kertaa. Laita siis pojalle "isojen poikien" kalsarit jalkaan ja jos housut kastuu, niin tietääpähän että tuntuu inhottavalta kun housut on märät, jospa siitä sitten oppisi. Ja...poika on vielä aika pieni, joten älä murehdi, jos kuivaksi opettelussa menee vielä kuukausia...tsemppiä kuitenkin =)
 
Hei

me ollaan pissatettu 14kk poikaa niin, että nostetaan seisomaan lavuaarille, hana valumaan ja loiskaistaan lämmintä vettä etumukselle. Toimii lähes joka kerta! Tämä siis vaipanvaihdon yhteydessä, vaipat ovat olleet kuivempia nyt :)

samoin aamukakka tulee pottaan suht sännöllisesti, kun pojalla on löytynyt rytmi siihen.. aamupalapöydästä suoraan.

Onkohan se joku vaihe, että tämä on alkanut juuri nyt sujumaan hyvin? Ollaan n. pari viikkoa sitten aloitettu vasta pissatus ja pottailu n. viikko sitten.
 
Meillä pottailtiin 8kk ikäisestä, mutta 1½v tuli täysi pottalakko. No sitä kesti, kunnes poika oli 2v3kk. Oli koko kevään puhunut, että kesällä alkaa taas potalle ja niin tapahtui =)

Kotona annoin pojan olla ilman housuja ja hän teki kaikki tarpeet pottaan, mutta kun vaipan tai housut laittoi tulí kakka ja pissa niihin. Yöllä toki oli vaippa. Juteltiin myös siitä, että housut täytyy oppia riisumaan, vetämään alas, kun mennään potalle.

Kun kelit alkoi kylmenemään alettiin pitämään helposti alas vedettäviä housuja jalassa. Nyt onnistuu hienosti housujen laskeminen ja potalle meno hädän tullen. Ulos ja autolla reissuun lähtiessä laitan pojalle varalta vaipan, mutta useimmiten se on kuiva.

Pyttyyn poika ei vielä oikein suostu tekemään, joten sitä pitää harjoitella, kun ei ole tuota matkapottaakaan, aina joutuu etsimään potan. Viimeksi kaupungilla ollessamme yritin käyttää poikaa kaksi kertaa pissalla, mutta hän mielummin pidätti kuin teki pyttyyn. Lopulta oli pakko etsiä paikka, jossa oli lastenhoitohuone ja siellä potta; ihmeen kauan poika oli jaksanut pidättää, vaikka housuvaippa oli jalassa, vaippa oli kuiva. Siitä se lähtee =)

Yöllä meillä on vielä vaippa. Välillä on ollut useitakin öitä jolloin vaippa on aamulla ollut kuiva, mutta toisinaan aamuisin on märkä vaippa tai sitten vaippa on falskannut. Yökuiva hän ei vielä ole.

Poika on nyt 2½v. Olen sitä mieltä, että hiljaa hyvä tulee ja pidätyskyky kehittyy jokaisella yksilöllisesti, eikä sitä kamalasti voi opettaa. Pojilla menee hyvinkin kolmeen ikävuoteen ennenkuin kuivaksi oppivat, tytöt ovat siinä nopeampia ihan fysiologisistakin syistä.
 

Yhteistyössä